• Aniara4

    Önskar tips på saker att önska sig

    Det kan vara lite kinkigt att önska sig alltför specifika saker, det känns inte riktigt snyggt när det blir mer som en beställningslista tycker jag. Vi ville inte själva komma med någon önskelista, utan skrev i inbjudan att våra mammor (som tog emot anmälningarna) kunde svara på alla frågor. Sen hade vi gett dem ett slags lista, men det var bara en del konkreta saker och mer allmänna riktlinjer som vilken typ av saker, vilken stil, och vilka färger vi gillar. Vi nämnde också ett par saker som vi INTE ville ha, sånt som vi redan har för mycket av. Så kunde de diskutera med gästerna, ge dem lite förslag men också stämma av om de trodde vi skulle uppskatta deras egna idéer.

    Men det är klart, vi är ju i en situation där vi inte behöver särskilt mycket, vi är två vuxna människor som flyttade ihop med varsitt färdigt hushåll, så vi har ju snarare fått rensa bort mycket som vi har dubbelt redan. Det är skillnad om det finns saker man verkligen behöver och kanske inte riktigt har råd med, då är ju bröllopet ett guldtillfälle att kunna få det man behöver.

    En sak som är väldigt smart att passa på och önska sig är ju en servis. Då kan många gäster bidra med olika delar till olika kostnad, allt från en kaffekopp till ett serveringsfat till ett helt dussin tallrikar. Vi hade svårt att enas om en servis som vi båda gillade, men sen mailade mamma och sa att en av gästerna undrade vad vi tyckte om en viss servis. Vi hade inte sett den innan men älskade den direkt båda två! Så vi hade ju våra aningar om man säger så...

    Vi fick också ett par upplevelser, bl.a. presentkort på Yasuragi Hasseludden, och på restaurangbesök (vilket vi hade önskat oss). Och en del av släkten gick ihop om en vinkyl, vilket var tur med tanke på hur många champagneflaskor vi fick! Skål

    Se över porslinsskåpet och linneskåpet och se om ni saknar något eller om något behöver förnyas. Där finns många lite mindre saker man kan önska sig.

    Det här knivblocket tycker jag är snyggt, vi har en matchande knivslip också.
    www.obhnordica.se/Default.aspx

  • Aniara4
    Egalia skrev 2011-10-29 13:58:25 följande:
    Ps. Jag läste Magdalenas Ribbings svar. Syrligt! Man undrar vad som stod i den där pdfn... Glad Det är väldigt svårt att veta hur man ska göra. Man vill ju inte ge beställarlistor men å andra sidan är det ett önskemål från flera av våra gäster att det ska vara just så specifikt som möjligt.
    Iofs antyder hon ju också i svaret att det skulle vara lite skillnad om det var ett bröllop, då är en önskelista mer förväntad. Men man kan ju ändå avstå från alltför detaljerad information som exakt modell, pris och vilken hylla i affären den står. Även om det säkert finns gäster som skulle uppskatta den infon också.

    Det kan ju också bli som för oss, när vi önskade oss stora lattemuggar (4-5 dl) men glömde specificera att de skulle gå att köra i diskmaskin...
Svar på tråden Önskar tips på saker att önska sig