• ume2012

    Umebrudar 2011/12

    Hej!
    Tänkte ansluta mig här också =)
    Det mesta är dock oklart här också, det enda som är säkert är att det är i juli 2012 bröllopet står samt att det blir borgerligt.


    Så nu letar jag efter en trevlig plats att ha festen på, dock har jag så höga krav så det är svårt :P
    Önskelista på lokal är
    Billig
    Centralt
    Nära vattnet (så man kan vigas vid vattnet, vore mysigt)

    Så det mesta faller som bort eftersom det inte är billigt om det är centralt eller vid vattnet :P
    Har funderat lite på fabriken men undrar om det inte kommer kännas lite väl stort där om man inte har så stor bröllopsfest, tänkt bjuda in ca 50 pers.
    Har försökt få tag i de som har hand om Klockargården men de vill som inte svara =(

  • ume2012

    Men guuuuuuuud! Jag börjar bli lite lätt stressad nu och det känns ju ändå som det är ett år kvar (fast kanske 10-11 mån om man ska vara mer exakt). Tyckte jag ändå var ute i god tid men tydligen inte :P
    Då var fabriken som lokal körd också. Annars ligger den ju så fint vid vattnet =)


    Tror man får stryka billigt från listan om man vill ha det centralt tyvärr.

    Ringde åsas catering i förra veckan och tydligen är hon också uppbokad hela juli och två första helgerna i augusti, så det verkar som om man ska vara ute i mer än ett år om man vill att allt ska vara precis som man vill =)
    Men det löser sig, i värsta fall så får vi tränga in oss i mammas och pappas hus, det är dock inte så stort och ligger inte vid vattnet :P

    julibrud: Var ska du gifta dig och ha bröllopsfesten?
    Kyrkstugan vid nydala gick jag förbi och den är ju helt gudomligt underbar, jag sa till min blivande att får vi hyra den så tar vi hit en präst om vi så måste och gifter oss där. Tyvärr så hyr de inte ut den då de har café under sommaren. Jag tycker dock de kan stänga cafét lite tidigare och hyra ut till mig :) De skulle nog tjäna mer pengar på det än att sälja lite bullar. Jag är ju faktiskt medlem i Svenska kyrkan jag också liksom ;) Nej men skämt åsido. Synd att man inte fick hyra den för det hade verkligen varit super.

    Funderade lite på KFUM-gården vid Nydala också men det känns inte så jättekul om det blir dåligt väder, då är lokalen väldigt tråkig, sen tror jag de bara har utedass också och känns inte heller så kul.


    Hur gör ni som har festen utanför stan, hyr ni en buss och transporterar gästerna eller är det liks ta sig dit bäst de kan?

  • ume2012

    Klkockargården, som jag funderade på att hyra, har slutat att hyra ut så jag känner mig lite uppgiven nu. Trodde ändå att där kan man ju alltid vara, är som ganska fin miljö och så där.
    Så nu får det letas vidare, men jag tror jag letat reda på det mesta som finns nu.
    Funderar lite på Hamptjärnsstugan, är inte så mycket vatten där men inte så långt från stan och ganska billig att hyra.
    Göstas har jag också funderat på men det är ganska långt från stan men går ju att lösa med buss.
    Fabriken hade nog varit ganska najs men som ni sagt tidigare så är det bokat alla lördagar så isf får det bli en fredag vilket vi inte riktigt hade tänkt.

    Ang hår och smink, visst kan man sminka sig hos frisören eller? Hade tänkt att det kunde vara skönt att få det bortgjort även om jag tycker jag är ganska bra på att sminka mig själv =)

    Har ni börjat kolla på klänningar?

  • ume2012

    Det blir fabriken för mig också, men på en fredag om inte nån som har bokat en lördag avbokar.
    Var på högtiskläder och köpte min klänning idag, de har rea just nu btw, den var verkligen huuuuur fin som helst :D
    Men hade svårt att välja för fanns så många fina =)

  • ume2012
    SaraJohanna skrev 2011-09-27 12:10:03 följande:

     


    Vi var ju i precis det läget, hade preliminärbokat en fredag men den som bokat 21 juli ville hellre ha ett datum i maj, så då fick vi vår lördag. Håller tummarna för att ni har samma tur. Vilket datum blir det ni ska gifta er? : )


    Åh vad roligt med klänning, kanske måste smita in dit och kika lite också, även om det just nu lutar åt att beställa en klänning via Internet. Men det är ju bra att prova modell om inte annat! : )


    Just nu är det dagen innan er, 20 juli ;) Jag prel.bokade det datumet och så skulle hon ringa till de som hade prel.bokat lördagarna som var kvar i juli som inte var fast bokade, (14, samt 21) och kolla om de ville göra en fast bokning annars så skulle jag få göra en fast bokning, men det lutar väl åt att det isf skulle vara 14 juli som skulle bli ledig. Men ja, det funkar ju med en fredag också =)

    De har så himla fina klänningar på högtidskläder så tycker absolut du ska in och prova, som du säger, man får ju en känsla för vad man vill ha för klänning annars. Och om man hittar en på rea är det ju inte fy skam ;)

    Jag funderade först på att beställa en klänning jag provat i en annan affär från USA då de säljer samma märken men mycket billigare, skulle väl gå på runt 1000 kr för samma klänning som kostade 3000 kr här.
    Men nu hittade jag en som var sååå fin! Har typ aldrig haft på mig nåt så fint :D
  • ume2012

    Jo jag har också hört att personalen på Högtidskläder skulle vara lite sura så förväntande mig en surtant, särskilt eftersom jag och min kompis, som också ska gifta sig nästa sommar, gick dit först i fredags utan att ha bokat tid. Vi provade klänningar båda två och hon var trevlig, men hon var ju inte så där överglad som en del är säljare är. Men sen gick vi dit var för sig i måndags, och köpte varsin brudklänning så hon var nog nöjda över oss som kunder även fast vi inte bokat tid först vi var där.
    Så kontentan -> Jag är nöjd med personalens bemötande, tycker inte riktigt om när de är så säljinriktikade att de är superpå och hon var som mer laidback.

  • ume2012
    höstlöv skrev 2011-09-30 15:37:10 följande:
    Har semester idag och jag vaknade och var supernervös! Har haft fullt upp och inte riktigt hunnit med att tänka att det snart är dags, så idag när jag var "ledig" så kom verkligheten ikapp. Ojoj, imorgon är det dags. Har tusen fjärilar i magen.
    Åh så roligt!
    Hoppas det blir superbra och berätta allt sen :D
  • ume2012

    Hej igen!
    Ni som har varit/ska vara på fabriken. Visst kostar det extra om man vill ha stolar ist bänkar att sitta på? Nån som vet vad det kostar?

  • ume2012
    Lebendig skrev 2011-10-15 18:21:27 följande:
    Sitter här hemma och är väldigt störd på den cateringfirma som vi tänkte anlita. Vi hade en träff den 12 september där vi gick igenom våra önskemål. Vi skulle få en offert inom en vecka. Den har ännu inte kommit. Det är fem veckor på måndag. Vi har mejlat och smset till dem men får INGET svar alls någonstans. Och detta ska vara ett seriöst företag. Är mycket besviken! Vi är ju ett hyfsat stort bröllop på närmare 80 personer så det är ju inte småpotatis i pengar vi pratar om...

    Kan någon här ge tips på cateringfirmor, börjar bli stressad nu!!

    Vi har själva kollat på kummin men de är för dyra tycker vi, jöstas, evy's men där har jag dåliga referenser, och biffens mat som var bokad redan.
    Åsas catering (tavelsjö/rödåsel) ska, enl mamma, vara bäst i stan, men de var bokat hela juli, har för mig att de var ledig i aug för nån månad sen när jag pratade med henne, billiga var de också. Mamma hade evy's på sin disputation och de var väl helt ok. Var på en kompis bröllop som hade annas (som kanske är den som inte funkar för dig?) och de var bra tyckte hon (samt jag som fick äta maten =) ).
Svar på tråden Umebrudar 2011/12