• izredam

    Besviken.....!

    Fröken Emma skrev 2011-08-13 13:52:16 följande:
    Jag tycker inte du är otacksam!!

    När vi, jag o M2B fyller år får vi mellan 1 000 - 1500 var av mina föräldrar, av hans 500:-
    Och hur många gånger gifter man sig?!?!?!?! Så ja, en nolla till efter dom beloppen hoppas jag på.

    Ja, nu kommer jag bli påhopad av flera, har jag märkt på alla komentarer Ts fått.
    Men man måste inse att alla har olika traditioner och ekonomier.
    Det är klart att man kommer från olika traditioner och ekonomier - allt annat vore ju konstigt. MEN vad jag inte förstår är varför man skulle få mer i present bara för att man bara gör något en gång. Så funkar det inte i vår familj, där är alla högtider, examensfester, födelsedagar, konfirmationer etc. likställda.

    Om man tar min farmor till exempel så är jag enda barnbarnet hon har - hon har dessutom mer än gott om pengar att använda - det innebär inte att jag förväntar mig något alls av henne. Däremot så innebär det att hon är en av de första personerna jag går till om jag behöver något (jag är student och har inte haft något jobb i sommar - så när jag behövde de sista pengarna till mitt körkort nu så var hon den första jag vände mig till).

    MEN man kan inte förvänta sig att få presenter av någon. Ever! Presenter ska folk ge bort frivilligt. Och om man klagar på att man får för lite i present, då framstår man, oavsett vad man kommer ifrån för familj, som otacksam och bortskämd - och då får man nog ta det i så fall.
  • izredam
    Bröllop201206 skrev 2011-08-19 14:15:13 följande:

    Jag fattar ärligt talat inte hur ni tänker! Att även om ni hade gott om pengar så skulle ni minsann inte ge ett öre till ert barn som gifter sig, bara för att. Jag är uppväxt med föräldrar som aldrig hjälpt till med vare sig körkort eller andra saker, med mottot mitt e mitt och ditt är ditt, vill du ha pengar eller göra saker, fixa ihop pengarna själv. Och jag kan säga att jag aldrig kommer att uppfostra mina barn så. Varför vill du inte hjälpa ditt barn med ett bidrag till deras bröllopsresa eller annat dom vill ha, om du nu har pengarna, jag kan ju förstå att man inte kan ge mycket pengar om man själv har det dåligt om pengar, men om man har gott om det, varför inte ge en slant?


    Min sambo är uppvuxen med att fått hjälp till körkort, bodde hemma när han studerade på universitetet, så han slapp börja sitt liv med studieskulder. och jag vet att hans föräldrar kommer att ge en bra slant, oavsett om vi önskar oss pressenter eller inte, så fungerar hans familj. Å jag tycker inte det är fel att ge en slant om man har gott om pengar själv, pengarna går ju faktiskt till dina barn, vad är det för fel med en sån investering? Nu framgår det ju inte av TS att dom önskade sig pengar till bröllopsresa eller inte, men ja, jag tycker man kan få känna sig besviken om man får presentkort på något man inte har användning för, Jag skulle inte bli glad av att få ett pressentkort på Duka när jag aldrig handlar där, då skulle ju pressentkortet inte komma till användning. Familjer är olika, och behandlar sina barn olika. jag är av den åsikten att KAN man hjälpa och bidra till sina barn oavsett hur gamla dom är så kommer jag att göra det, dom kommer ju ändå få mina pengar när jag dör, varför inte ge nu och få ta del av deras lycka? Och ja, trådstartaren hade tydligen avregistrerat sig från bt, kanske det berodde på alla era elaka kommentarer?


    Jag skulle önska att fler kunde vara trevligare i sina inlägg här på bt, tycker många går på alldeles för elakt. Nu är mitt inlägg kanske inte i det snällaste laget, men kände bara att få ut en annan sida av myntet också.


    Vi har det prcis som er - jag har fått se till att skaffa pengar själv om jag har velat göra något eller så, körkortet tar jag nu när jag pluggar på högskolan - betalat med egna pengar. Medan min sambo fick allt sånt av sina föräldrar. De betalar fortfarande vår bilförsäkring (bilen står på hans mamma eftersom det blir billigare så) och sådär - studielån får han dock ta eftersom vi studerar 20 mil hemifrån.

    I alla fall - Jag tycker inte att mina föräldrar har gjort fel och vi har tillsammans kommit fram till att det i längden är bättre att redan som ung lära sig värdet av pengar och vad saker faktiskt kostar. I längden så tror jag att barnen tjänar på det - men visst, behöver de hjälp med något så skulle jag ge dem det - men man kan inte förvänta sig att få en massa pengar i present bara för det. Det är skillnad på att behöva och att vilja ha. Saker man behöver kan man få hjälp med - saker man vill ha betalar man själv.
Svar på tråden Besviken.....!