Inlägg från: Johanna = en lat kock |Visa alla inlägg
  • Johanna = en lat kock

    Vinterbröllop 20 december 2003!

    på vintern är det rätt säsong för bla:
    vilt
    fisk och skaldjur
    rotsaker

    bra ideer till buffe kan vara
    tema vilt (och rotsaker):
    rökt rådjurslår
    tjälknöl
    enbärskryddad kycklingfilé
    potatisgratäng med jordärtsskocka
    ugnsbakade klyftade rotsaker (tex gulbeta, palsternacka, morot, lök, potatis etc)
    patéer (tex kycklinglever, rådjur, svamp och/eller grönkålspaté)
    såser (tex rödvins och svampsås)

    fisk och skaldjur:
    varm och kallrökt fisk
    inkokt eller ugnsbakad fisk
    räkor
    krabba
    räkspett
    hummer thermidor (utdrygad och inte i skalen)
    fiskpateer
    ostpaj och/eller lökpaj
    goda såser som aioli och romsås

    hoppas att du kanske fått några idéer
    //Johanna

Svar på tråden Vinterbröllop 20 december 2003!