• Silketuss

    Vem har rätt och vem har fel??

    Aniara4 skriver precis det jag tänker, bla att det spelar roll vem som har rätt eller fel i sak, utan att ni inte kan diskutera fram en lösning. Pinkgrape har också så mycket bra att säga i sitt inlägg. Liksom övriga som svarat. Det är ledsamt att läsa om ett förhållande som verkar så ojämlikt. För mig är det en självklarhet att man inte ska kräva mer av ens livspartner, än man kräver av sig själv. Om han tycker att han inte ska behöva fråga om lov, borde han ge dig samma rätt. Och hur kommer det sig att hans vilja ska gå före ditt välmående?

    Det vore intressant att höra hans argument för varför du inte "får" ha häst igen.  Allrahelst om du talat om för honom hur bra du mår av det. Och varför skulle inte hundarna kunna vara ensamma under två timmar om dagen? Även om det till hela delen skulle vara din uppfödning, så kan väl inte han bestämma hur mycket tid du ska ägna åt hundarna? Jag känner till en hel del uppfödare, och jag vet att många jobbar, åtminstone deltid. Så varför skulle du behöva sitta hemma och titta på hundrarna hela tiden? Det förstår jag inte. Att ha uppfödning är ett stort åtagande, som kräver mycket jobb, pengar, tid och så vidare. Men om man inte känner att det ger tillräckligt med glädje tillbaka, är det dags att stanna upp och fundera över om det är rätt tid, eller om det är fel omfattning, eller vad annat som kan ändras för att det ska kännas bättre. 

    Oavsett om ni är ett nytt par, eller om ni har varit tillsammans en längre tid, bör man respektera varandra tillräckligt mycket för att den andra ska få fortsätta att vara en egen individ. Att tvinga någon att göra något, eller hindra någon från att göra något, är elakt! 

Svar på tråden Vem har rätt och vem har fel??