Inlägg från: marimekko86 |Visa alla inlägg
  • marimekko86

    Så sköter vi hushållsekonomin

    Vet inte vad vår ekenomi kallas. Vi hjälps åt. Vi delar på hyran och andra räkningar som man måste betala som el,tv,försäkringar,bil osv.

    Men sen har jag mitt konto och min blivande man har sitt konto. han gör vad han vill med sina pengar och jag gör vad jag vill med mina. Däremot så betalar oftast den som mest pengar har mer för maten, restaurangbesök, resor, och andra extrautgifter som kan bli ibland om bilen måste lagas eller så.

    Förr har det varit jag som tjänat mest pengar då min sambo studerat. Så då betalade jag mer av sånna grejjer men nu är det jag som studerar och min sambo som drar in storkovan så nu står han för den mesta maten, han har sparat undan mer till bröllopet exempelvis osv.

    Det funkar för oss. Klart att min sambo exempelvis betalar en större summa om vi ska ut o resa just för att han vill ha med mig och ska jag betala allt själv får vi skjuta på resan. Men jag gör ju detsamma gentemot honom och har gjort tidigare då det var jag som tjänade mer pengar.

    Men vi har båda egna konton,egna pengar och gör vad vi vill med dem när alla måsten är betalda. Kommer fortsätta med samma system även efter bröllopet. Men dyker något upp som vi vill köpa,göra eller nåt som måste betalas så skjuter den med mer pengar till extra mycket...känns rätt självklart för oss

Svar på tråden Så sköter vi hushållsekonomin