Inlägg från: BlomAnna |Visa alla inlägg
  • BlomAnna

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    BlomAnna skrev 2012-02-01 20:47:32 följande:
    Jag har ingen aning om hur stål funkar men jag tänker att ringen är det sista jag tänker kompromissa med för att hålla kostnaderna nere, det är ju ändå den som ska finnas kvar resten av livet. Jag tänkte välja en billigare ring för att spara pengar men min oerhört smarta blivande man talade om för mig att välja den jag VILL ha.
    Skulle ju skriva att det nog är bra att fråga en guldsmed om hur stålet funkar etc.
  • BlomAnna
    Imke1977 skrev 2012-02-03 12:56:07 följande:
    det här är oxå lite OT men en fundering på hur ni ska göra med tårta. Jag har fått ett jättebra pris från City Gross här i Gävle som tar 30 kr/bit och då får jag vilken fyllning jag vill. Våningstårta eller vanliga.
    Frågade föresten Ica maxi som jag vet har goda tårtor. och dom tar 40-45 kr per bit/ hysteriskt dyrkt skulle jag säga!!

    Men iallafall, vi ska provsmaka på lördag. Och själv vill jag ha chokladmousse och hallongrädde i. Men m2b gillar inte choklad värst.... Tips på smaker som går ihop? Jag tänker just nu lime/hallon.... eller blir det surt och surt kanske?
    Om han inte gillar vanlig choklad kanske han inte gillar vitchoklad heller annars är hallonmousse och vitchokladmousse väldigt gott ihop.
    Lime och hallon blir nog riktigt gott ihop tror jag. Jordgubb och citron är en annan nice kombo.
  • BlomAnna

    Ang tårtpriser kan tipsa om att vissa praktiska gymnasium ibland har konditorier etc. där eleverna säljer det de övar sig på så att säga. I Göteborg gör Burgårdensgymnasium så minns inte vad de ska ha för bröllopstårta men det är betydligt billigare än vanliga konditorier och minst lika bra.

  • BlomAnna
    knyttan skrev 2012-02-03 21:13:11 följande:
    Vi har hittat en tjej som gör jättefina tårtor med fyllning man väljer själv för 25:- biten Skrattande Men nu kan vi inte bestämma oss för om vi ska ha hallon och vitchokladmousse på browniebotten, eller jordgubbs och mjölkchokladmousse, också på browniebotten... dagens lyxproblem....
    När man gör browniebotten blir det ofta ganska sött så det kan vara bra att iag kombinera det med lite syrligt men hallonen blir ju lite syrliga iaf. Jag skulle köra på hallon och vitchoklad till browniebotten.

    Nån citrusmousse tilsammans med vitchoklad blir också gott tillsammans med browniebotten
  • BlomAnna
    knyttan skrev 2012-02-07 19:47:38 följande:
    Hmm ja det har du ju rätt i att det kan bli för sött. Såg någonstans någon som hade lingon- och hallonmousse till mörk choklad och det lät som en spännande kombo. Det tål att tänkas på!!
    Imke1977 skrev 2012-02-07 15:30:19 följande:
    En fråga. Ska någon av er teckna bröllopsförsäkring?
    Lingon-hallon och choklad låter riktigt smarrigt.

    Citron och jordgubb är en snajdig kombo också. Passionsfruktsmousse är också friskt och gott och borde passa med choklad...

    Mango och choklad gifter sig också fint. En av min absoluta favoriter jag bakat är en mousstårta med mango och choklad mousse på en mandelmassabotten. MUMMMMMS!!
  • BlomAnna
    moonias skrev 2012-02-10 17:41:05 följande:
    Har precis skickat iväg en beställning till Landybridal (kinasida) på en måttsydd klänning och lite annat. Kan tipsa om att de fram till alla hjärtans dag har 20% rabatt på allt på hemsidan!
    Jag beställde klänning med några ändringar (längre släp och möjlighet att fästa upp släpet efter vigseln), underkjol, slöja efter min egen design samt en liten tygpåse i samma tyg som klänningen, alltihopa, med frakt, gick på 3202kr :).

    Vi kör på buffé med mat  från City Gross där min tärna jobbar :). Tårta har vi tänkt beställa en liten tårta och sen själva baka och dekorera cupcakes att sätta runt omkring.

    Vill dock även ha någon form av förrätt, vet dock inte riktigt vad, någon som har nån idé? Det får inte vara för dyrt, gå att göra själv och inte vara för jobbigt att tillaga ;). Optimalt skulle vara om man även kan laga det eller iallafall förbereda till nästan klart i förväg. 
    Soppa är en sjukt bra och billig förrätt. Dock krävs det ju att någon värmer den och serverar den och gifter ni er på sommaren kanske det inte är så kul... Men man kan ju även ha kall soppa typ gazpacho.
  • BlomAnna
    hsmamma skrev 2012-02-12 20:15:21 följande:
    m.lightinthebox.com/A-line-Straps-Floor-lengt... Vad tycker ni om denna? Fast jag är plussize?
    Jätte snygg. Jag som också är plussize skulle nog vara  rädd för att jag skulle se gravid ut eller bara tjockare än jag är pga bandet som sitter så högt, men man är ju plussize på olika sätt så det är ju inte sagt att det blir så på dig.
  • BlomAnna
    hsmamma skrev 2012-02-12 21:41:42 följande:
    Jag är större över rumpa och höfter, mer markerad midja
    Då sitter den nog fin fint!  Själv har jag i det närmaste inga höfter alls...lev lycklig när de blev lite större efter att jag fick barn så jag iaf inte längre har formen fyrkantig
  • BlomAnna
    annapanna88 skrev 2012-02-16 17:25:24 följande:

    Det enda man kan komma att behöva betala vid borgerlig vigsel är reseersättning till vigselförrättaren!


    Här i Göteborg tar de ut en adminsitrativavgift på 500 kr för vigslar som sker utanför rådhuset så att säga.
  • BlomAnna
    cissiluu skrev 2012-02-17 18:05:04 följande:
    Här i Gävle tar de ut 500 kronor även om vigseln sker i rådhuset.
    Kanske de gör här med föresten...Osäker...

    På ta om vigsel så blir jag så stressad över att vi inte bokat vigselförrättare än. Vi visste precis vem vi ville ha och har därför inte funderat så mycket på det men så visar det sig att han inte kan och nu vet vi inte alls vem vi ska välja... PRUTT!!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)