• Pinkgrape

    Kan man be om fler bilder i efterhand?

    Jag satt och kikade igenom våra bröllopsbilder ännu en gång och sneglade in på fotografens blogg. Där skriver hon att hon tog över 700 bilder på vårt bröllop. Vi har fått ca 60st bilder av henne. Jag börjar som tycka att det är rätt lite. Speciellt när jag pratade med henne i förhand och sa att vi ville ha alla bilder. Det viktiga för oss var att vi fick många bilder, inte att alla var bra eller redigerade.

    Detta är en tjej som går gymnasiet och hade som sommarjobb att starta ett eget företag, en satsning som kommunen här har gjort i år tror jag. Vi valde henne för att hennes bilder som hon tagit innan var fina och för att vi ville ha många bilder för en billig peng. Hon ville ha 500kr för att fota oss och då ingick 14 redigerade bilder. Vi betalade 50kr extra för att få alla bilderna. Nu har vi då fått ca 60-70 redigerade bilder.

    Jag har inte reflekterat över detta tidigare av någon anledning. Det var ca 1 månad sedan vi gifte oss. Är det helt fel av mig att ifrågasätta detta nu och be om fler bilder? Ska jag bara låta det vara?


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-28 10:58
    _______________________________________

    Vi har fått våra bilder. Allt är uppklarat. Alla är nöjda och glada, ni behöver inte kommentera mer! :)
  • Svar på tråden Kan man be om fler bilder i efterhand?
  • Annika611

    Jag tycker absolut att du ska fråga efter flera bilder!

  • Pinkgrape
    Annika611 skrev 2011-09-10 20:16:20 följande:
    Jag tycker absolut att du ska fråga efter flera bilder!
    Jag borde kunna göra det va? Jag vill ju inte vara sådär gnällig, men jag tycker samtidigt att lite fler bilder borde vi kunnat få.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • annaochmias

    Säg till henne att ni kan lämna ett usb-minne till henne som hon kan lägga över alla bilderna på. Borde ju inte vara några problem.

  • JNT

    Tycker absolut du kan fråga henne!! Ni hade ju en deal och då ska den gälla. Det kan ju faktiskt röra sig om ett missförstånd.

  • Darling Daisy

    Jag håller med de andra om att du självklart kan fråga henne, men jag tycker att ni i så fall ska vara beredda på att betala en slant även för dessa bilder. Om jag förstod rätt så var er överenskommelse att ni betalade för 14 redigerade bilder och sen köpte ni till typ 45 redigeringar till för 50 pix. Det är billigt och blir en väldigt låg timpenning, oavsett om hon går i gymnasiet eller inte!

    Jag förstår att ni vill ha fler bilder, btw, vi har några fina porträttbilder, men det är nästan mingelbilderna som är roligast att titta på

     

  • rollei

    500 spänn för 700 bilder?  Skicka med lite kattmat också, hon kanske är hungrig.

  • förlovadflicka
    rollei skrev 2011-09-10 22:01:23 följande:
    500 spänn för 700 bilder? Skicka med lite kattmat också, hon kanske är hungrig.
    Fast om tjejen satte priset och sa att de skulle få alla bilderna så ska de ju ha det också! Och hon får väl bidrag från kommunen att köpa människomat för om det är en satsning av dem.
  • rollei

    Just ja, nu ser jag att dom betalade 50 kr extra för att få alla bilderna.  Superbonus!

  • Future Mrs S
    rollei skrev 2011-09-10 22:01:23 följande:
    500 spänn för 700 bilder?  Skicka med lite kattmat också, hon kanske är hungrig.
Svar på tråden Kan man be om fler bilder i efterhand?