Inlägg från: BlomAnna |Visa alla inlägg
  • BlomAnna

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    annapanna88 skrev 2011-11-02 11:20:30 följande:
    Är det någon som har koll på det här med priser när man gör om gamla guldsmycken till nya?
    Jag har lämnat in en gammal guldring i 24 karats guld till en guldsmed för att ha ska göra om den till en vigselring som passar min förlovningsring.
    Det ska alltså ändras bredd och storlek, de ska graveras in mönster på utsidan, likadant som på förlovningsringen, och det ska sättas in tre små diamanter, det ska även graveras på insidan naturligtvis.
    Igår var vi hos guldsmeden för att få en pisuppgift, 6800:- skulle han ha för det!
    Är det bara jag som tycker det är dyrt? Vi ska ju inte betala för något nytt guld utan bara de tre diamanterna och arbetet... Är detta ett rimligt pris?
    Det beror ju också på vad det är för kvalité på diamanterna tex.

    Ang vigselring så var jag och hämtade ut ringarna jag köpte på auktion. Tyvärr passade de inte alls till min förlovningsring så nu har jag bestämt mig för att göra ringen som jag från början ville ha. Har kontaktat flera olika guldsmeder för att få prisuppgift. lltid bra tt kolla runt hos lite olika guldsmeder.
  • BlomAnna
    Brudiframtiden skrev 2011-11-08 20:48:52 följande:
    Har också funderat på det. Hittade icas chokladbotten och gjorde receptet som fanns på baksidan av förpackningen med choklad och hallonmousse. Den var jättegod. Funderar på om det finns vit marsipan att köpa "färdigutrullad" att lägga över och sen köpa/fixa något att dekorera med? Vad tror ni?
    Ica har vita marsipanlock färdigutkavlade så att säga. Dock blir det mycket snyggare om man köper kavlingsmarsipan och kavla själv eftersom man då kan göra det större än tårtan så man får en snygg kant.

    Kavlingsmarsipan från Örebro bakprodukter eller nåt sånt är grymt bra. Säljs bla på tartdecor.se men har hört att det tex finns på ICA maxi i Örebro mycket billigare och säkerligen på flera andra ställen också.
  • BlomAnna
    knyttan skrev 2011-11-08 20:02:27 följande:
    Hmmm jag börjar bli mer och mer inne på att göra bröllopstårtan själv...
    här finns ju flera varianter:

    bakochdessert.se/nyckelord/14898

    kanske browniebotten med hallon och vit chokladmousse??? Smaskigt!
    Det enda jag är lite rädd för är att det blir hemskt mycket jobb...
    Vet inte hur många gäster du skall ha men det är ORDENTLIGT med jobb att göra tårta. Självklart beroende på vad man ska ha för tårta men jobb är det!

    Dock kan jag säga att browniebotten till moussetårtor är väldansmumsigt
  • BlomAnna
    augusti2012 skrev 2011-12-14 20:32:06 följande:
    viewitem.eim.ebay.se/Party-Decoration-Red-Car...

    provar igen  
    Fräckt! Har du köpt den? Det framgår inte vad det är för material. Vi skulle vilja ha något sånt vid vår vigselplats men vi kommer vara ute så den måste i så fall palla det...Vad tror du?
  • BlomAnna
    malinax skrev 2012-01-26 10:39:59 följande:
    Hur tänker ni andra om att köpa klänningar till tärna/tärnor, marshalk och näbbar?? vi har inga egna barn så ska låna 3 syskonbarn har jag tänkt.. ska jag köpa kläderna till dom eller be föräldrarna? jag har varit tärna en gång och då betalade jag min egen klänning. Hur gör ni andra? behöver få ner min budget lite mer om detta ska gå ihop känner jag..
    Vi ska ha vår egen dotter och henns kusin som näbbar och vi kommer köpa likadana klänningar till dem två. Tycker nog inte att föräldrarna ska betala kläderna när de ska vara näbbar iaf inte om du tänker att de ska ha något speciellt. Om det däremot inte spelar någon roll vad de har på sig bara de är uppklädda så kan väl föräldrarna stå för kläderna.
    Vi skall även ha med min lillasyster som kommer vara 12 år och min systerson som kommer vara 9 år för att styra de två små näbbarna rätt. Hur vi ska göra med deras kläder vet jag inte än men antagligen köper vi till dem med.

    Min tärna kommer få välja kläder själv och också betala dem själv. Mannens best man kommer få välja själv men vi vet att han kommer ha sin svarta kostym. Vi kommer köpa en slips och näsduk som matchar mannens bara.
  • BlomAnna
    malinax skrev 2012-01-26 12:55:40 följande:
    Ja men det är ju smart;) vi kan ju Iofs ge våra kära näbbar deras klänningar i julklapp så kan dom ju leka prinsessor sen;) ( och nu kändes det genast väldigt långt borta!!:() men nu till nästa tanke.. Hur väljer man tärna? Har ingen given.. Har många nära vänner som jag inte kan väljaellan och 3 systrar. Tror dock att storasyster får bli toastmaster men vet inte alls. Vet ju att jag verkligen inte har nån broska men planerar mycket i tanken. Hur har ni andra balt? Har ni haft sånt självklart??
    Det är jätte svårt att välja, men samtidigt måste man ju inte ha någon tärna heller.
    Jag har 4 systrar och vi har sagt att antingen väljer man alla 4 eller ingen alls som tärna. Vi ska inte ha något stort traitionellt bröllop och därför har jag valt min barndomsvän som tärna.
    Alla syskon kommer dock att ha lite "heders" uppdrag under dagen. En syster skall vara toastmaster. Sambons bror och en av mina systrar skall ta emot gästerna. Min storasyster skall ansvara för maten och serveringspersonalen etc, etc, (ja jag har många syskon 5 för att vara exakt )

    Min minsta lillasyster kommer ju att vara med och hjälpa näbbarna men det är ju lite speciellt att hon är så mycket yngre så de andra förstår det.
  • BlomAnna

    Är det någon som räknat på om det blir billigare med knoppa lakan som som dukar än att hyra?

  • BlomAnna
    malinax skrev 2012-01-30 10:11:16 följande:
    vet inte men knoppa-lakan tror jag kostar 19kr/st
    Då är de nog billigare men jag undrar vad man ska göra med dem sen...Det lär ju behövas ett par stycken...Känns lite omiljövänligt på nåt vis...
  • BlomAnna
    drömmer skrev 2012-01-30 11:13:13 följande:
    Sälja dom vidare? Många här på BT som är ute efter det .
    Ja eller köpa "begagnade" Jag gifter mig ju inte förens i september och det är ju mycket bröllop under sommaren så det borde ju gå att gå tag på då. Fast jag ska nog i så fall ha dem som stolsöverdrag.
    knyttan skrev 2012-01-30 19:00:27 följande:
    Jag såg på nån sida att riktiga dukar kostade från 40 kr att hyra. Men då var det riktig restaurangkvalité, dvs tjocka linne(?)dukar. Sen beror det väl på, vi ska ha runda bord tex så då skulle vi nog ändå få ta två lakan till varje bord för att det skulle bli bra, så evt kommer vi att hyra om det inte kostar jättemycket mer än så att hyra runda dukar... men ska man ha vanliga långbord så kan man nog tjäna på det!
    Det känns ju onekligen lite lyxigare med linnedukar än lakan Vi kommer nog att hyra. Hittade ett företag (som desutom en kompis använt sig av i jobbet och tycker är bra) på nätet som skulle ha 45kr/duk. Tycker det är helt ok...Måste bara räkna ut hur många jag behöver
  • BlomAnna
    Tinzi skrev 2012-02-01 20:40:16 följande:
    Har jag sedan länge, gör mig inget för handlar så mkt till bröllopet att köpbehovet är stillat :)

    Jag är lite ledsen, vill ha en ring i vit guld  se länk, den kostar dock: 2600:-

    Det har jag inte råd med så funderar nu på en ring i STÅL...snygg tycker jag, men vad tror ni om stål ?
    Är rädd att stenar ska lossna om några år osv...dom ser nästan identiska ut annars..
    Jag har ingen aning om hur stål funkar men jag tänker att ringen är det sista jag tänker kompromissa med för att hålla kostnaderna nere, det är ju ändå den som ska finnas kvar resten av livet. Jag tänkte välja en billigare ring för att spara pengar men min oerhört smarta blivande man talade om för mig att välja den jag VILL ha.
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)