Inlägg från: MsChevy |Visa alla inlägg
  • MsChevy

    PCO & PCOS

    Har två vänner som har pco. Den ena har haft problem i flera år med övervikt o oregelbunden mens. Hennes dåvarande läkare skrev ut pergotime eller va det hetter så hon skulle få igång mensen. De ska man dock bara äta nån månad i stöten, men hon fick äta dom varje månad i nästan ett år vilket ledde till hennes övervikt pga hormonrubbningarna. Hon kämpar fortfarande med övervikten o ska göra en magsäcksoperation under hösten.

    Den andra väninnan har fått äta p-piller för att mensen skulle fungera. När hon slutade med dom (samtidigt som jag) kom inte mensen igång o efter några månader uppsökte hon en gyn-läkare efter att jag berättat för vännen om pco o det visade sig att hon hade pco. Hon bestämde sig för att bli av med övervikten o i mars detta år blev hon gravid, trots att ingen mens funkat som den skulle o tappat ca 10-15 kg av övervikten.

    Så med detta vill jag säga att pco betyder inte slutet för barnafödande! Vikten, maten, motionen spelar stor roll, men framför allt motivationen. Tro på dig själv att du klarar det så gör du detSolig

Svar på tråden PCO & PCOS