Inlägg från: annapanna88 |Visa alla inlägg
  • annapanna88

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Angående det här med att beställa från utlandet... Jag beställde ett par skor från Kina för 400 kr, någon tull tillkom inte men däremot en importavgift på 230 kr, vilket det inte skulle gjort om de kommit från ett land inom EU som jag har förstått det (men jag kan ju ha fel...)

    Rosi: Visst är det bra! Jag köpte 73 knoppalakan för 700 igår :) Känns som man kommer lite närmre varje gång man gör ett inköp till bröllopet :)

  • annapanna88

    Ja jag vet ju inte då det var första gången jag beställde från utlandet. Dock var det inte via E-bay om det har något med saken att göra...?
    I alla fall var skorna helt klart värda 600 kr och jag är supernöjd :)

  • annapanna88

    BlomAnna: Om du skriver ut lite budgetposter och vad ni har räknat med för kostnader här på forumet så kan säkert många komma med tips och ideér på var man kan spara!

  • annapanna88

    Jag håller med baby freeze, kompromissa och spara på det man kan tänka sig att spara på och lägg pengarna på det man verkligen vill ha.
    Vi väljer t.ex att laga maten själva, vara i en enkel, billig lokal och ha bekanta som ställer fram buffen, häller upp vin osv och istället lägga lite mer pengar på fotograf och ett coverband då det känns viktigare för oss.

  • annapanna88

    Jag har betalat:
    Klänning 3100
    Skor 600
    Inget annat är inköpt ännu men tänker försöka hitta någon söt bh+trosor lite billigt, smycken blir nog från typ glitter och så någon billig väska. Så för hela min klädsel ca 4500.

    Tänkte använda knoppalakan som duk, ev lägga någon pappersduk under om det lyser igenom. Servetter har jag sytt, efter tips på en annan tråd här, av TEKLA kökshandduk från IKEA, så jag betalade 150 kr för 30 handdukar som blev till 60 servetter :)

  • annapanna88
    Januaribruden: Jag har sytt servetter av tekla kökshanddukar. Jag tyckte inte det blev så konstigt när man delade på dom, man får ju lov att klippa bort de röda ränderna längs långsidorna också, eller så gjorde jag iaf. Alla blev inte riktigt lika stora, skiljer max 0,5 cm, men jag tror inte att gästerna kommer att sitta och jämföra :)
  • annapanna88
    Januaribruden skrev 2011-10-12 22:01:51 följande:
    Kan du ge mig måttet på en av dina sydda på servetter? (på ett ungfär alltså) Vill se framför mig hur det ser ut innan jag drar med mig den ikeahatande blivande mannen till ikea, haha
    Det ska jag absolut göra, om du kan tänka dig att vänta till måndag :) Har dom nämligen inte hos mig utan hemma hos min blivande som är bortrest (oj vad krångligt det lät nu ) så jag får be honom mäta när han kommer hem!
  • annapanna88
    Nudax skrev 2011-10-14 16:24:31 följande:
    Appropå det här med budget: Hur gör de av er som måste köpa in porslin till festen? Vi ska tyvärr inte vara i någon bygdegård eller liknande utan ha festen på en stor tomt med ett stort partytält. Vi måste därför skaffa porsling, bestick, glas etc själva ... till runt 60 gäster! Själv tänker jag att IKEA är det billigaste alternativet (om man vill ha allt enhetligt)... men finns det någon klok själ där ute som har nått billigare tips?
    Vi ska hyra av en cateringfirma. De tar 3 kronor per del (altså för varje tallrik, glas osv.) och vi räknar på ca 3000kr till 60 pers. Och då har vi även räknat in extra glas till drinkar efter middagen.
    De lämnar även porslinet i lokalen, hämtar det dagen efter och diskar det åt oss :)
     
  • annapanna88
    Nudax skrev 2011-10-15 10:09:34 följande:
    Jo precis... det blir ju lite jobb att sälja, förmodligen kommer vi inte orka det sen i alla fall =P Men om det blir billigare för oss att köpa gör vi nog det, sen kan man spara en del av det till kommande stora fester såsom 40, 50års fester etc.

    Men om jag förstår dig rätt hade de alltså hyrt porslin men gjort egen buffé? Det vore ju en gyllene medelväg för oss! Vi lutar mot att göra egen buffé eftersom det blir så mycket billigare, men om man då ändå kan hyra in kanske eprsonal och porslin från nått ställe vore det ju toppen!
    Precis så ska vi också göra, altså hyra porslinet men göra alla mat själva :) Sjukt skönt att slippa disken efter också!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)