Inlägg från: SaraJohanna |Visa alla inlägg
  • SaraJohanna

    Umebrudar 2011/12

    För oss går det ganska bra, vi gifter oss i juli 2012 och vi har redan bokat en hel del: kyrka, lokal, catering, frisör och tårta. Vi har även värdpar, tärna och bestman klart. Just nu grubblar jag på fotograf, ville egentligen ha Andrea (Fotograf Andrea), men hon har tvärhöjt sina priser inför nästa år och då blev det lite väl saftigt tyckte jag. Gillar hennes sätt att fotografera, hennes bilder är fantastiskt fina, men en budjet är en budjet.


     


    Är det någon som har något tips på någon annan bra fotograf i Umeå?


     


    När det gäller musik då tror jag att jag kommer att be en kompis sjunga eller eventuellt en gammal kollega som också är duktig.


     


     

  • SaraJohanna

    Har sett Andrea Gradins hemsida och bläddrat igenom galleriet flera gånger. Jag tycker att bildern är fina, men jag hade gärna velat ha en fotograf som kanske inte tog så klassiska bilder, som lekte lite mer. Jag har hittat två andra tjejer som jag nog ska ta kontakt med. Men jag kan bara inte bestämma mig för om vi ska chansa och ta någon som är lite orutinerad eller om jag ska satsa på någon som gjort en massa bröllopsfotograferingar, men kanske även tar lite "typiska" bilder - kanske håller de bättre i längden?!

  • SaraJohanna
    Lebendig skrev 2011-12-02 13:36:09 följande:
    Jag tror att många av bilderna som tas beror på brudparet. Har man egna idéer och tankar på hur bilderna ska vara så är det kanske skillnad? Annars är det väl lätt hänt att det blir "vanliga" bilder.

    Har fått kontakt med tårtJohanna nu och hon var inte helt emot våningstårta som sagt, däremot så kan jag förmodligen inte få det då det är för långt att frakta den. Möjligen en tvåvåningstårta. Väldigt trevligt bemötande iaf!

    Ja det är säkert sant, samtidigt skulle det ju vara skönt om fotografen också kom med idéer som de vet funkar. Har fått tag på två olika fotografer nu som jag kan tänka mig, så jag och sambon ska sätta oss och kika igenom deras hemsidor och sen försöka boka innan jul i alla fall! : )


     


    Det var ju synd att du inte kunde få din våningstårta, men två våningar kan ju också bli lite speciellt, dessutom är hon ju fantastisk på att dekorera - så det blir ju ändå lite extra jämfört med enkla prinsesstårtor! Ja jag tycker också vi fått otroligt bra bemötande : )


     

  • SaraJohanna
    ema skrev 2011-12-05 09:32:28 följande:
    Ni som ska ha/har haft catering, vem har ni bokat?
    Vi valde ett företag som fått bra kritik både här på BT och på internet i övrigt (jag vill inte hänga ut dem med namn). Sen när vi väl träffade dem så upplevde både jag och min sambo att vi blev totalt överkörda, och att de inte tog någon som helst hänsyn till den typ av bröllop vi vill ha, dvs närmaste släkt och vänner, inget överdrivet stort. Istället fick vi höra skräckhistorier från diverse bröllop som de hade serverat på, och skvaller om hysteriska bridezillas till höger och vänster, trots att det är väldigt uppenbart att varken jag eller min sambo oroar oss för bröllopet överhuvudtaget, utan tvärtom tar det väldigt lugnt. Vi fick dessutom inte veta nånting om maten, vilket vi antog var det viktigaste... Däremot så fick vi höra att den tårta vi beställt inte alls brukar uppskattas av gästerna, att sugarpaste är jätteäckligt och inte går att äta, att alla kommer att bli missnöjda, att vi borde ha en vanlig prinsesstårta osv. Men eftersom min sambo inte gillar marsipan så var det aldrig ett alternativ, men de fortsatte att tjata om dessa prinsesstårtor ändå. Allt negativt prat om vår tårta gjorde oss ganska oroliga ett tag. men sen hittade vi sugarpaste på ica, och det var inte alls äckligt.

    Sen har de inte hört av sig heller, trots att de skulle kontakta oss. Vi känner oss ganska besvikna faktiskt...
    Vad har ni andra haft för erfarenheter?

     


    Fy vad tråkigt, tycker du ska gå på magkänslan, men jag hade nog valt någon annan. Gissar att även ett mindre bröllop drar iväg i pris just med mat, så det är ju ganska mycket pengar de tjänar på er och då är det ju ni som ska vara nöjda. Självklart ska era önskemål stå i centrum och även om de kan komma med goda råd med mycket erfarenheter, så är det ju trots allt er stora (eller lilla) dag


     

  • SaraJohanna
    julibrudUmeå skrev 2011-12-06 21:09:41 följande:
    Även om det inte näms några namn på företaget ni pratar kan jag inte låta bli att undra om det är Annas fest och mat? Tycker mig nämligen ha läst och hört en hel del liknande historier tidigare om dem... Är det Jöstas får ni gärna säga till eftersom vi har bokat honom och då måste jag börja bli orolig...

    Vi har inte varit i kontakt med varken Fabriken eller Jöstas sen jag bokade dem och tänkte nog vänta ett tag till innan i påbörjar den planeringen. Egentligen gör jag inget alls nu som har med bröllopet att göra, har inte ens funderat på det sista veckorna. Men efter nyår skulle jag vilja börja titta efter klänning, borde bara gå ner 5 kg först, men vet inte om jag nånsin kommer fixa det. Har försökt ett antalår till och från utan att lyckas hittills

    Är det någon som har varit på bröllopsfest med ett liveband som ni kan rekommendera? Vi önskar ett band som kan spela många olika stilar och som framförallt är duktiga och "skötsamma", så att man kan lita på dem. Finn 5 fel och Riff Raff Ruff går nog bort, känns som att jag sett dem tillräckligt många gånger ute i partysvängen.
    Umeå 28/7 2012

     


    Vi har också bokat Fabriken och Jösta (har bara hört bra om dem hittills), men har inte heller varit i kontakt med dem så mycket. Har precis som du tänkt vänta med allt sånt till någon gång efter nyår. : )


     


    Ser verkligen fram emot att börja kika på klänning. Har kollat på nätet med det är så svårt att föreställa sig de klänningarna "live" och på mig! Varför måste det vara sån noja över just bröllopsdagen och vikt? Duger man fram till bröllopet duger man nog på bröllopsdagen också. Känner också suget att komma i extra bra form, men försöker att inte sätta så stor press på mig själv - får se hur det går! ; )


     

  • SaraJohanna

    Hoppas alla haft en härlig jul, gissar att bröllopsplaneringen legat på is under december för de flesta? : )


     


    Vårt kommande bröllop är nu officiellt, vi har fått jättefin respons från nära och kära vilket känns skönt. Nu kan vi fokusera på att knyta ihop detta!


     


    Hos oss är det fortfarande fotograf som står högst på listan, men vi har inte lyckats bestämma oss än. Ser dock ut som att vi kommer att boka en timmes posträttfotografering utomhus, innan vigseln. Resten av dagen får vi helt enkelt förlita oss på att gästerna dokumenterar! Hur tänker ni kring dokumentering av er stora dag?

  • SaraJohanna
    Insanire skrev 2012-01-02 11:12:56 följande:
    Vi har bokat en fotograf för porträttfotografering utomhus innan vigseln samt fotografering under vigseln.
    Festen och middagen räknar vi med att andra fotar.
    Vi hittade en fotograf i Nordmaling som vi har bokat, Jocke Nilsson.
    Bilderna i hans portfolio är superfina och min tärna har varit där en del gånger med familjen och blivit fotade. Hon säger att han är fantastisk.
    Vi kommer dessutom att gifta oss i Tavelsjö så det är en bit från Nordmaling.
    Han tar 3990 kr för det som vi bokat.
    Vi ska kolla med honom, nu när julstressen lagt sig, hur många bilder som ingår och vad det kostar att köpa bilderna på cd-skiva.

    Hemsidan: www.joc.fotosidan.se

    I övrigt så kommer vi be någon kompis som har en digital systemkamera att ställa sig framför kyrkan och fota alla sällskap som kommer dit.
    På så sätt vet vi att alla är med på åtminstone 1 bild.

     


    Okej, honom hade jag inte hört talas om, ska kika i hans portfolio. Vi har funderat lite hit och dit, just nu mest på Anna Thurfjell (från Luleå) eller Jonas Burman (från Tavelsjö). De verkar både väldigt duktiga och hade helt okej priser. Ni hade ju fått ett riktigt bra paketpris, svårt bara att jämföra mellan olika fotografer då man får så olika mycket bilder för pengarna hos många. Får se om vi kan försöka bestämma oss i veckan. : )


     


    Jag har en kollega som jag ska be stå utanför kyrkan och fota, tror även jag ska be henne fota vigseln och våra familjer direkt efter vigseln.

  • SaraJohanna
    CarroK skrev 2012-01-02 21:34:01 följande:
    Hej!

    Vad kul med en Umeå-tråd. Hoppas att det är OK att man hakar på. Vi ska gifta oss borgerligt i Umeå den 7 juli 2012 och ha fest i partytält på mina föräldrars tomt. Har inte bokat så mkt annars ännu men jobbar på det... Känns som att det är många saker man vill fixa väldigt snart: catering, klänning, frisör, fotograf, inbjudan, bröllopsresa. Puh! Men roligt är det!

    Hur långt i förväg skickar ni ut er inbjudan?

     


    Roligt med fler brudar i denna tråd! Vi skickade ut "save the date" med julkorten, så jag tror vi dröjer ett tag med att skicka inbjudningarna (gifter oss i juli) till i vår någon gång... : )

  • SaraJohanna
    ema skrev 2012-01-05 14:23:35 följande:
    Är det någon som vet om man kan hyra serveringspersonal någonstans ifrån, utan att catera mat från dem? Biffens är nämligen mest intressant för oss när det gäller maten, men han har ingen serveringspersonal... De andra företagen har personal, men inte lika intressant mat... Vilket dilemma...

    Det hjälpte dock att blir riktigt arg på Annas för att få vår offert... Tog bara fem veckor Flört

    När det gäller planeringen så tar vi alla beslut tillsammans, däremot är det framförallt jag som tar fram olika förslag (så indirekt styr jag ju en del, eftersom jag väljer bort det jag inte gillar...) och sen bestämmer vi gemensamt. Min sambo har en del starka åsikter om vissa saker, andra saker får jag i princip bestämma helt själv.

    I övrigt har jag, som inte ville ha en traditionell brudklänning och absolut inte en slöja, hunnit införskaffa mig både och under mellandagarna. Så kan det gå.

     


    Ingen aning egentligen, men man skulle kanske kolla med hotell-och restaurang om de har några elever som vill ställa upp för en liten peng?


     


    Här hemma är det också gemensam planering som gäller angående alla stora beslut. När det gäller detaljer så är det jag som tar fram förslag eller alternativ så beslutar vi tillsammans (=jag får ett okej/nej ;) ). Hos oss handlar nog detta främst om att jag har ett större intresser för detaljer och tycker det är viktigare än sambon! :)


     


    Haha, ja så kan det ju gå. Jag åker till Göteborg om en månad och ska börja prova klänningar tänker jag. Jag har en bild i huvudet av vad jag vill ha - men rätt vad det är kanske jag också ångrar mig! : )

  • SaraJohanna
    UmeåAnkan skrev 2012-01-12 19:22:02 följande:
    Hejsan!

    Nu har vi börjat planera vårt tredje bröllop efter 2 restaurangkonkurser, börjar bli proffs ;)
    Vi har flyttat allt till skellefteå men behåller samma datum, 9:e juni, så nu ska det bli av :)

     


    Oj vad mycket extra jobb. Hoppas det går bra den här gången och att allt går som planerat framöver!

Svar på tråden Umebrudar 2011/12