Inlägg från: KirsiLaa |Visa alla inlägg
  • KirsiLaa

    För många tärnor? Hur ska jag annars välja?

    Hej på er. 

    Min ena tärna "sa upp" sig igår. Min syster, hon ansåg att hon inte skulle klara av att vara tärna eftersom hon mår så dåligt med allt som händer i hennes tillvaro just nu.

    Nå, utöver min syster så har jag redan bett en av mina närmsta väninnor att vara tärna. Hon har tackat ja, men är än så länga inte speciellt intresserat av att vara engagerad i bröllopsplanerna, trots att jag flera gånger bjudit med henne till klänningsprovningar, frågat henne om råd avseende vissa kval jag har samt bett henne försöka se ut vilken slags klänning hon vill ha på sig.

    Eftersom det kommer att vara två marskalkar, så vill jag ju nu utse en ny tärna istället för min syster. Däri ligger mitt problem. Vi är ett gäng tjejer som "hänger" ihop. Jag, min tärna och två nära väninnor till. De två väninnorna är ju de självklara kandidaterna.  

    Men vem ska jag välja?  den ena har just varit tärna åt en av hennes vänner. Hon är engagerad och har vanan inne. Hon ska även fixa mitt hår. Den andra har jag mer gemensamt med och relaterar därmed mer till. Hon har också under året här kännt sig undanskuffad av olika anledningar, så jag är rädd för att om jag inte väljer henne, så kommer hennes dåliga mående att återigen få sig en törn. Men om jag inte väljer min andra väninna så kanske hon blir jätteledsen. 

    Om jag väljer båda dem, blir det då inte för många tärnor? Sen kommer jag ju störa mig på att det är tre tärnor men bara två marskalkar. Sen funderar jag ju på hur de båda väninnorna kommer reagera när jag frågar dem (båda eller bara en) nu enbart för att syrran har hoppat av. Jag vet inte hur jag ska göra...

    Hjälp!  


  • Svar på tråden För många tärnor? Hur ska jag annars välja?
  • KirsiLaa

    Tack för alla svar. Det blir nog så att jag frågar båda, så alla mina tre väninnor står där framme med mig. 

    Då kvarstår ju problemet med ojämna antal och vem som ska få gå fram ensam. Jag ska nog överlämna det beslutet åt tjejerna själva. :)

    Avseende din kommentar Syrinx, så håller jag med om att titeln tärna inte automatiskt betyder att tärnan "måste bistå bruden med allt hon vill". Absolut inte. Jag skulle aldrig ens fundera på att förvänta mig att min tärna ska passa upp på mig och göra allt jag ber om. Däremot önskar jag någon sorts engagemang och inte bara avståndstagande från min tärna. Att vara tärna betyder inte att man enbart ska strutta fram i kyrkan i fina kläder. Nog vill jag bolla tankar och be om råd i olika beslut. Det är ju så vi gör med alla andra saker!

    Inte heller anser jag att det bara är tärnor och marskalkar som får engagera sig i bröllopsbestyren. Till exempel så är en av dem som jag nu tänker be att vara tärna, den som aktivt har varit delaktig från början. Kommit och dumpat 20 cm bröllopstidningar hos mig till exempel. :) 

    Fröken Emma, ha inte dåligt samvete. ;)  


  • KirsiLaa

    Jag frågade båda. :) Så nu har jag tre tärnor och mannen har två marskalkar. Jag får helt enkelt lära  mig att leva med det. ;) 

    Mahy, ditt upplägg var faktiskt riktigt smart. Vid något tillfälle ska jag nog använda den och "slinka in" lite ansvarsområden för mina tärnor också. Även om jag har en känsla av att den som jag redan har valt till frisör också kommer att ta förs dig och driva i alla riktningar.

    Vad skönt det känns!

    Tack för alla råd! :)  


  • KirsiLaa

    Tack Niamh. :)

    Ska jag vara helt ärlig så vågade jag inte nämna syrran när jag frågade om de ville vara tärnor. :/ Dock så visste ju båda att planen var att ha syrran och en av väninnorna som tärna, så de blev ju glatt överraskade båda två, eftersom de trodde att de inte skulle få vara tärnor. 

    Jag tänkte att jag svarar ärligt på frågor om syrrans avhopp om de kommer, men annars tror jag inte att jag behöver förklara närmare...  


Svar på tråden För många tärnor? Hur ska jag annars välja?