Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    stjärnfrukt skrev 2012-09-23 09:21:15 följande:
    Vad det gäller tårta, så vill vi ha efterrättsbuffé! Hur tänker ni andra, vad ska ni ha? Svärmor köper en bröllopstårta (hade vi också räknat en tusenlapp), min äldsta syster har jobbat som konditor och ska göra två tårtor (choklad/körsbäs & citron), sen hade jag tänkt göra cheescake och marängtårta (glutenfri), cupcakes och fruktsallad...vad kan man mer ha tror ni?
    Det låter helt ljuvligt med en efterrättsbuffé. Vi kommer endast ha trerättersmiddag. Vi vill vara klara med maten när vi rest oss. Vi vill fokusera mest på festen. Så vi har vår bröllopstårta som efterrätt, serveras vid bordet. Vi kommer skära upp en liten minitårta mest för traditionen men sen serveras alla sina bitar precis som en efterrätt. Till detta kommer det serveras champagne (vi tycker inte riktigt om dessertvin så vi tyckte det  kändes roligare med bubbel).

    Däremot kommer kaffet serveras som en buffé, så det kan alla gå och h'mta när de känner sig sugna. Där kommer även finnas spettkaka (jag är skånsk) och lite olika godis. Har köpt fina gamla glasburkar som kommer märkas med "Brudens favorit", "Brudgummens favorit", "Bestmans favorit" etc... och sen då fyllda med respektives favoritgodis... det blir vår lilla "efterrättsbuffé".
  • Tokig

    Jag fick hem "bältet" igår. Beställde ju det från Etsy för en vecka sen typ. Det är sååååå fint. Sjukt mycket vackrare i verkligheten än vad det blir på min usla mobilbild.

    Vet fortfarande inte om jag kommer använda det dock. Det får jag känna på dagen, om jag tycker det behövs eller inte.

    Det är så roligt, de saker jag beställt från Etsy har alla överaskat mig positivt, det har gått fortfare, smidigare och varit finare än jag trott. Och som igår, superfint inpackat. Riktigt lyxig sammetsask med sidenband och allting. :)

    Funderar bara på hur jag ska sätta fast det om jag använder det. Tanken från början är att det ska knytas med en rosett bak, men det vet jag inte om jag vill. Vad tror ni om att sätta på kardborreband?



     

  • Tokig
    Camilla837 skrev 2012-09-25 11:54:50 följande:
    Var kan man titta vädret så långt fram?
    SMHI och vy.no har 10 dagar fram iallafall...


  • Tokig
    Camilla837 skrev 2012-09-25 11:53:35 följande:
    Allt har känts så himla bra och sen kom smällenRynkar på näsan

    Fick idag reda på att fyra personer ifrån min sida nu inte tänkler komma. De har inte tänkt berätta det själva heller utan får reda på det ifrån mina föräldrar. 
    Vi har redan gjort färdigt båfe festprogram och bordsplacering med tavlaRynkar på näsan är Ju inte många dagar kvar!

    Grejen är den att jag inte har så stor släkt eller så många nära vänner. Nästan alla gäster kommer ifrån min M2b familj och vänner.

    Detta är något jag tycker är jättejobbigt och det blev inte bättre när jag förlorar 4 gäster. Har ju inga alls känns det som.

    Varken mina föräldrar eller min m2b fattar varför jag blev ledsen för det här. Är det verkligen så konstigt? Vi har tusen saker att göra nu de sista dagarna och det var så skönt att bordsplaceringen  som vi redan gjort om 4 gånger! var färdig. Har ingen lust att göra om festprogramen heller. Överdriver jag?

    Man måste väl få lov att vara ledsen?

    Förlåt om jag gnäller, behövde bara någon som lyssnade. Detta får nog lägga sig i någon dag så får jag ta nya tag sen! 
    *usch* Jag hade också brytit ihop tror jag. Alla är ju viktiga och man vill ju ha alla nära runt sig den här dagen.

    MEN, ta ett djupt andetag. Jag tror att man blir mer ledsen, arg, upprörd, stressad just nu. Alla känslor är liksom som i kvadrat. Iallafall är det så för mig. Och det är nog nerverna.

    Självklart är det jättetråkigt att dina nära inte kommer vara med. Det suger verkligen att de avanmäler sig så sent. Men återigen... ta ett andetag.

    Jag tror det är viktigast för oss soon-to-be-brudar att försöka hålla fokus på vad som är viktigt. (Och nu förringar jag inte dina känslor Camilla837, jag hade som sagt också blivit ledsen.) Men jag tror att i bröllopskaoset är det lätt att snöa in sig på detaljer och väder och dekorationer och grejer. Det är ju inte det som kommer göra denna dagen.

    Alla vi i denna tråden har haft en stora turen att hitta våra drömmars man/kvinna och om bara några dagar/veckor kommer vi att gifta oss. Hur coolt är inte det? Alla vi här inne gör det på lite olika sätt och sådär. Men det är ju faktiskt det som är kärnan i det hela. Om inte alls lång tid ska vi gifta oss. STrunt samma om någon blir sjuk, inte kan komma, klänning får en fläck, maten inte blir som vi tänkt oss, om det regnar.... Vi kommer äntligen få den vi vill ha.

    Men Camilla837 - alla styrkekramar till dig!
  • Tokig

    Jag vill bara bjuda er på ett klipp. Jag blir gråtmild och lycklig varje gång jag ser det. Snart är det vår tur!


    ">



    "Du som ser ut som du har någon kär
    Så våga att visa hur lycklig du är
    Ta vara på stunden så mycket du vill
    Så stannar den kvar lite till"

    Lyssna... känn efter... den sången är till oss!

  • Tokig

    Camilla837 skrev 2012-09-25 11:54:50 följande:


    Var kan man titta vädret så långt fram?


    Kommer bli toppen väder ju :) - 11 grader och solsken.

    Klart.se hade 14 dagars prognos.
  • Tokig

    KoM: eller hur? Det är magiskt. Och jag tror vi kan lära oss något av dom - att njuta. För visat ser de ut att njuta av stunden. Det var deras stund, och nu är det snart vår. Så ta till vara på stunden så mycket du vill så stannar den lite till.

  • Tokig

    Jag kom precis hem från jobbet och tog posten på vägen in. Då ligger det en avi från posten från min M2B, rekommenderat brev från min "favorit"juvelerare.... Kan det verkligen vara så att min M2B lyckats pricka in mina drömmarsring helt på eget bevåg?


    Hur ska jag kunna hålla mig en vecka till innan jag vet?

  • Tokig
    caruba skrev 2012-09-25 19:56:58 följande:
    Nu har vi också planerat in dagen timme för timme så gott vi kan.
    Hur ser er planering ut?
  • Tokig
    caruba skrev 2012-09-25 20:13:38 följande:
    06:00 uppstigning med dusch och dyligt
    07:00 Frukost förhoppningsvis
    08:00
    09:00 Toastmasterparet och frisören kommer
    10:00 Påklädning smink etc samt fotografen börjar fota
    11:00
    12:00 Enkel lunch
    13:00 Ute eller inne och blir fotade
    14:00 Gäster samlas vid Hotellet
    15:00 Vigsel
    16:00 Återsamling och skumpa
    17:00 Förrätt
    18:00 Huvudrätt
    19:00 Efterrätt
    20:00 Tårta
    21:00 Dans och Fri bar
    22.00
    23:00
    00:00 Nattamat
    01:00 Festen är slut och dom som orkar får fortsätta på rummen

    Något vi missat? Något som antagligen tar längre tid?
    Tack... den lånar jag ;)
Svar på tråden Oktober 2012