Inlägg från: AlwaysAndForever2012 |Visa alla inlägg
  • AlwaysAndForever2012

    Om man tar en kuvertavgift, får man fortfarande presenter då?

    Hej, jag har noooll koll på bröllop
    Håller på att planera ett för fullt och inbjudningar ska iväg om en månad. Vi har ingen vidare budget alls nu då jag är föräldraledig och varit sjukskriven hela graviditeten och tänkte därför att det är bättre önska sig pengar än presenter. Man får ju säkert ändå mängder man redan har eller kommer lägga undan. + som gäst tycker jag det skulle vara svårt att komma på något.
    Då kunde vi fått det för att betala av lite på klänningen, hotellet eller nåt
    Frågan är hur man ska formulera detta fint i inbjudan?

    Men så har även folk sagt det att kan ni inte ta en kuvertavgift för att få in lite på mat och tårta, så behöver ni inte stå för mycket. Det räcker ju med 150-200kr per person så minskar det ju endel.

    Hur har ni gjort? har ni fått presenter om ni haft kuvertavgift?
    Hur ska man skriva i inbjudan?

  • Svar på tråden Om man tar en kuvertavgift, får man fortfarande presenter då?
  • AlwaysAndForever2012

    Verkar som jag tänkt lite samma som er andra
    Jag var heller aldrig för det med kuvertavgift först faktiskt, då jag som gäst inte skulle vilja betala för att gå på ett bröllop, men samtidigt så tänkte jag ju så att om man betalar kuvertavgift så är det ist för present och det kan ju vara skönt att slippa komma på nåt, om man kanske inte står paret jättenära

    Det var bara att jag blev fundersam när jag satt och funderade nu.
    Hmm, kvarstår bara vilket jag ska göra. Om vi ska ta en kuvertavgift eller om man ska skriva nåt käckt om att man hellre önskar pengar till bröllopsresa eller liknande ist för saker.

    Vi hade till funderingar på att köpa lite cider och öl från tyskland och kanske ta nån tia i baren per sådan och på så vis betalar de sitt egna och vi slipper gå minus. vad tycker ni om det? det hade de nämligen på en 30års fest jag hjälpte till på. smidigt.

  • AlwaysAndForever2012

    Jag själv har inte så stort behov av att ha alkohol där då jag knappt druckit de senaste åren (gravid) och därför lär lätt bli för påverkad haha och dålig dagen efter..det är inte nåt jag vill när jag är nygift.. samt att vi har en då 1.5åring och vill kasnke kunna ta hand om henne om hon inte är hos nån,.


    Men känns lite som folk räknar med alkohol och endel släktingar kan behöva det för att släppa pås pänningarna hehe.. därför kasnke man ville ha lite där iaf och det blir för dyrt för oss att köpa massa själva. tror ni det är okej att ta 200kr i kuvertavgit och om de vill köpa alkohol så kostar det kanske 10kr/per dricka? eller har ni tips?

  • AlwaysAndForever2012
    Pinkgrape skrev 2011-09-05 20:35:26 följande:
    Vi tog 350kr/person i kuvertavgift och folk betalade tex 60kr för en starköl, 80kr för ett glas vin osv i baren. Ingen som klagade på att det var dyrt på något sätt. De betalar ju samma priser om de går ut en kväll.

    Tycker 200kr och sedan 10-15kr för dricka på kvällen är väldigt lämpligt :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Gött en som tycker d et iaf, då kan man slappna av lite hihi..känns alltid bättre när fler tycker det låter okej ju
Svar på tråden Om man tar en kuvertavgift, får man fortfarande presenter då?