Inlägg från: Guffi |Visa alla inlägg
  • Guffi

    Fler som gifter sig i maj 2012?

    Maseralda skrev 2011-12-29 17:19:20 följande:
    Har beställt min klänning, känner nu att jag borde vart ute i början på månaden då den nu kommer levereras sista veckan i april. Men men, behöver inte så stora ändringar så det blir nog inte så stressigt.
    Vad kul! Har du nån bild på den?? :)
  • Guffi
    Maseralda skrev 2011-12-30 23:48:16 följande:
    Vet faktiskt inte, har en vän som utbildar sig till florist så jag har gett henne uppdraget att tänka på det Färgerna vitt och ljusgrönt är något jag har tänkt på.
    Låter toppen! Får du några fina tips av henne får du gärna dela med dig! Jag har en klänning som påminner om din och har också temat vitt och grönt! :) Har lite funderingar kring blommor men det är svårt!! Så tips mottages tacksamt :)
  • Guffi
    hemajo13 skrev 2011-12-31 22:44:45 följande:

     


    Hej vilken kul tråd med majbrudar!=) VI ska gift oss 5maj! 
    Detta är min klänning och jag tänkte ha denna buketten och skorna har jag redan köpt;)

     




     


     


    Jättefint!! :)
  • Guffi
    drumelz skrev 2012-01-01 14:47:25 följande:
    Tänk tjejer att vi gifter oss i år :)
    Jaa! Helt underbart!! :)
    2012 är VÅRT år! {#emotions_dlg.flower}
  • Guffi

    Ojj.. Nu kom stressen krypande...

    Syrinx: Vi sover borta natten innan. Vi har många långväga gäster så vi har lovat bort vår lägenhet till några så vi får helt enkelt inte plats ;) Men det ska bli skönt att lämna all stress här hemma kvällen innan och bara ägna tid åt varandra en stund :) Plus att allt finns på rummet när vi kommer inrumlandes på bröllopsnatten ;)

    Jag håller på att kika på blommor, tårta ska beställas
     ringarna ska lämnas in för putsning och gravyr (någon som vet hur långt innan jag behöver göra det? ), dekorationer på borden ska bestämmas och inhandlas,
    bestämma och inhandla dryck,
     bestämma och ev boka transport för vår del till och från kyrkan,
    boka frisör och smink....
    Festprogram
    vigseln - musik och utformning
    musik till festen (wohoo! m2b lillebror spelar i ett band som ställer upp å spelar !!)

    är säkert en hel del till som ska göras men min lilla hjärna kopplar nog bort det av säkerhetsskäl så jag inte faller samman av stress ;)

  • Guffi
    Syrinx skrev 2012-01-12 16:32:17 följande:
    Tack för input angående hotellnätter! Det blir nog så att vi tar ett och samma rum för hela helgen, så slipper man flytta runt alla sina saker så mycket. Guffi, ja det där med att släppa stressen och bara ägna sig åt varandra kvällen/natten före bröllopet tycker jag också låter väldigt skönt! 

    Tinzi, jag tror du har det under kontroll! Det låter så i mina öron iallafall. Visst hade saker och ting varit enklare om man hade varit miljonär eller något, då hade man inte behövt jaga det billigaste alternativet till allt. Tips: tjockare papper lite billigare finns på Akademibokhandeln! De har ju dels papper i "lösvikt" eller vad man ska säga, men också färdigpackade buntar av olika slag som inte kostar så mycket. Vi köpte något linnepapper och vanlig kartong som vi ska ha till inbjudningskorten, det var så otroligt mycket billigare än på t.ex. Panduro! 

    Guffi, vår guldsmed sa att vi kunde komma in i början av maj (gifter oss den 26:e) för att få ringarna putsade och graverade. Det borde väl räcka med tre veckor innan även för er. Putsning och gravering går väl hyfsat snabbt och man vill ju inte vara utan ringarna alltför länge. Vill du diskutera musik till vigseln hjälper jag gärna till - är utbildad flöjtist och har ganska bra koll på sånt där! 

    MalinÄlskarAndreas91, hur många gäster ska ni ha? Hoppas din blivande får koll på tider och sånt snart, men jag tror du kan ta det ganska lugnt ändå. Ett par månader före bröllopet var nog det vanligaste för bara ett tiotal år sedan att inbjudningskorten kom ut.

    Drumelz, vi ska inte ha en fotograf på det sättet. En äldre släkting som är fotografutbildad ska ta foton på oss före vigseln, och sedan har vi två yngre släktingar som är duktiga amatörfotografer som gärna ville fota under vigsel och fest.

    Endlesslove85, vilket vackert inbjudningskort och så fin ring! Tummen upp!
    Åh! Akademibokhandeln får sig ett besök innan jobbet idag minsann :)
    Jag återkommer gärna med tips om musik, har själv spelat tvärflöjt så har en del noter hemma + bröllopsskivor med en massa sånt :) Sen är det väl bara att kika i psalmboken gissar jag om inspirationen tryter ;) Men som sagt, jag återkommer gärna :)

    En sisådär tre-fyra veckor in borde ju räcka att lämna in ringarna. Men det kan nog skilja sig åt beroende på var man köpt dem.. Har man köpt hos en lokal guldsmed så går det kanske fortare. Våra är köpta hos Albrekts Guld å de skickar ju alltid iväg allt, så där tar det nog lite längre tid..

    Nu har min blivande skickat in papper om namnbyte! Han ska byta efternamn och sen ska jag lägga till det efter mitt flicknamn :) Små steg åt rätt håll - snart står vi där vid kyrkan med fjärilar i magen! Pirrigt!! :)
  • Guffi
    Tinzi skrev 2012-01-13 23:15:40 följande:
    oj kanske så vi också måste göra. vi ska ta min blivandes efternamn fast med en helt anann stavning, då kanske han också måste ändra namnet först...gah får kolla upp detta...
    Ja, kolla upp om ni behöver ändra eller om ni kan göra det i samband med att du byter.. Lättast är kanske att ringa direkt till skatteverket o höra?
  • Guffi
    Tinzi skrev 2012-01-13 23:31:36 följande:
    Ja det är 4 månader kvar till bröllopet så vi ska ändå skicka inte hinderprövningen i dagarna nu, så skickar med det andra också, läste infon och som ex hade de ett namn som ingen av parterna tidigare hade så då borde det ju vara så :)
    Då fungerar det säkert alldeles utmärkt! :)

    Hiihi, nu börjar det kännas mer och mer verkligt tycker jag. Innan har det mest känts som att jag planerar nåt som jag inte riktigt vet vad det innebär.. Men nu, med namnbyten, hindersprövning, klänningen å ringen finns här hemma, bordsplaceringslappar överallt, anteckningar överallt... Ja, det är nog verklighet ändå ;)
  • Guffi
    Maseralda skrev 2012-01-27 10:43:01 följande:
    Måste verkligen beställa inbjudningskorten idag, blir galen på mig själv att jag inte tar tag i det! Var det någon annan som ska gå på bröllopsmässan i Stockholm? Ser ut som att jag får gå själv för sonen har fått vattkoppor, så sambon får stanna hemma...
    Japp! Jag drar med mamma och syrran imorgon :) Ska du kika efter något speciellt?? Jag har ffa caketopper och morgongåva jag vill kika på.. Blommor också kanske.. :)
Svar på tråden Fler som gifter sig i maj 2012?