Inlägg från: Guffi |Visa alla inlägg
  • Guffi

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Nu har vi skickat in papper om hindersprövning och byte av efternamn! Pirrigt värre - nu börjar det verkligen närma sig!

    Den 4 mars anordnar vår församling en temagudstjänst just med temat Vigsel, som vi är inbjudna till. Där kommer de att spela in- och utgångsmarsch, vi provsjunger psalmer, de går igenom hur en vigsel går till och sedan är det fika och snack med prästen/prästerna efteråt :) Känns superbra att få gå igenom allt sånt här i kyrkan, känna på stämningen och att sen kunna prata med prästen om alla de frågor som säkert kommer att dyka upp :)

    Hur går det för er med planeringen?
    Festhäftet är nog det jag har mest ångest för just nu.. .Vad ska finnas med i det osv.... Tips? Hur gör ni?

  • Guffi
    emelie och Jonas skrev 2012-02-03 15:31:42 följande:
    Oj,;et lät ju lyxigt med en temagudstjänst,det hade jag me vilja haft! hur fick ni reda på att det fanns? jag har grunden till vårt festhäfte klar...hittade en sida man kunde ladda ner en. Mall på där sidorna är numrerade. vi ha meny först,sen barinfo sen ordningsretgler,'vad har hänt' som en tidslinje ungefär,sen bilder av oss som små/yngre i mittuppslaget sen bröllopsbingo och barnstankar om bröllop sen tack och sista sidan... jag är inget för allsånger på bröllop så de har vi inte. Presentation om alla gäster tänkte jag ha i en separat så den kan skrivas ut sista veckan typ. Så lägger jag en sån på varje bord som man kan kolla i hoppas du fick lite tips iaf
    Ja, det känns superlyxigt! Vi fick hem en inbjudan på posten :)

    Tack för tipsen, jag får nog sitta och kika på sånt i helgen. Bröllopsbingo har vi också i vårt häfte:) Tidslinje är ju också en idé. Vi har inte varit tillsammans en halv evighet (2,5år) men det kan ju vara kul att göra en tidslinje för att visa på hur våra liv till slut hamnade på samma linje :)
  • Guffi
    emelie och Jonas skrev 2012-02-04 14:25:31 följande:
    Vi har inte heller varit tillsammans så länge (ca 4,5 år). jag har inte gjort som en linje egentligen utan mer bara som en tabell med de tidigaste datumet först...tex 1985 #onas föds 1986 emelie föds, sen lite årtall från vår barndom gällande roliga incidenter,utbildning,körkort,när vi träffades,förlovning,flyttar ihop,barn etc...
    Ja men det var ju precis så jag tänkte göra också! Skrattande Kul! Det känns som att det är bra att ha lite sånt i häftena så att folket får nåt att prata om, om samtalsämnena skulle ta slut :)
  • Guffi
    KhiraLii skrev 2012-03-05 12:15:44 följande:
    Vi har skickat in hindersprövningen och fått tillbaka ett intyg som prästen skall skriva under och tillsammans med det kom det även papper om efternamnsanmälan. På denna stå följande:

    De som gifter sig ska senast i samband med vigseln anmäla vilket efternamn de ska ha i äktenskapet. Anmälan görs till skatteverket i samband med ansökan om hindersprövning eller till vigselförättaren.

    Tycker det är svårtolkat hur de menar,
    Som jag tolkar de så menar de att du kan antingen göra anmälan om efternamn i samband med att du skickar in papprena om hindersprövningen, eller så lämnar du den lappen till vigselförrättaren som skickar in anmälan om efternamn tillsammans med vigselbeviset.

    Så senast i samband med vigseln ska ni ha bestämt efternamn :)
  • Guffi
    emelie och Jonas skrev 2012-03-13 07:47:06 följande:
    Det är flyg till Palma Mallorca. Sen 5 nätter på royal carrabean till venedig med stopp i italien och kroatien. Sen en dag i venedig innan vi flyger hem igen! Kostade ca 19 000 men då ingår ju alla mat och läsk samt de flesta aktiviteter och dricks!
    Ååh! låter helt underbart! Vilket bolag åker ni med?
  • Guffi
    drumelz skrev 2012-03-25 16:26:32 följande:
    Igår fick världens bästa möhippa av dom bästa vännerna man kan ha.
    Jag är också nyfiken på vad du fick göra :)
  • Guffi

    Helt sjukt hur fort det går! På lördag är det exakt fem veckor kvar!

    Jag ska göra klart placeringskorten, lämna in klänningen för att bli uppsydd.. Vigsel- och festprogram ska göras klara, sen är det nog bara det praktiska kring mat och dryck kvar..

    Och skönhetsbestyret som naglar och ansiktsbehandling är kvar. Konsultation om smink och frisyr ska jag ha ca 2 veckor innan...

    Bit efter bit faller på plats och snart står vi där :) Längtar!!

  • Guffi

    Har beställt tårtan nu. Citygross blev det hos, 40kr/bit tar dem! Bara för att det heter Bröllopstårta... Jaja, får hoppas att den är riktigt fint gjord då! ;) Annars tar de 189kr för en 14-16bitars tårta...

    Vi ska laga maten själva (eller ja, mamma...) så det börjar bli dags att hålla utkik efter extrapriser på kött. VIn och annan drycka skulle vi ju faktiskt också börja handla för att sprida ut kostnaderna lite till.. Även om vi bara har 4 veckor kvar till helgen! Helt sjukt, nu är det nära! Pirrigt :)

    Hur långt har ni andra kommit med vigsel- och festprogram? Ni får gärna lägga upp bilder för inspiration :)

  • Guffi

    Jag har också kvar att bli lite brun... Som du säger Tinzi - skilja mig från klänningen

    Vattenfast mascara är ett måste här också.. Har kostat på mig övrigt msink från ID

    Trosor till mig och kalsonger till m2b är också kvar..

    Denna tråden är såå bra! Jag tror att jag har koll på allt men så kommer en av er med tips om vad som ytterligare kan göras :) Nej, nej, ingen stress över att det är mer att göra...

    Men vad hade jag gjort utan er?!

    Idag är det EXAKT 1 månad kvar! och 2 timmar o 40 min..

  • Guffi
    MalinÄlskarAndreas91 skrev 2012-04-12 10:04:15 följande:
    Har ett stort bekymer bara och det är att jag får inte tag i organisten i vår församling. Ringt till han nu i två dar o inte hört ett pip. Ska de va så svårt `?
    Testa att ringa till församlingsexpeditionen. De kanske kan hjälpa dig att få tag på honom? Eller så kanske de kan lämna ett meddelande till honom att han ska ringa upp er när han har tid.. :)
  • Guffi
    Strawberry skrev 2012-04-16 13:15:18 följande:
    Hjälp vad dagarna går fort nu!!! Den 19 maj är det dags för oss och det är mycket att hinna med innan dess. Vi sitter nu och skriver en handlingplan för att försöka få koll på alla detaljer. Och delar ut lite uppgifter till andra så att vi inte ska behöva hålla koll på precis allt själva. :P Är det bara jag som är väldigt dålig på att be om hjälp? 

    Sen har jag insett att det inte är många lediga helger kvar cch jag vet ju att det är en möhippa planerad någon gång.. Nervös och förväntansfull!! Någon som redan haft sin hippa??
    Jag hade min på långfredagen :) En lugn dag måste jag säga, men vi var ändå helt slutkörda på kvällen. Tanken var tydligen att vi skulle ut och svira också, men vi var hemma innan klockan var nio

    Dagen började på Boda Borg i Karlskrona - riktigt roligt! Därefter åkte vi hemåt igen med stopp för mat i magen.
    Hem å vila och sen bjöds det på middag på fin restaurang :)

    Dagen var precis vad jag önskade så jag är hur nöjd som helst! :)
  • Guffi

    Här är det bara 2 veckor kvar!! Har idag varit på systemet och handlat vin. Öl, cider och mousserande kvar - det fixar m2b i veckan som kommer. Klänningen ska jag hämta på måndag, har sytt upp den lite så jag inte trampar på den.
    Var och gjorde provuppsättning hos frisören i torsdags - blir såå fint! Haha, blev dock gråtfärdig av att se mig i tiara och frisyren.. jag undrar jag hur  det ska bli den stora dagen. jag kommer gråta floder!! ;-P

  • Guffi

    Vi ska gifta oss kl. 16:00. jag tror nog att blommorna klarar det :) Om inte annat så bör du få tips av floristen hur du kan göra för att hålla dem fräscha.

  • Guffi
    Maseralda skrev 2012-04-22 10:01:32 följande:
    Hade väldigt rätt, 2 timmar efter att jag skrev inlägget så plingade det på dörren :D Då låg jag i pyjamas i sonens säng och vilade, jag var så himla trött och ville dessutom inte avslöja att jag misstänkte något. Fick klä på mig bekväma kläder och packa ner finkläder, smink och linser. Det bar min storasyster och ena svägerskan som hämtade mig. Fick en ögonbindel i bilen, men när vi stannade så var jag säker på vart vi var (portkodsdosan hemma hos min mamma låter på ett speciellt sätt). Så när vi kom in genom porten så sa jag att jag visste var vi va och slapp ögonbindeln. Sen var det lunch, kubb (mitt lag vann överlägset), spabehandling hemma hos mamma igen och sen plingade det på dörren. Ingen manlig strippa hehe, utan en tjej som kom från ett företag som ordnade rollspel i form av en mordgåta. Det var verkligen jättekul och än en gång så vann mitt lag. Hela dagen var väldigt rolig och i lagom takt för en höggravid :D kom ändå inte i säng förrän kl 2, så nu på morgonen är jag glad att det var en alkoholfri dag. Känner mig rätt slut som det är haha :)
    Låter som en riktigt härlig dag :)
  • Guffi

    Imorgon smäller det! Känns helt overkligt. Har varit i församlingshemmet hela dagen och gjort i ordning. Mamma och några till är fortfarande kvar och gör det sista. Nu gäller det att försöka koppla av och sova gott i natt så att vi orkar med hela dagen imorgon!

    Börjar hos frisören redan kl. 8:00!

    Ja, får se om jag nånsin kommer fatta vad det är jag är på väg att göra.. Häftigt är det i alla fall!

    Lycka till ni andra som också har er stora dag imorgon - och lycka till ni andra som har de sista föreberedelserna nu. NJUT! :)

    Kram till er alla!

  • Guffi

    Nu har vi äntligen landat efter en helt underbar lördag! Har bara fått två bilder än så länge så jag får lägga upp fler efter hand :)



  • Guffi

    Tack Tinzi, det var den! Kram!

    Ett tips till er alla som har er stora dag framför er - delegera så mycket ni bara kan! Både dagen/dagarna innan och under själva bröllopsdagen. Jag hade flera som hjälpte mig och det var sååå skönt att bara kunna fokusera på mitt!
    Låter kanske lite ego, men hela dagen är en anspänning så det är skönt att kunna koppla av en stund emellanåt.

Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?