• Lebendig

    Så sköter vi hushållsekonomin

    Jag/vi skulle aldrig kunna ha gemensam ekonomi. För mig skulle det kännas jättekonstigt ifall min sambo skulle vara med och betala för min häst och mina hundar, det är liksom mina intressen. Är det något som skulle ställa till med konflikter så är det att jag ska behöva be om att få köpa allt som rör mina djur. Nej den kostnaden är helt min egen. Att jag då lever plusminusnoll varje månad bara för det är ju helt självförvållat. Min sambo har små utgifter och vi tjänar ungefär lika mycket så han har ett par tusen över varje månad.

    Min sambo och jag delar på allt som är gemensamt och han har på egen begäran tagit på sig att betala lite mer av vissa saker då han har kvar mer varje månad. Å andra sidan kommer han att betala nästan hela bröllopet så jag tycker inte det är mer än rätt att jag betalar min del av kakan. 

    De finns de här inte som har svårt att förstå uppdelad ekonomi, och jag som har det har svårt att se hur totalt gemensam ekonomi kan vara konfliktlösande. Jag och min sambo skulle alltid bråka då jag är kallas "big spender" i vår familj... Jag tror att gemensam ekonomi kräver att man är ganska så lika i grund och botten vad gäller ens syn ekonomi. 

    Egentligen tycke rjag det viktigaste är att man har så att båda parter är nöjda! 

Svar på tråden Så sköter vi hushållsekonomin