• Vinröd

  Försöka bli med barn (fertilitetsmonitor?)

  Hej!
  Jag undrar ifall det är någon av er som provat clearblue fertilitetsmonitor?
  Vi har hållt på att försöka få barn en tid, och jag undrar om någon vet om
  fertilitetsmonitorn funkar bra? Om den funkar skulle det ju säkert underlätta
  att försöka på rätt dag... 

 • Svar på tråden Försöka bli med barn (fertilitetsmonitor?)
 • niamh

  Jag skulle precis köpa att testa när jag plussade med andra barnet, så jag kan tyvärr inte säga vad jag tycker. Men däremot kan jag rekommendera de olika "period trackers"-appar som finns till iphone. Det funkade på första försöket med första barnet och på tredje försöket med andra :)

 • missfroggy

  Hej. Jag vet inget om clearblue fertilitetsmonitor. Vill tipsa dig om en annan sak. Jag drack kallpressad vetegrodds olja. Det ska visst hjälpa ägget att fästa i lvmodern. Vet inte om det berodde på oljan eller om vi bara hade tur. Men jag var gravid inom en månad efter att jag startade med oljan. Min mamma änvände den før att bli gravid med mig och mina systrar.

  Lycka till i alla fall. :)

 • Kattpoet

  Och byt dina smärtstillande emot Alvedon så går det lättare att bli gravid och ät folsyra.En vän till mig har  fertilitetsmonitor, det funkade siså där för henne.

 • JNT

  En vän till mig hade det, det funkade inte alls!! Hennes gynekolog sa att de är ganska så värdelösa då de ofta visar fel...

 • Moster Stina

  Min fertilitetsdoktor sa åt oss genast sluta använda ägglossningstester. De kan visa fel så att man helt enkelt i alla fall missar bästa tiden.


  Lär dig använda Bilingmetoden istället. Superenkelt och gratis.


  När vi väl använde den metoden blev jag gravid direkt.


  Lycka till!

 • Vinröd

  Tack för alla svar och tips! :) Jag tror helt enkelt att jag struntar i fertilitetsmonitorn då.
  Missfroggy, tack för tipset om vetegroddsolja.  Jag har inte hittat några andra tips om saker man kan äta som göra det lättare att bli gravid. Detta skall jag testa! :) Är det kanske någon som vet något annat som är bra att äta?
  Moster Stina, jag skall genast kolla upp Bilingmetoden!
  Kattpoet, tack för att du påminde om folsyra :) Alvedon jag har redan slutat med. Kaffe också.

  Tack igen :)

   

 • Kattpoet

  Se till att din make äter  lite mer frukt och inga sojaböne produkter så  brukar spermakvaliteten bli bättre... 

 • Kattpoet

  Vinröd,  jag menade den enda  smärtstillande du kan ta utan att ska fostret är Alvedon.

 • MrsT2011
  Kattpoet skrev 2011-09-19 21:23:45 följande:
  Vinröd,  jag menade den enda  smärtstillande du kan ta utan att ska fostret är Alvedon.
  Precis, detta reagerade jag också på. Det är ibuprofen man INTE ska äta, dvs Ipren och liknande. Alvedon går bra att äta.
 • Vinröd

  Å Kattpoet och MrsT2011, vilken tur att ni rättade mig om alvedon! Jag tar visserligen inga smärtstillande alls längre, men om jag skulle behöva är det ju hemskt bra om jag gör rätt! Tack! :)
  Ingen mer tofu eller liknande för mannen framöver!
  Niamh, tack för tips om gurkfröolja, det har jag inte hört förut. Jag läste lite i tråden och skall definitivt prova!
  Missfroggy, vad var det för märke på vetegroddsoljan du tog?  

  Jag måste bara säga att jag är sååå glad för alla tips jag har fått av er! :) 

 • Vinröd

  Hej igen!
  Jag satt just och sökte efter dunderkurer för att bli gravid, och stötte på mitt eget gamla inlägg här!!! Jag stöter på så många trådar där jag undrar hur det gått sen, därför tänkte jag berätta hur det gått för mig. Jag köpte ekologisk vetegroddsolja som jag åt, jag minns inte alls hur länge. Borago hade jag precis bestämt mig för att beställa, men det behövdes inte! Så "magiska" är den :) Jag blev gravid, och har nu ett underbart barn. Nu hoppas vi på att få ett till :)

 • Vinröd

  Vill nu tillägga att jag också åt biofoods ekologiska linfröolja. Jag minns inte alls när jag började, om det var innan eller under graviditeten. Oljorna smakade inte så mycket. Lite nötigt och aningen skarpt kanske. Jag tror jag tog en knapp matsked om dagen. Läste en rekomendation någonstans... Jag tog också kreuter blutsaft. Det gjorde jag även denna gången... Jag vet inte om det var den som gjorde det eller om vi helt enkelt har haft väldig tur en gång till :) Nu har jag inte tagit några oljor. Tog bara fram och tittade på min gamla linfröolja i kylen, för den var inte riktigt slut, och jag tror ju inte att den är så magsik att det var den som gjorde det nu... ;)

   

Svar på tråden Försöka bli med barn (fertilitetsmonitor?)