Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    caruba skrev 2012-06-25 11:25:07 följande:
    *host host*
    är inte det mesta stulet? ;0)

    Ikea hittar man alltid bra glasburkar,
    Tiger här nere i skåne brukar oxå ha trevliga glasburkar.. (dock små)

    Så kul att din klänning har kommit.. Fjärillar i magen?
    Hoppas på bild. =0)
    Jo så är det nog.... man hoppas och tror att man är så himla orginell men sen visar det sig att det redan är gjort på de sjuttioelva senaste bröllopen :)

    Ja, det blir nog någon IKEA burk, men eftersom jag har tid så vill jag gärna leta lite först. Skulle gärna vilja ha litre chabby chick stuck på dom och att de ser olika ut. Men får se hur det blir. Måste ju komma på gottis som alla gillar också. Jag och brudgummen är ju enkelt. Men sen tänker jag att det vore smidigt om man bara kunde ha en svärmor och en svärfar. Inte dubbel. Hur ska man särskilja dom annars? För jag tänker, brud, brudgum, tärna, bestman, brudnäbb, svärmor och svärfar. Det blir sju burkar... det är mycket nog tycker jag.

    Jag är sjukt nervös för klänningen. Eftersom jag ALDRIG ens provat en brudkänning, än mindre denna jag nu beställt så kan det ju verkligen vara väldigt fel. Inte bara storlek och så som jag självklart är livrädd för. Men tänk om modellen helt enkelt inte passar mig. Usch det skulle vara så himla jobbigt att börja leta. Detta är den enda klänning som jag hittintills sett som har känts "jag".
    Men som sagt... får facit ikväll... förhoppningsvis är den helt underbar och det är bara lite småjusteringar som behöver göras :)

    För då kan jag ju äntligen beställa skor! (igen)
  • Tokig
    caruba skrev 2012-06-25 11:41:59 följande:
    Hm, min första tanke var ju att man skulle skriva brudens mor, brudgummens mor etc. Men som du säger så får man ju hundra burkar.
    Hahaha... smart. Jag ahr inte ens tänkt på det. Har varit så insnöad på svärmor så jag har inte ens tänkt på brudens mor. Får fundera. Blir ju nio burkar så... sju eller nio kanske inte spelar så stor roll.
  • Tokig
    caruba skrev 2012-06-25 11:50:17 följande:
    Jag är oxå nervös för jag har inte heller provat. Har ingen aning om något överhuvudtaget när det gäller brudklänningar. Vad jag har förstått så börjar dom sy på den nu.. Hoppas att den och kostymen till m2b kommer snart.
    Ja, jag beställde för jättelänge sedan men det har dragit ut på tiden. Men jag är glad att de komemr nu. Behöver jag hitta nåt nytt eller justera på något sätt så har jag ändå några månader kvar.

    Tiden rinner iväg väldigt fort just nu känner jag.

    Men och andra sidan har det börjat komma OSA och det är väldigt roligt! Längtar verkligen, är 104 dagar kvar bara.
  • Tokig

    caruba skrev 2012-06-25 15:27:05 följande:


    Hittade denna länken idag.. cosmocricket.typepad.com/cosmo_cricket/2009/0...

    Jag kommer nog att ta inspiration av den när jag ska göra min bukett. =0)
    Vilken härlig! Ska du göra den själv? Vilka färger?

    Jag har faktiskt helt lagt min bukett i floristens händer. Ska ge de lite bilder på min brudklänning och så så att det blir en bra storlek men annars har de fria händer.

    Men jag älskar färgkombinationerna i dessa buketter. Och jag gillar typ nejlikor och krysantemum så det kommer jag kanske berätta.

    (Bild från http://english-wedding.com/2011/06/get-the-look-vibrant-wedding-detail-ideas/)


    (Bild från http://stjudescreations.blogspot.se/2009/09/orange-red-yellow-wedding-bouquet.html)
  • Tokig
    Daludd skrev 2012-07-01 11:31:11 följande:
    Här är vi igång med att välja musik i kyrkan, in- och utgångsmusik samt vad vår solist (förhoppningsvis) ska sjunga någonstans i akten. Jag vet inte riktigt hur det går till eller så, börjar bli lite stressad ;) I morgon åker jag till östsidan av landet o köper klänningarna på tisdag, eller provar i alla fall. Om allt stämmer så köper vi våra klänningar :) 

    Börjar bli lite stressad nu ändå! Varit så lugn innan. Men nu vill jag verkligen prata med präst och festvåningen och få lite koll...  
    Du har säkert stenkoll på detta men här är annars en bra sida för inspiration http://kyrkomusik.se/vigsel.php
    Pyttsan skrev 2012-07-01 23:06:30 följande:
    Fint att få se stället dukat och de hade en mycket bättre lösning än jag hade tänkt ut, så jag tror vi kör på samma. De var 100 och vi har bjudit 125, men några kommer att tacka nej, så vi borde rymmas utan problem. Senast vi var där var hela ladugården full av gamla maskiner och möbler! De hade verkligen gjort fint och stenlagt uteplatsen utanför också. :) Fick riktigt pirr i magen, mindre än 3mån kvar för oss nu! 
    Det känns bra att ha med dig i tråden Pyttsan. Du blir ju fru en vecka innan oss andra så du kan du ju komma med kloka sista minuten tips sen när det är dags :)
  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-07-03 23:07:45 följande:
    Jag kommer att skrämma upp er med allt som improviseras och allt som går fel eller inte blev som det var tänkt.Skrattande
    Hahaha, ja det vore underbart.
  • Tokig

    Ahhhh min mardröm har besannats.

    Vi skickade ju ut inbjudningskorten för några veckor sedan och det har inte kommit så många OSA. Så jag har ju börjat nojja om att folk inte kommer att komma, eller "tänk om inbjudningskorten inte kommit fram".

    Och nu visar det sig att min väninna inte fått inbjudningskort! Tänk om det är så för fler? Men vi kan ju inte glra något förrän sista dag för OSA går ut. Vi valde, som tur är, en ganska tidig OSA-tid så det finns ju tid att mecka med det. Men usch... verkligen en mardröm!

    Men desto roligare är att jag hittade den perfekta festklänningen igår. Jag beställde ju två klänningar från kina. Båda klänningarna är superfina. Men jag ångrade mig angående festklänningen. Jag vill ju byta efter middagen för att bli bekväm och för att kunna dansa och känna mig som mig själv igen. Den festklänning som blev uppsydd till mig var liksom "för fin". Men jag hittade en jättefin, sval, lätt, klänning igår i lite 20-talsstuk. Cremefärgad med svarta detaljer. Så nu har jag bara skor till brudklänningen kvar och de är beställda. (till festklänningen blir det svarta retroskor).

  • Tokig
    Daludd skrev 2012-07-08 11:18:56 följande:
    Vad har ni för tankar kring präst? Väljer ni någon särskild och i så fall beroende på vad? Kön, ålder? Eller tar ni bara den ni får?
    Vi kommer vigas borgligt. Min sambo ringde runt till vigselförrättarna i kommunen, eftersom jag känner dom så kändes det konstigt för mig att välja. Men han gillade direkt samma som mig. Så vi gjorde ett aktivt val. Vi kommer sätta oss ner med honom efter semestrarna och prata upplägg :)
  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-07-08 16:29:52 följande:
    Trist med inbjudningskorten, Tokig! Har ni ringt runt och kollat til flere så de kommit fram? Jag har också fått veta om en som inte fått sitt kort än, men jag visste att hon var mitt i en flytt, så jag hoppas att det hittar fram!

    Nä, vi har inte ringt runt. Har ju frågat min familj och de vet att flera i släkten har fått iallafall. Och sen hintade min tärna om att hon vet att alla kvinnor fått sina kort iallafall :) Det var antagligen så den person som inte fått sitt kort fått veta att de skickats ut.


    Vet helt galet nyfiken på vad de håller på och planerar!


    Men som sagt, vi avvaktar sista datum för OSA och sen får vi se.

Svar på tråden Oktober 2012