• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Hanna05
    Kattpoet skrev 2011-09-14 13:47:55 följande:
    Jag har också upptäckt det bland yngre är  att betala för sin egen mat är  jätt vanlligt på fester,  medans bland mina vänner så  betalar man för sin egen alkohol istället.   

    Men sen är jag väldigt bra i köket så när vi gjorde middagen till löftesförnyelsen här i Sverige i år så  gick maten på 50 kr per portion  och då ingick  kaffe, sju sorters kakor och tårta i priset  och sedan hade vi köpt läsk  för runt 170 kr  till alla att dricka.

     
    Vi kommer att ha förrätt, varmrätt och efterrätt + tårta. Vickning & dryck
    Vi kommer inte att servera alkohol på vår fest.
    Vi kommer att göra förrätt och efterrätt själva.
    Beställa varmrätt samt tårta.
  • niamh

    Vi gifter oss nästa sommar och har en budget på omkring 20.000:- och kommer att bjuda mellan 60-85 gäster ungefär. Från början tänkte jag att det borde bli en baggis att klirra allt på den budgeten, eller kanske till och med mindre, men jag fick snabbt lära mig att med ordet "bröllop" stiger också priserna på precis allting ganska rejält!

    Det har diskuterats hej vilt på många trådar här på BT, och en del håller inte med mig, men mitt första och främsta tips för dig som planerar med en liten budget är att helt enkelt inte nämna att vissa saker är till ditt bröllop. På så sätt kan man hålla kostnaden nere på ganska många grejer.

    Vi är långt ifrån klara med allt, men så här långt har ser vår budgetuppdelning ut som följer:

    Brudklänning: Är high street och kostade 499:-, men betalades av min snälla mor. Behöver altas lite när det kommer till kjollängd och axelband, detta fixar min vännina (som studerar mode/design/textil - lovely!) gratis.
    Näbbklänning:
    Är inte införskaffad än, men vi har hittat den perfekta på H&M av alla ställen. 249:-.
    Tärnklänningar:
    1 har jag lånat av min mor, 1 har jag fått av svärmor & 1 är en gammal personlig favorit. Alla är köpta på high street; Topshop, Primark och Joy.
    Brudgummens klädsel: Han har fortfarande inte riktigt bestämt sig för om han vill bära kilt (han är skotte) eller något enklare. Kilt får vi köpa eller hyra ny i sådana fall, vilket blir lite dyrare. Annars har han hittat en rolig skjorta på H&M's rea för 99:-, en skitsnygg blazer från Cheap Monday för 60:- & ett par matchande byxor för detsamma. Till detta vill han ha röda converse, vilka han i sådana fall får köpa nya (gör vi i UK, för det är billigare!).

    Ringar: Mina ringar lyckades vi komma över till stöldpris, under 1000:- för båda. Funderar dock på att byta ut den ena mot en helt slät ring. Fästmannen har ingen förlovningsring då det oftast inte används av män i UK, så för hans del är det en slät ring i titanium (= inte så dyrt) som ska införskaffas innan bröllopet.
    Festlokal:
    Den vi funderar på för tillfället går på ca 3000:- i hyra (ink. stolar, bord och scen).
    Dekorationer: Samlar vi second hand. Har hittills kanske lagt ut 400:- på detta.

    Save the Dates:
    Har vi gjort egna, digitala. Kostnaden för dessa är cd-skivorna som de bränns ner på (runt 200 allt som allt?) och porto.

  • ElinFalk85

    Vår budget ligger på runt 36-38000kr om jag inte minns fel. jag är fattig student men mannen jobbar. jag sparar 1000kr i månaden och han 2000. fattas det sen så lägger han till.
    snäll man jag har =).
    brudklänning blir från kina
    vår stora kostnad är som alla andra maten, eftersom vi gifter oss i slutet av terminen (vilket för min del innebär panik över tentor etc) så bara tanken på att behöva stå och laga all mat fik jag nästan en panikattack av :p.
    så vi valde enskede värdshus. där får vi buffé, 3 glas öl eller vin till maten, kaffe med avec, bröllopstårta, mousserande som brudskål med snacks till för 750kr per person. perfekt tyckte vi och så slipper vi städa. dom dukar upp i vitt med enklare blomsterarrangemang...vad du det betyder??? vi har iaf bett dom att lägga på blåa papperslöpare samt lite lila blommor och det gör dom så gärna, vi köper det givetvis och lämnar det till dom. likaså färdigskrivna placeringskort. festhäften, vigselprogram gör vi själva. inbjudningar köper vi några vanliga i bokhandeln. som favor tänker vi köpa via unicef gåvoshop för 500kr och skriva med det i festhäftet. mitt hår och smink ska jag göra på envy me på kungsholmen det är redan bokat och klart. mannen tar sin fina kostym med en passande skjorta och bröstnäsduk enligt våra temafärger. vi kommer att ha fotografering i studio innan vigseln, nån timme, sedan under festen och vigseln så ber vi att alla som kommer tar foton.
    har jag fått med allt nu??? tror jag :p

  • niamh
    ElinFalk85 skrev 2011-09-14 14:29:55 följande:
    som favor tänker vi köpa via unicef gåvoshop för 500kr och skriva med det i festhäftet. 
    Åh, vad är detta för något? Nyfiken! :)
  • ElinFalk85
    niamh skrev 2011-09-14 14:32:52 följande:
    Åh, vad är detta för något? Nyfiken! :)
    det är när man köper, säg 500 doser vaccin, vaccinet går till dom som behöver och så får jag ett gåvokort hem.
    unicef.se/gavoshop
  • niamh
    ElinFalk85 skrev 2011-09-14 15:06:24 följande:
    det är när man köper, säg 500 doser vaccin, vaccinet går till dom som behöver och så får jag ett gåvokort hem.
    unicef.se/gavoshop
    Aha, då är jag med! Tummen upp för det, en gåva som uppskattas från båda håll :)
  • ElinFalk85
    niamh skrev 2011-09-14 15:08:02 följande:
    Aha, då är jag med! Tummen upp för det, en gåva som uppskattas från båda håll :)
    jo jag ger alltid det i julklapp och födelsedagspresent =). är lite unicef-galning ;).
    jag är även världsförälder via dom och har ett fadderbarn via barnfonden.
    det är 300kr i månaden, visst jag är fattig student men jag tänkte att det har jag faktiskt råd med.
  • ElinFalk85
    ElinFalk85 skrev 2011-09-14 15:09:21 följande:
    jo jag ger alltid det i julklapp och födelsedagspresent =). är lite unicef-galning ;).
    jag är även världsförälder via dom och har ett fadderbarn via barnfonden.
    det är 300kr i månaden, visst jag är fattig student men jag tänkte att det har jag faktiskt råd med.
    (Jag skickar hundgodis till hundstallet en gång varannan månad, 1 kg godis brukar det bli kanske 1,5. och så är jag medlem i djurambulansen som just nu endast finns i södra delarna, men ju fler vi blir desto fler ambulanser kommer det, för mer info gå in på djurhjap.se eller djuhalp.com)
  • Mahy

    Hej! En till!
    Vi har en budget på 40000kr! Igentligen blir det väl mer då mamma betalar klänningen, kommer köpa en kina klänning! Hans föräldrar kommer fixa dekorationerna och buktterna då hans mor är florist, min bror är dj så han står för musiken och min pappa står för alkhol och foton! Vi kommer ha samma vigselringar som förlovningsringarna. Vi kommer dock piffa upp dem så de inte ser likadana ut :)

    Men fram tills alla började erbjuda sig att betala massa saker så var budgeten i vilket fall som helst 40000 :) så det känns kul! Nu kan vi verkligen hyra vår drömlokal! Har börjat skicka ut förfrågningar om offertar! Vi ska gifta oss i FEB, :)

    Jag är som jag såg någon mer var student men fästmannen jobbar :)

  • Hanna05

    Vad tycker ni om den här ringen??
    Gick på över 6000 kr :((


Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)