• Lebendig

    Umebrudar 2011/12

    julibrudUmeå skrev 2012-01-03 11:27:59 följande:

    Nu känner jag att jag måste ta tag i planerandet lite mer och börja ta lite beslut och boka saker och inte bara fundera hit och dit Och jag skriver jag för sambon är inte så aktiv i planerandet... Hur är det med era blivande makar, planerar ni tillsammans eller?


    Just nu är jag liksom SaraJohanna på jakt efter fotograf. Vi skulle helst vilja ha någon som fotar oss utomhus före vigseln och sen även under vigseln och lite mingel efteråt. Plus att jag vill ha massor av redigerade bilder på cd-skiva och det blir väldigt dyrt. Fast det lönar sig nog att kolla runt lite för det skiljer sig ändå en hel del mellan olika fotografer och paketlösningar. Vem av er är det förresten som redan hunnit boka fotonord.se den 28 juli? Grrr


    Jag håller även på att kolla efter liveband till festen och har ett på gång men behöver bara få bekräftat att alla i bandet kan innan jag kan andas ut. Efter det ska jag ge mig på jakt efter solist till vigseln.


    Och så var det hår och smink... Jag hade bestämt mig för att köra på helhetskonceptet på Creative Lounge men idag när jag pratade med dem så fick jag veta att sminktjejen har slutat, så nu gör det bara hår. Och då föll det ju, för jag skulle helst vilja göra bägge på samma ställe. Red and black har jag hört många som bokat men finns det andra som ni kan tipsa om?


    Vi diskuterade igår om när vi ska skcika ut inbjudningarna och vi tänkte väl i april/maj nångång, vi har redan spridit ryktet om att vi ska gifta oss, en verbal "save the date", så egentligen är det nog inte så bråttom.


    Umeå 28/7 2012
    Savethedate-kort skickade vi ut så att alla hade dem i sin brevlåda exakt på datum ett år innan.

    Vi planerar det mesta tillsammans, fast som min sambo säger "Jag betalar, du gör jobbet". Han har sparat ihop och betalar det mesta ur egen ficka, så jag sköter telefonkontakter och bokningar. Men alla beslut om vad som ska hända tas gemensamt.

    Vi har bokat fotonord, men det var den 4 augusti!

    Solist tycker vi också är jättesvårt. Vi har många kvinnliga bekanta som kan ställa upp och sjunga, men nu är det så att vi vill hemskt gärna ha en manlig och någon sådan känner vi inte. Tyypiskt.

    Eftersom du inte ska gifta dig samma datum som mig kan jag tipsa om min frisör. Hon är hur bra som helst och hon gör både hår och smink för runt 2-4000 beroende på hårförlängning etc. www.hoskarro.se/

    Vi tänker skicka ut inbjudningarna någon gång i april och ha osa i slutet på juni.
  • Lebendig
    tessiej skrev 2012-01-29 20:12:55 följande:
     

    Vi beställde inbjudningskorten från calligraphen.Jag blev jättenöjd med dom trots att vi dock gick på en nit. Det stod att korten vi beställde behövdes monteras och vill man att dom ska göra det kostar det 4 kr per kort. Så vi tänkte att det är lika bra att dom får göra det så det blir rätt men när vi fick hem dom i onsdags såg vi att den lilla montering som skulle göras kunde vi ha gjort själva. Vi la inbjudningskorten på brevlådan idag så imorgon eller på tisdag borde alla ha fått sina :)


    30 juni - Chabar. Backens kyrka/ Baggböle Herrgård.
    30 juni - tessiej. Borgerlig vigsel / svärföräldrarnas trädgård
    14 juli - ume2012, Borgerlig vigsel/Fabriken
    21 juli - SaraJohanna, Umeå Stads kyrka/Fabriken
    28 juli - julibrudUmeå, Backenkyrkan/Fabriken
    28 juli - Insanire, Tavelsjö kapell/ Tavelsjö lägergård
    4 augusti - lebendig, Åmsele kyrka/Folkets hus

    Vi beställde från Vistaprint. Jättefina och väldigt bra pris!
  • Lebendig
    chabar skrev 2012-02-12 00:01:27 följande:
    Jag fortsätter med att jaga frisörer, väntar justnu på bud från både WOW och Hårizont eftersom de på WISH inte kunde mitt datum :( Trist, men om nån annan ska gifta sig så rek. jag adem ändå. Jag kanske går indär och klipper/färgar innan dagen D.
    Har du kollat med Hos Karro? Superduktig och inte så hutlöst dyr.
  • Lebendig
    chabar skrev 2012-02-14 15:38:33 följande:
    Pust, idag ringde andrahandsalternativet av frisörsaloger och meddelade att de inte heller kunde ha mig. Så nu återstår tredjehandsalternativet eller leta nya. Tror jag ska kolla med Karro isf, hon verkar ju ha sina fans också, jag har bara aldrig varit där eller hört talas om henne tidigare. Värt att kolla upp!
    Hon har startat eget ganska nyligen, tidigare arbetade hon på WISH. Så det kan ju vara en anledning till att du inte känner igen namnet. Men jag har klippt mig hos henne i snart tio år och aldrig varit missnöjd. Dessutom gör hon smink också. Nu vet jag inte vilka du tittat på men Creative lounge vet jag att många är jättenöjda med. Tror att även de gör smink. Fördelen med dessa två salonger är att de arbetar ensamma och du är deras enda kund den dagen. Har hört att inte alla frisören gör så och det känns lite märkligt... 
  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2012-02-09 15:40:26 följande:

     Låter jättefint, måste boka konsultation med min frisör också. Har inte bokat smink hos henne utan funderar på Make up store, någon som har erfarenhet av dem? 


    Det var länge sedan jag var hos dem nu, men jag de gånger jag har varit där så har jag tyckt att jag blivit översminkad, trots att jag sagt att jag bara ville ha vardagssminkning. De har bra produkter men jag har inte gillat det som de har gjort på mig. 
  • Lebendig
    chabar skrev 2012-02-28 22:32:29 följande:
    Lebendig - tack för tipset om Karro! Var in till henne idag och pratade igenom hår och smink, hon förstod mig direkt och det känns alldeles fantastiskt bra att hamna i så kompetenta händer på sin stora dag. Så tackar och bockar!
    Det var så lite så!
    Det är ju inte för inte som jag har tjatat om henne!Skrattande  Hon är grymt bra! 
  • Lebendig

    Jag var ner till Stockholm och kom hem med min brudklänning! En inte allt för spektakulär klänning och i chiffong så det är inte så "mycket" klänning och den är lös och ledig. Underbart!

    Ska man kolla på klänningar i Sthlm rekommenderar jag att man bokar tid med Lotta på Lillys! Ett sådant fantastiskt bemötande jag fick av henne. Hon var helt enkelt hur underbar som helst! Samma sak med Ingvors brud och fest i Norrtälje. Otroligt proffsigt och trevligt bemötande. Jag är imponerad av servicen hos båda dessa! Och det vill inte säga lite då jag är rätt så kräsen av mig.

    SaraJohanna: Tack för tipset om ringarna, ska kolla det idag!

  • Lebendig
    ema skrev 2012-03-16 11:18:20 följande:
    SaraJohanna: Fick du tag på någon sömmerska? Är väl i princip bara det jag har kvar nu
    Jag letar också efter en sömmerska som kan göra ändringar åt mig! Är det någon som har hittat någon?
  • Lebendig

    Jag har bara valt att inte tänka på vad som behöver göras...därför har jag tystnat! Skrattande

  • Lebendig
    chabar skrev 2012-03-21 00:01:47 följande:
    Justnu gör vi ingenting, för att vara ärlig. Vi har lite mer än tre månader kvar, så det finns massor att göra. Men justnu känner jag mest lugnet och gör inte särskilt mycket. 

    Vi har nästan alla bokningar klara, med det är detaljerna som ska styras upp.. Ex;
    * få reda på vem som är präst & kantor och ta kontakt med resp.
    * Bestämma och proväta mat och dryck
    * Floristen ska det återigen träffas och planeras med
    *Sy upp klänningnen lite
    *Beställa M2Bs kostym
    * Skriva vigsel & fesprogram
    *Ev pyssla ihop lite dekorationer till festsalen
    * Planera med fotografen
    * Pappersexercisen till skatteverket
    *Skicka låtförslag till solisten för kommentarer
    '*Ev. hinna färga håret hos frisören en gång innan färgningen i juni

    och en massa annat... 

    hur går det fö er andra? Kanske lite bättre än på den här kanten.. :P
     
     
    Vår lista ser väl typ ut som er, förutom att vi inte bokat floristen! Jag vet dock inte riktigt om jag ska vara stressad över detta faktum att vi har så många lösa trådar fortfarande eller inte?
  • Lebendig
    Insanire skrev 2012-03-22 18:18:31 följande:
    Funderar just nu över huvudbonader..
    Är det någon som ska ha en traditionell brudkrona? Eller tiara/diadem?
    Jag mest troligt att ha ett diadem. 
  • Lebendig

    Är det någon som vet var man kan hyra linnedukar här i Umeå?

  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2012-05-15 11:50:05 följande:

    Nu behöver jag verkligen hjälp tjejer. Vi har det mesta fixat - men nu har fick vi reda på vilken präst vi har blivit tilldelade och vem jag än pratar med så får jag bara höra en massa nagtivt kring honom. Så nu behöver jag verkligen tips på bra präster i Umeåtrakten. Gärna någon med lite humor som kan göra vigseln trevlig och personlig.


     


    Vi gifter oss ju mitt i bröllops- och semestersäsongen så jag gissar att många har semester, vilket innebär att vi nog kommer få leta runt innan vi hittar någon - så ge mig alla tips ni har!


    Jag har ingen aning om vad det finns för präster i Umeåtrakten! Men vad är det för negativt som ni hört? För oss blev det tvärtom. Vi fick en präst bokad som vi inte alls ville ha men så ringde de från församlingsgården för någon vecka sedan och sa att det blivit ändrat och vi fick precis den präst vi ville ha! Tycker det är mycket viktigt att man trivs med prästen. Har ni själva någon aning om vad ni vill ha för präst?
  • Lebendig

    SaraJohanna: Vilken präst i Vindeln hade ni i åtanke? Det är ju vår församling! :)

  • Lebendig

    julibrudUmeå: vad är det du säger, sålde hon din brölllopsklänning till någon annan!? Vi var i helgen in där och bokade sambos kläder. Vi fick oss sedan ett gott skratt när vi såg vilket namn hon skrivit på kvittot. Hon hade nog en körig dag stackarn... Vad gäller klänningen, min är också väldigt genomskinlig, en chiffonklänning i inte så många lager. Tänker att hudfärgat måste funka annars blir det underklänning. På Ingrids kan man boka in en kväll (gratis) efter stängning och ta med sig någon samt klänningen och prova. Man får liksom butiken för sig själv. Det ska jag ge mig på nu ganska så snart.

  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2012-05-19 22:47:29 följande:
    Marie-Louise heter hon, hon verkar riktigt bra! :)
    Hon är guld! 
  • Lebendig
    julibrudUmeå skrev 2012-05-17 17:40:29 följande:
    Lebendig, min klänning är också i chiffong och väldigt tunn. Har beställt Spanx i hudfärg på Ebay och hoppas att det funkar. Bh är nog ett större problem. ema, oj, är det redan dags för er. Hoppas ni får en underbar dag!
    Umeå 28/7 2012
    Vad kostade Spanx på Ebay? Är det en sådan med öppen gren?
  • Lebendig
    chabar skrev 2012-05-27 20:39:32 följande:
    Någon som har koll på ett bra ställe att göra en nageförlängning på? Jag hade gärna sluppit, men min nagelkvalitet har inte repat sig sen vintern så det är väldigt sköra och tunna naglar jag dras med. Trodde väl att jag skulle kunna rädda dom innan bröllopet men nu är det knappt en månad kvar och än är de fortfarande lika ledsna som tidigare.. 

    Börjar det dra ihop sig för er andra brudar i stan? 
    Det finns en nagelsalong i samma länga som Mekka som jag enligt rykte hört är riktigt bra och inte så dyra.
  • Lebendig

    Jag kommer gärna också med på ett fika. Arbetar dock så oregelbundna tider att det är svårt att få andra att anpassa sig till mig. Men jag kommer gärna om jag kan! Tror att jag arbetar kväll den 27e.

Svar på tråden Umebrudar 2011/12