Inlägg från: BlomAnna |Visa alla inlägg
  • BlomAnna

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

     


     


    Jag och sambon(och dottern) har varit på bröllop idag och är nu mer klara över hur vi vill ha det. Det är andra bröllopet i år och det är skit bra att gå på andras bröllop när man planerar ett eget för man kommer på massa saker man vill och inte vill ha och göra på sitt eget

    Bakade tårtan till det bröllopet vi var på idag. Mycket jobb och några missar men blev överlag nöjd med den Jag band även brudens bukett och den blev jag jädrans nöjd med. Har aldrig tidigare bundit en bukett men den blev jätte bra och det var sjukt lätt Så det är ett spartips. Köp in rosor i olika färger (eller samma) och bind själv! Ska nog binda min egena bukett tror jag

    Här är en bild på tårtan någon bild på buketten verkar jag inte lyckats ta

  • BlomAnna
    baby freeze skrev 2011-10-11 10:26:00 följande:
    Jag köper tyg på metervara och fållar själv både till dukar och servetter.

    Det har jag också tänkt (läs :delegera till min blivande svärmor ) göra. Blir det billigare än knoppalakan tror du? Har inte kollat på vad vitttyg kostar metern, om vi väljer vitt vill säga. Kommer du köpa vanlig lakansväv?

  • BlomAnna
    augusti2012 skrev 2011-10-11 20:37:06 följande:
    Jag vågar knappt skriva om mina fynd. 
    Jag  har allt jag behöver till mig som brud på bröllopet för ynka 1300 kr. Och då har jag inte snålat men fyndat  
    Jag har slöja, tiara, örhänge, halsband, bolero, 2 andra sjalar, stay ups, brudklänning, free brah, väska, 3 par skor etc. 
    Sen har vi fått röd plastduk som vi kommer ha på bordet (pappas fd jobb). Sen har vi sydda servetter av Teklas kökshanddukar. Kommer ha Ikeas billiga gardiner för 35 kr i mitten på bordet. Kommer dela dem. Räknar att få ut 6 längder minst. 

     
    Teklas kökshandduk?
  • BlomAnna
    BlomAnna skrev 2011-10-11 21:35:29 följande:
    Teklas kökshandduk?
    Såg nu att det var ikea 
  • BlomAnna

    Jag måste fråga en sak. Räknar ni bort tex bidrag från föräldrar/svärföräldrar och kuvertavgift när ni säger att ni har en budget på typ 40 000?


    Alltså jag tänker om ni får 20 000 av era föräldrar har ni då en budget på 20 000 själva eller 40 000 själva och hela bröllopets budget blir 60 000?


    Samma med kuvertavgift om ni har räknat med att maten konstar 300kr/person och ni tar 300kr i kuvert avgift räknar ni ändå med maten som en kostnad?

  • BlomAnna
    Hanna05 skrev 2011-10-18 21:39:54 följande:
    Vi har en budget på 40.000 kr, vi kommer få 10.000 från mina föräldrar och 10.000 från min sambos.
    Så 20.000 måste vi spara ihop själva :)

    Sen tar vi även en kuvertavgift.
    Men då blir ju er budget högre än 40 000 om ni tar ut kuvertavgift också för jag antar att kuvertavgiften finansierar maten så att säga?
  • BlomAnna
    izredam skrev 2011-10-19 11:51:53 följande:
    Fast skriver man en budget för något annat (typ ett företag) så räknar man ju utgifter och intäkter - kuvertavgiften är ju en intäkt, men maten är ju en utgift... Så rent tekniskt sett borde båda vara med i budgeten... Sen är det väl upp till var och en att göra som den vill, det spelar ju liksom ingen roll så länge man har koll på vad utgifterna är och vad intäkterna är.

    Absolut!


    Men när man skriver ner alla utgifter och intäkter får man ju en slutsumma som ju blir resultatet i dett falla bröllopets kostnad.


    Tänker så här


    Utgift Mat 17 000


    Intäkt kuvertavgift: 17 000


    Resultat kostnad mat: 0kr


    Utgift klänning 5 000


    Intäkt klänning (bidrag av mamma): 2 500


    Reslutat kostnad klänning 2 500


    Alltså kostar mat och klänning egentligen 22 000 kr men intäkterna gör att det bara kostar 2 500 kr. Alltså är ju den egentliga budgeten betydligt högre än slutsumman så att säga.


     

  • BlomAnna
    Hanna05 skrev 2011-10-19 13:26:49 följande:
    Jag tar inte kuvertavgift för att finansiera middagen, har gott och väl pengar till det.
    Men vi önskar oss inga presenter, eftersom vi redan varit tillsammans i 10 år. Vi har det mesta! Sedan kan vi inte heller åka på någon bröllopsresa på väldigt länge. Så ingen idé att önska sig ett bidrag till det. Huset är så gott som totalrenoverat, så vi tar en kuvertavgift mer för att det är lättare för gästerna ( de flesta vi frågat iaf) och för att vi inte vill ha presenter helt enkelt :)

    Om man inte har kuvertavgift för att finanisera middagen förstår jag verkligen inte varför man har det. Vi vill inte heller ha några presenter men skulle ALDRIG drömma om att ta kuvertavgit för det. Vi kommer förmodligen önska oss bidrag till bröllopsresa om folk verkligen vill ge något.


    Vi var på ett bröllop där de inte önskade sig presenter men ville man verkligen ge något skulle man skänka pengar till någon välgörenhetsorgaisation istället.

  • BlomAnna
    Hanna05 skrev 2011-10-19 14:00:32 följande:
    Ja, alla tycker vi och gör olika . Så är det ju :)
    Men bland våra vänner och släkt är det väldigt vanligt att man gör detta ... verkar vara mer vanligt här uppe än där nere i söder.

    Jag har varit på 5 bröllop på de senaste 2 åren, 1 av dom tog kuvertavgift. Och det var minst lika trevligt och minst lika bra på det bröllopet som på de andra ställena! De tog 250 kr / pers vilket jag tycker är en bra summa.
    Inte tyckte vi mer illa om dem för det ...

    Ja visst får man göra som man vill och kuvertavgifters vara eller icke vara hör ju inte hemma i denna tråd egentligen,men det blir ju knas att säga att man har en budget på 40 000 när gästerna betalar sin egen mat om du förstår hur jag menar?


    Sen tycker jag väl knappast att 1 av 5 bröllop är vanligt, men men det är ju relativt. Jag har aldrig varit på ett bröllop med kuvertavgift. Kanske skiljer det sig mellan olika delar av landet vad vet jag. Jag skulle bli upprikitgt förvånad om någon i vår bekantskapskrets bjöd oss på bröllop och hade kuvertavgift.


     

  • BlomAnna
    baby freeze skrev 2011-10-19 14:54:23 följande:
    Jag tror att BlomAnna menade att själva diskussionen om huruvida det är bra/dåligt/rätt/fel att ta kuvertavgift inte hör hemma här. Jag håller med eftersom dessa diskussioner bara brukar sluta med sura miner, så jag tycker att vi lika bra kan säga att vi tycker olika och återgå till att tipsa varandra om olika sätt att få sina drömmars bröllop utan att spendera allt man har!

    Precis det jag menade


    Angående sminket så skulle ajg med vilja sminka mig själv men är rädd att jag mest kommer likna nåt katten släpat in så jag får nog kosta på mig att gå till nåhon som kan Har dock en vän som är makeup artist så jag hoppas på kompispris

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)