• ehlin82

    Tips på hur skära ner kostnaderna motages varmt!

    68 gäster inklusive oss själva. Vi vill inte stå och slava i köket dagarna innan så det blir nog catering förutom att vi funderar på att göra förrätt själva. Förrätt och buffe kommer att kosta 15 000 kr.
     o en tårta har vi räknat att den går på ca 2 700 kr

    Vi vill oxå kosta på oss 2 nätter på hotell, dels för att vi vill kunna njuta av hotellet och tror inte att vi gör det på bröllopsnatten om vi kommer dit mitt i natten och sedan så har vi släktingar som vi kommer att erbjuda plats i vårt hus.

    När vi har suttit och lagt upp en budget här på bröllopstorget och då landar hela kalaset på 50 000kr vilket vi tycker är lite mycket. Men det kanske det inte är med tanken på utgifterna för maten?

    Jag kommer inte att köpa en ny klänning, däremot kanske det blir att göra lite förändringar för att få in lite vitt och då räknar jag med max 1000 kr på detta då det är en sömmerska som i sådana fall får hjälpa mig.

    Kommer att göra både hår, smink och brudbukett själv.

    Vilka poster är tacksamma att dra ner på och vilka bör man lägga pengarna på rent generellt?

    Tips på bra bordsdekoration som inte kostar så mycket? Har tänkt ha ett tema i grönt - mer åt det limegröna hållet då min klänning har den färgen

  • Svar på tråden Tips på hur skära ner kostnaderna motages varmt!
  • ehlin82

    Tiisa: vi bor i Jönköpingstrakten.

    Kattpoet: vi har kollat runt lite på catering och hittat en som vi gärna vill ha för 185 kr per person som innehåller:


    Marinerade kycklingspett med vitlökscreme , Limeglacerade laxspett med avokadoröra , Marinerade champinjoner med gräslök och balsamico, Potatissallad med äpple, rödlök och kapris, Färskostfylld skinka med soltorkade tomater , Tomat och kronärtskockssallad med färsk spenat och rödlök, Olivröra med vitlök och crostini , Foccacia med förskost.


    Har du några förslag på mat som inte kräver någon större engeri och går bra att laga i förväg? 

    Kan man komma billigare undan om man tar delar av buffé från catering och gör delar själv? Eller tror ni det kommer att bli samma kostad eller rent av dyrare?
Svar på tråden Tips på hur skära ner kostnaderna motages varmt!