• Kattpoet

    Är det inte märkligt?

    Jag gick just igenom olika bröllops foton från  1901 tills nu och jag slogs av en sak och undrar om ni har märkt det med.

    Fokuset idag ligger mer på bruden än på brudgummen, det finns massor med blider på hur vacker hon är och finns det några på mannen så är det mer att han står rakt upp så att man iallafall har en bild på honom.  

    Även  när det är par foton så ligger fokuset mer på tjejens ring,  hennes ansikte, eller buketten och detta stör mig lite, det är ju liksom två personer som gifter sig, inte  en med statist.

    Är det någon annan som tänkt på detta?  

    Och när flyttades fokuset över till bara bruden, på det lilla matrial jag har så verkar det vara efter 2000... 

  • Svar på tråden Är det inte märkligt?
  • Kattpoet

    Nja en vän och jag slogs av  det hela när vi kollade genom hennes  broder bröllops kort, att fotografen hade lagt mest fokus på bruden och jag sett det på flera andra ställen med.

    Min bröllopskort har mer kort på dottern och isbjörnen än oss... *ler' 

  • Kattpoet

    Jag har flera familjekort med  bara brudpar men även med alla gästerna  och maten och dessa är från 1940 och yngre.  Mina föräldrars bröllops foton är fokus helt på båda, inte på den ena eller den andra och inte på ringen eller blommorna.

  • Kattpoet

    Men  hur många foton finns det som fokuserar på ringen från förr? 
    Det undrar jag och varför måste man ha blider på ringarna, det förstår jag inte.

    Jag ser inte bröllopet som brudens fest, utan två personer  som ingår äktenskap och firar det men jag kan ju vara som är konstig. 

  • Kattpoet

    Min man tog längre tid på att fixa sig än mig, han skötte mer av planering alltså skulle  det tagit mer foton på honom än mig, om jag förstod saker och ting rätt?

  • Kattpoet

    Men en  highlender i kilt är snyggare än bruden, tyvärr kilt vinner. ;)

  • Kattpoet

    timide, tack för en bra förklaring.

    Så då är det jag som är udda och inte kräsen av mig. 

  • Kattpoet

    Jomen du, jag vet att jag ska lägga till en nolla till vad mitt bröllop kostade för att vara som alla andra.
    Men vad jag har tröttnat på är just det att man kan inte gifte sig idag och få ett drömbröllop utan att det kostar 50 000 kr.  Jag sett en hel del som säger vi har för lite pengar för att gifta oss och sedan har de 16 000 kr, det  går visst att gifta sig.

    Jag tröttnat på att allt  är om bruden, jag redan  varit på två såna bröllop och båda slutade i skillsmässa inom 2 år.

    Det är faktiskt två persons kärlek som detta handlar om och folk verkar ibland glömma det. 

  • Kattpoet

    Jag har träffat många killar som säger  men tänk om hon lyssnade på mig när det gällde bröllopet, det har jag mött många gånger, killar som inte vill ha rosa och my little pony men tjejen  får ju som hon vill annars är han ond, jobbig och gnällig.

  • Kattpoet

    Fråga, har man inte ringarna kvar efter bröllopet nu för tiden?  Varför måste man ha en bild på något som faktiskt har under nosen varje dag?

    Jag kan se mina ringar varje dag, så kan min man och man brukar ju inte ge iväg bilderna  till släkten där  endast ringarna visas, de är ju för ens eget minne.

    Förstår du mig nu?

    Varför väljer folk att för eviga något som redan är för evigt, ja jag kan förstå att man gör det försäkerings syfte men annars? 

Svar på tråden Är det inte märkligt?