• Äldre 2 Feb 22:59
    53128 visningar
    89 svar
    89
    53128

    Så sköter vi hushållsekonomin

    Vi har inte varit tillsammans speciellt länge i jämförelse med andra här inne, varit sambos i ett år, men i takt med att vi har vår vardag ihop så har ekonomin blivit mer och mer ihopklumpad. Vi bryr oss inte om vad vi handlar på vems kort, vems kort vems räkning betalas ifrån, ibland köper vi slut allt på den enes kort och då tar man från den andres. Andra gånger för den ene på en gång över allt till den andres kort för att det är "enklast". Nu handlar det ju i vårt fall inte om mer än studiebidrag plus lån, men tror nog att vi kommer fortsätta ha det såhär i framtiden med :)

    Jag vet dessutom inte om jag vill jobba heltid osv den dagen vi får barn, (detta är alltså inget bestämt, får se hur det känns då!), så då kommer det ändå inte funka med delad ekonomi, så lika bra att köra såhär från början! :)

    Vi sparar till resor osv ihop, jag shoppar ju upp en bra mycket större del av pengarna än vad han gör, men han vet att jag blir glad av det så det unnar han mig!

    Har utnämnt honom till ekonomiansvarig i vår familj, haha. Skulle det vara jag så blir det nudlar och knäckebröd sista veckorna på månaden ;)

    Presenter tycker jag inte är något problem alls, trots detta! Blir lika glad när jag får en bukett blommor, eller han kommer hem med en chokladkaka, som när han köper saker till mig som jag inte känt att jag med gott samvete kunnat unna mig själv, eller när han bara överraskar med något han tror att jag skulle tycka om! Samma åt andra hållet med tror jag! :)

  • Äldre 2 Feb 23:16
    #85
    Chicita skrev 2015-02-02 23:05:16 följande:

    Har ni märkt att den här tråden är från 2011 och rätt död Flört


    Haha ojdå, den poppade upp på första sidan för mig! Då kanske vi får lite liv i den igen, ganska intressant hur olika det kan vara från ett förhållande till ett annat! Skål
Svar på tråden Så sköter vi hushållsekonomin