Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hej!
    Här är en till som har max 40´som budget. Vi räknar med 100-120 gäster. Gästlistan är idag uppe i ca 150pers men då räknar jag ganska kallt med att det är många barn som faller bort då det är ca 50 barn med där.... Om inte, så blir det livat . Men våra egna ska vara med, och barn hör enligt mig till så jag är inte orolig. De ska få en egen hörna med tv och filmer, spel, osv. Blir säkert kanon .

    Tycker det är superkul att se era budgetlistor. Jag har börjat på en lite lätt bara, är 1,5 år tills vi gifter oss så vi är tidiga med planerandet . Vi har bestämt oss för att börja handla tidigt, både för att hitta prisvärda alternativ, men också för att det inte ska kännas så "kostsamt" som när man köper allt samtidigt.... Så roligt det här!!!

    Maten ska vi faktiskt försöka ge oss på att göra själva. Vi är säkert helt galna, men jag tänker att jag BORDE fixa det. Jag har flera ggr fixat mat för ca 50 pers själv, och om jag nu då tar hjälp av mina 4 tärnor, och våra 2 marskalker så borde det gå? Till förätt blir det minipaj med sparris och räkor (kommer lagas och frysas ngn vecka innan), huvudrätt blir en krämig potatisgratäng med fläskfilé, lyxig sallad, varm kantarellsås. Efterrätt kommer för enkelhetens skull bli bröllopstårtan som kommer göras antingen av en duktig vän, eller köpas på City Gross! Serveringspersonal kommer vi ha kompisar till en av tärnorna...pris där har vi inte riktigt diskuterat. Vad är egentligen rimligt? Det blir ju en heldag då jag tänker mig att de kommer ta det sista med maten när vi är i kyrkan osv... Ska försöka få tag i värmeskåp för enkelhetens skull....

    Tanken är att det ska kännas som ett hyfsat lyxigt bröllop (ja för oss och våra nära då), för en billig peng eftersom vi inte heller är gjorda av pengar och det "bara" handlar om en dag....

    Vi kommer köpa klänningar till tärnorna och där tänker jag mig "vanliga" festklänningar i butik för ca 400kr styck. Brukar komma ut i maj/juni inför studenten så de kommer köpas redan nästa sommar. Marskalkerna har redan kostym så de kommer få varsin matchande slips beroende på om tärnorna får klänningar i rosa eller champagne-färg.
    Jag kommer köpa en Kina-klänning för ca 2000kr och sedan funderar jag också på att köpa dekorationer från E-bay, men har inte vågat än. Hur fungerar det med tull osv???
    Köpte näbbklänningar (tidigt, jag vet , på Tradera nu - från Thailand, och de fastnade i tullen vilket innebar en kostnad lika mkt som jag gav för 3 klänningar... Säljaren däremot var snäll och betalade tullavgiften så jag slapp den, men det är det kanske inte alla som är.....

    Så E-baytips/hjälp mottages tacksamt!!

  • drömmer
    Nudax: TACK!! Man kanske ska våga sig på det då. Har sett att många fyndar massor där, och det blir ju bra mycket billigare än på Tradera!
  • drömmer
    augusti2012 skrev 2011-09-16 14:25:01 följande:
    jag är överlycklig!!! vann idag en jätte jätte fin klänning på tradera för 311 kr och 79 kr i frakt. :) :) 
    Min budget blir så glad!!! och den är verkligen inte ful. Utan prinsesslik. I´m in love
    Åh får man se bild?? Grattis, vad kul!!
  • drömmer

    Jättefin! Spännande augusti2012 när du får hem och kan prova den . 390 är ju verkligen ingenting och säljer du den vidare om den nu inte passar får du ju lätt ut det .

  • drömmer
    Nudax skrev 2011-09-16 14:44:38 följande:
    Precis =P Men också det att det är så lätt där att hitta precis de färger man söker, om man nu har ett färgtema t.ex.
    Är inne och spanar nu. Finns ju hur mkt som helst!! Har du ngn säljare att rekommendera? Hur kan man se i svenska kronor vad det går på?
  • drömmer
    Sara1291 skrev 2011-09-16 14:42:45 följande:
    jag har en liten fråga angående lokal..

    nu har jag hittat en restaurang som antingen hyr ut (7000 kr totalt) och då har vi vigseln utomhus, de har fantastisk natur.

    är det för mkt för någon som försöker hålla en låg budget.. ? har vidare tänkt lägga mellan 15 000 - 20 000 kr på maten som vi gör själva, eventuellt restaurangen om det håller vår budget.

    vi ska vara 100 personer.

    Tacksam för svar :)
    Det beror ju på hur mkt du vill dra ner på annat? Vår lokal kostar 2000 och på maten räknar jag med ca 10.000kr. Alkohol tillkommer ju, har ingen riktig uppfattning om det än. Har inte bestämt oss för om vi ska ha fri bar eller en symbolisk summa efter middagen? Under middagen bjuder vi på vin och öl nämligen...
  • drömmer

    Tack Nudax!!


    Augusti2012: Fläderchampagne lät spännande. Hur gör man det?
    Verkar helt klart som jag får kolla upp ebay närmare. Har du också handlat från ebay.se? Trodde att det var två skilda sidor, men som sagt. Jag har noll koll

  • drömmer

    En e-bayfråga till . Ang tull, spelar det ngn roll om man handlar från england, usa, kina osv?

  • drömmer

    Okej, nu terrar jag er för sista gången om ebay Solig. Skickade ut en fråga i forumet, men får kanske snabbare svar här....

    Skaffat konto på ebay.com nu och tänker göra som du augusti2012 och hålla mig till free shipping till Sverige. Men får jag själv omvandla priset till svenska kronor? Kan inte se ngnstans att det går att ändra nämligen.... Någon bra sida att göra det på? Är kass på olika valutor....

  • drömmer

    Tusen tack för era svar. Jag letade upp forex valutaomvandlare och kommer göra som ni, bara välja free shipping. Hittade massa fint när jag tittade, finns mer på .com håller jag med om. Blir ebayshopping när jag får lite tid över nästa vecka !!

    Ang klänning är jag så jäkla feg med att skicka efter. Men man tjänar ju massor på det, om man nu får en klänning som är lika fin som på bilen och sitter som den ska. Jag kommer nog gå och prova olika modeller först och så så jag inte bara inbillar mig att jag vill ha en gräddbakelse . Men sen kommer jag nog beställa från Tradera där jag hittat en del .

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)