Inlägg från: knyttan |Visa alla inlägg
  • knyttan

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Jag gifter mig också 7/7!! Kalmar slott blir det för oss.
    Vi är klara med kyrka och festlokal, evt, solist, band till festen (??) och preliminärt en fotograf. Saknas allt annat!

  • knyttan

    Vi fick hem savethedate-korten i dag! Så nu sitter jag o pysslar med dem!! Har nyss mailat tre olika cateringfirmor om offerter också. Känns som om det börjar rulla på nu!

  • knyttan
    Vingilot skrev 2011-11-03 23:34:56 följande:
    Åh, vad härligt!Skrattande Är ju så vackert! Gifter ni er inne i slottskyrkan?
    Ja, vigseln är i slottskyrkan, men sen har vi festen på ett annat ställe, det blev för dyrt annars! Men vi hoppas nu på att vi ska kunna ha brudskålen uppe på ringmuren, det vore rätt maffigt.
  • knyttan
    Vingilot skrev 2011-11-04 13:28:08 följande:
    Oh, ja, det hade ju varit fantastiskt!Skrattande Håller tummarna för det!

    I går natt kontaktade jag cateringfirman vi siktat in oss på och det verkar gå vägen. Jag får jättesnabba svar från dem, det gillar jag. GladMedelhavs/tapas-buffé.

    Jag syr min klänning själv och har knåpat ihop ett prov att jobba lite utifrån. Allt kan komma att ändras och det är inte tygerna på dockan som jag ska använda i verkligheten, de är bara för att stämma av färger och modell osv. (Och spetsen ska inte hänga som ett smalt förkläde så där, men jag hade bara det stycket att prova med...!Skrattande)


    Var i kontakt med en florist för en tid sedan, men har inte hört från henne på länge så jag funderar på att leta vidare. Vet att det är lång tid kvar, förstår om hon kanske inte tycker det ligger så högt upp på priolistan, men för mig känns det viktigt att saker inte bli hängandes. Som det är nu vet jag inte om hon tänker boka in mig eller inte.Obestämd
    Wow vilken fiin! Åh, önskar att jag vore lite bättre på att sy, så att jag skulle våga mig på att sy min egen klänning!
    Ang din florist så hade vi lite samma sits med vår fotograf, vi hade bokat in ett möte o allt som hon var tvungen att ställa in, men lovade att återkomma när hon hade ett nytt datum för oss... och sen hände ingenting på flera veckor... och i och med att hon var den sista på våran lista (de andra var redan bokade) så började jag bli lite nervös! Precis som du sa, man vill inte att saker ska bli hängandes! Men jag tog tag i det själv, och nu ska vi träffas i morgon och reda ut detaljerna. Så sitt inte och vänta på att hon ska ta kontakt med dig, om det är en tjej som du vill boka, ring henne själv och kolla läget!
  • knyttan
    kaffeälskaren skrev 2011-11-09 17:00:39 följande:

    Och vi måste ta tag i min svåger så att han kan börja göra våra inbjudningar...


    En liten fråga har ni funderat något på vad ni ska ha för smycken på er den stora dagen?


    mitt ärvda pärlhalsband och mina pärlörhängen som jag fick när jag konfirmerades. Det räcker så tycker jag. Ja o sen ringen då :)
  • knyttan

    Jiiohooo! Har precis fått veta att mina fantastiska föräldrar kommer ge oss buffén i bröllopspresent, det blir ett rejält tillskott till kassan!

  • knyttan

    sweet: vi bad catering-firman om ett förslag på "svenska smaker" eftersom vi har många gäster som kommer från andra länder så tyckte vi att det kunde vara roligt att få visa upp lite svensk matkultur! Så vi ska ha varmrökt lax, rostbiff, rödbetor med chévre, grillad kyckling och honungsrostade primörer plus lite annat smått och gott! Det kommer nog att bli riktigt smarrigt hoppas vi :P

    Sofie 88: Riktigt coolt kort! Gillar verkligen färgplumparna!

  • knyttan
    lovingyou skrev 2011-11-19 07:29:34 följande:

    Vi ska också sova två nätter på hotell, men det är för att vi inte ska gifta oss på hemmaplan :) Vi smiter till Helsingfors. Det kommer nog bli jätte bra :))


    Är det någon som inte köpt klänning? Tänkt att jag ska kolla på klänningar efter nyår, är jag sent ute??? :/


    Jag har inte köpt klänning än, jag är inne på att beställa fråm Kina eftersom jag ändå inte hittar någon som är som jag vill ha den, jag vill inte ha en hellång klänning med massa brodyr och spets på utan bara något enkelt... men det verkar vara lättare sagt än gjort att hitta det! (konstigt, eftersom det verkar vara på modet med lite kortare klänningar... man kan kanske sluta sig till att brudklänningsaffärer inte är så up to date helt enket :P)

    Tror inte det är så sent ute faktiskt, men ja, det finns ju dem som köper klänningen redan ett år innan så, det finns nog alla varianter!

    Tror jag ska beställa nu i december, eller kanske i januari.
  • knyttan

    Hej hej! Det var länge sen jag var med i den här tråden Glad Fastnade i andra istället!
    Jag har börjat få bröllopsångest nu, just nu så går jag bara och vääääntar, på min klänning från Kina (som redan borde varit här) på ringarna, som ska bli klara hos guldsmeden osv...
    Har bokat frisör och talat med florist, men floristen sa att det är bäst att boka bara någon månad innan, då vet de också vad som går att göra o till vilket ungefärligt pris...
    Enda som eg är kvar är mannens kostym och mina skor. Men jag kräks lite på att jag inte riktigt vet hur allt kommer att bli exakt i slutänden, nojar över att jag inte ska bli nöjd (främst med ringen men äv klänningen) osv... Vi planerar ju också allt på distans (bor i Malmö, ska gifta oss i Kalmar) så man får gå på rekomendationer osv, kan inte provsmaka tårtan o buffen, kan inte gå in till frisören o prata direkt med dom och visa...
    Just nu känner jag lite så här på allt: Kräks Men förmodligen är det väl mitt kontrollbehov som man får släppa lite på... det viktigaste är ju trots allt att vi blir gifta och det kommer vi nog lyckas med...
    Behövde bara skriva av mig lite!

  • knyttan

    Aaaah, nån annan som börjar bli stressad???
    Insåg igår att det är dags att skicka in hindersprövning och anmäla efternamn och då slog det till!! Är det någon av er som redan skickat i väg den?
    Annars så käns det som allt det stora är klart nu, vi väntar fortfarande på herr brudgumens kostym som vi beställde för några veckor sedan...
    x min klänning har kommit och behöver inte ändras.
    x ringarna är klara o betalda
    x catering är bokad, men vi har inte snackat så mkt med dem eller provat menyn då vi inte gifter oss här där vi bor så tyckte vi att det blev meckigt att hålla på och provsmaka etc... så vi gick efter rekomendationer och bokade ett ställe... Tror säkert det blir bra ändå...
    x vi har fått namn på präst o kantor, ska kontakta dem för att diskutera detaljer....
    x tårtan är bokad, men ska bestämmas i detalj (inte heller här har vi provsmakat av samma anledning.. gör "alla andra" det?)
    x hotell bokat för bröllopsnatten
    x frisör bokad, men måste träffa dem o prata mer...
    x har pratat med en florist, men inte bestämt ngt....

    Så i det stora hela är det detalj-fixet som måste bestämmas, fixa dekorationer, festprogram, och underhållning på festen mm mm Och så ska vi till tyskland för att köpa alkohol, det blir nog  kristi himmelsfärd tror jag... Något som jag missar??

  • knyttan

    I dag har vi varit i Tyskland och köpt massa sprit och vin! Är glad att vi fick tag på precis det vinet vi ville ha till buffen till ett bra pris!

  • knyttan
    Dazzle skrev 2012-05-27 20:08:08 följande:

    Zinzune och Sofie> det är jätteskönt med catering.. vi ska dock ordna lite saker till de som är allergiska och intoleranta.


    Vår gästlista är klar. 85 vuxna och 23 barn +funktionärer såsom barnansvariga.


    Vi väntar på min namnändring fortfarande så vi kan skicka hindersprövningen snart. Mest oroande är det för att göra ändringar på klänningen och sambons skjorta. Trodde man kunde gå in i vilken brudbutik som helst å bara köpa en skjort man icke... Den skjorta han har är 18 cm för stor i midjan!


    Trodde jag skulle ha så mycket gjort vid den här tiden men hittar bara mer och mer att göra.


    Ja men visst är det så Tungan ute Sambon beställde en skjorta, men den är för kort i ärmarna så  han måste ha en ny. Jag beställde en bolero, men den är för stor så jag måste också ha en ny. Vi hade en tjej som skulle sjunga i kyrkan men hon har hoppat av, vet inte om vi ska skaffa en annan eller skippa solot. Känns som för varje grej man stryker på listan så dyker det upp två grejer som man måste göra om på något vis. Bläh!
  • knyttan

    Idag har vi träffat prästen och cateringfirman samt håller febrilt på att fixa vigselprogrammen... festprogrammen har vår toastmadame tagit på sig att göra, tur det annars hade det inte blivit några :( det är väl egentigen det "enda" som är kvar förutom att dekorera o ställa iordning lokalen plus alla de där jobbiga små detaljerna... ska ringa runt i morgon också o dubbelkolla att par grejer... Börjar bli nervös Glad

  • knyttan
    satinsilk skrev 2012-07-03 12:00:33 följande:
    Sant, men jag vet inte vilken plan B som skulle funka, har inte ens pratat med vigselförättaren sedan vi bokade henne för flera månader sedan!...får göra det i eftermiddag...

    Ush, jag är så nervös, och alla tankar kretsar till bröllopet just nu. Känns som jag har glömt precis allt, och går igenom mina listor om och om igen, och hittar nya saker och detaljer varenda gång!....Hur mycket har man då inte glömt som man inte hinner komma på innan det är försent? 

    Visst vi är inte jättemånga på bröllopet, men det kommer folk som jag inte ens känner. Bara en sådan sak sätter press i en... vi kommer bli omkring 50 st. Hur många blir ni? 
    Jag oroar mig också för vädret! Här ska det också bli åska och regn hela dagen Gråter Vi gifter oss inomhus men sen har vi planerat brudskål o fotografering utomhus... Har ialla fall fått bekräftat idag att brudskålen kan flytta in i en liten paviljong vid riktigt busväder.
    I kväll ska vi köra ner till malmö o hämta kostym och brudklänning, imorgon ska jag fixa naglarna...
  • knyttan

    Vi hade en helt fantastiskt underbar dag!! Allt klaffade, till och med vädret!! På torsdag kväll så gick jag upp i limningen över stressen då vi skulle få alllt färdigt på två dagar istället för tre, men trots det så var vi ändå klara med allt på fredag eftermiddag vid tresnåret och kunde åka hem och varva ner och bara softa... Tur var det för vi sov sjukt dåligt både jag och min man de sista dagarna innan. Men i lördags morse var all trötthet som bortblåst! Underbart underbart underbart!! Har tjuvkikat på en hel del kort men vi har inte fått över dem i datorn än eftersom kamerasladden är förkommen i röran efter bröllopet Glad Ser riktigt bra ut dock!

  • knyttan

    Grattis till alla nyblivna fruar här också förresten!! Har precis bytt mitt namn på facebook, känns sjuuuukt bra Cool

  • knyttan

    Vi har inte heller fått något från (den officiella) fotografen men eftersom vi har flera fotointereserade i bekantskapskretsen har vi fått några st fina iaf...

  • knyttan

    Ja och så bilderna som skulle med också...




    Här dansar vi första dansen, en tango till Nick Cave "into your arms" Glad
Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!