Inlägg från: annapanna88 |Visa alla inlägg
  • annapanna88

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Sansim skrev 2012-01-23 22:00:27 följande:
    Har tittat lite där :) Något tips på sökord...? :)
    Jag sökte på "organza tablerunner" tror jag... och säljaren jag köpte av hette ourwarm.
  • annapanna88
    malinax skrev 2012-01-23 21:58:09 följande:
    vågar man handla på ebay? hur går det tll? helt ny på detta område..:P
    Jag har inte handlat jättemycket där men jag har bara bra erfarenheter. Det finns en tråd här som heter EBAY-tråden eller något liknande. Där kan du få massa tips både på hur man gör och på bra säljare som andra har använt!
  • annapanna88
    Imke1977 skrev 2012-01-24 15:14:58 följande:
    Jag köpte sådana i lila (lite mörkare) färg. Och dom såg väldigt annorlunda ut i verkligheten mot på bild. Just den lila var mer åt burgundy eller vinröd lr nått. Passar inte alls in för oss. Men, dom var ju så pass billiga så det handlade inte riktigt om så mycket pengar. Så i det här fallet gör det inget kände vi. Men jag tror inte jag chansar igen.
    Har sett tjockare stabilare tapeter på Rusta i den lila jag tänkt mig. Så jag tänkte nog köpa mig en sådan rulle och försöka skära ut löpare på något sätt. Blir kanterna riktigt fula kanske man kan vika in dom och fästa med sån taperunner lr så. Vi får se
    Ja det är ju alltid en chansning, särskilt när det gäller färger. Synd att det inte funkade! Men ni kanske kan sälja dem till någon med annat färgtema? Tapet tror jag blir väldigt häftigt som löpare!
  • annapanna88
    Styrka skrev 2012-01-31 21:41:18 följande:
    Inte en chans! Jag tar alla chanser jag kan att sprida ut bröllopsutgifterna lite så att inte allt hamnar i en klump frampå vårkanten/början av sommarn!
    Men är det inte det hon menar då? Att man bara får köpa saker till bröllopet och inget annat?
    Eller missuppfattade jag nu?
  • annapanna88
    moonias skrev 2012-02-10 21:27:22 följande:
    Har funderat på soppa men om vi ska använda köket, annat än för uppläggning, i lokalen där vi ska vara så tillkommer det en avgift på 500kr och det känns lite väl för att värma en soppa :(. Så va soppan plötsligt inte så billig längre... Ska dock höra med dem igen, det känns ju lite orimligt om vi ska betala så mycket för att använda en kokplatta ett kort tag... 
    Har annars tankarna på något kallt, bröllopet är den 14 juli så det är ju mitt i sommaren... 
    Finns ju många goda kalla soppor också :) Och en massa annat som serveras kallt, typ toast skagen, eller något liknande...
    Vi ska ha pepparrotscheescake, det låter lite konstigt men är jättegott! Det enda man behöver göra samma dag är att skära upp bitar och lägga på lite kallrökt lax :)
  • annapanna88
    moonias skrev 2012-02-11 17:28:42 följande:
    Nån form av cheesecake va ju en bra idé! Ska googla lite på vad man kan göra för nån... Pepparrot är jag inte så hemskt förtjust i...
    Jag har bara ätit denna just till förrätt men jag är säker på att det finns massor med fyllningar man kan ha!
  • annapanna88

    Det enda man kan komma att behöva betala vid borgerlig vigsel är reseersättning till vigselförrättaren!

  • annapanna88

    Jag håller nog med nudax, jag köpte 30 kökshanddukar för totalt 150 kr och fick då 60 servetter. Visst, de är inte fina linneservetter, men när man har tvättat och stärkt de så tycker jag att de är helt ok!
    Naturligtvis måste man välja det tyg man själv tycker funkar bäst :)

  • annapanna88
    annelie1981 skrev 2012-03-14 20:29:14 följande:
    Jo så tänkte vi också. Men sedan kommer man till det kluriga....vem dukar av all disk, kokar kaffe etc? Hur har ni löst det? Jag har inte kommit på något bra än att vi behöver någon form av personal.
    Vi ska också ha två personer som plockar bort tallrikar, håller ordning på buffébordet, serverar vin, diskar lite osv. Det är två bekanta till svärmor som brukar göra sånt, vet inte riktigt hur mycket man ska ge dem dock... Vad är rimligt? 
  • annapanna88
    syringa skrev 2012-03-15 14:38:52 följande:
    Annan fråga jag chansar på att kasta ut här... Köpte en klänning på nätet för ett tag sedan som jag inte alls tyckte om. Efter att ha provat runt lite vet jag att jag inte vill ha någon klassisk bröllopsklänning med stor kjol, pärlor och tyll. Jag vill ha en enkel, lång, vit festklänning. Har tyvärr inte hittat någon sådan än. Tips?
    http://www.kris.no/oslo/KrisF.nsf/pageGallery?OpenForm&gallery=Festantrekk&template=Lager_Oslo&showmenu=Lager_Oslo

    Längst ner på denna sidan finns en klänning med nummer P91112 (i grönt, lila och rosa). Denna ska jag ha fast i ivory. HIttade den i en bröllopsbutik när jag var på jakt :) Kan det vara något sådant du tänkt dig?
  • annapanna88
    syringa skrev 2012-03-16 16:35:42 följande:
    Hej! Precis något sådant är det! Fantastiskt vacker klänning. Det enda är att jag vill ha någon form av axelband, tubtopp passar inte min kropp. Men just den stilen söker jag. Vilken butik var det?
    Just den här är inköpt i Växjö på Idéskrädderiet. Men det verkar vara ett märke som finns lite varstans. Och annars borde det ju inte vara något problem att hitta något likande, jag provde två-tre andra enkla festklänningar med axelband också.
    Gå in och förklara vad du är ute efter bara, de flesta festklänningar går ju att beställa i vitt eller ivory också :)
    Alternativt kolla kina-sidor om du känner dig trygg med det, där borde man ju verkligen kunna komma billigt undan med en så enkel klänning!
  • annapanna88

    Hej!
    Tänkte bara höra om det är någon här som har handlat alkohol från tyskland över internet, på typ spritovin.se?
    I så fall, vad kostade frakten och vilket bolag använde ni? Antar att det blir billigare än bensin, broavgift och färja, för att inte tala om all tid man sparar :) Men som sagt, ungefär vad kostade frakten?

  • annapanna88

    Aj då, det var ju inte bra att det tog så lång tid
    Ja det är sant, inte bra om det fastnar i tullen förstås... Synd, vi har verkligen inte tid att åka... får bli systemet i alla fall då! :(

  • annapanna88
    Styrka skrev 2012-04-09 09:04:29 följande:
    Aj då. Det där med fraktkostnaden hade jag missat. 7-8 kr/kilo blir ju svindyrt om man ska köpa alkohol till ett helt bröllop! Förvånad *överväger plötsligt en tysklandsresa med brorsan som är lastbilsförare*
    Mmm, där rök den bra idén... :(
    Haha, i så fall kan ni väl handla åt oss också ;)

    På tal om kostymer: Ullared lät ju som en riktigt bra idé... om vi nu får tid att ens åka dit :) Är också ute efter en grå kostym till fästmannen, så vill gärna se bild Pernillaaa :D
  • annapanna88
    Pernillaaa: Kostymen var faktiskt riktigt snygg. Får se om vi hinner med en tur till Ullared framöver :)
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)