• Margaux

    Ringar i palladium? Någon som har sådana och/eller har åsikter om metallen? Söker även bilder!

    Palladium ser väldigt lika ut som platina. Behöver inte rhodineras och håller sig fin, metallen är inte lika tung som platina dock, men det är väl inte något egentligen negativt. Den största skillnaden är att Palladium legeras med en eller flera andra metaller medans Platina är ren. Både Palladium och Platina är hypoallergeniska(heter det så på svenska?) men eftersom Palladium sen blandas ska man kanske ta reda på med vad om man är känslig och har någon typ av kontaktallergi.

  • Margaux

    Jag har läst att Palladiumsmycken från Kina gärna legeras med koppar medans smycken från USA legeras med Ruthenium. Vanlig vitguld innehåller ofta Palladium för att få den vita färgen...... :)

  • Margaux
    liley skrev 2011-08-10 09:14:11 följande:
    Fina palladiumringar!

    Jag funderar också på palladium till min alliansring. Jag tänkte specialgöra den hos en guldsmed och har varit runt bland flera i Stockholm. Märker dock att alla är så negativa till palladium . De vill helst bara göra i vitguld eller platina. Varför kan de inte lika gärna göra i palladium som i platina? Är det olika tekniker...? Har inte funnit en enda guldsmed som varit positiv till palladium p.g.a diverse anledningar. Vissa tycks motvilligt kunna tänka sig att ev. gå med på att göra i palladium, men är det så att en guldsmed behöver ha stor erfarenhet av att arbeta med just den metallen för att det ska bli ett bra resultat? För i så fall vill man ju inte pressa en guldsmed till att göra något som han/hon inte behärskar till fullo.

    Jag har en förlovningsring i platina så därför vill jag hellre ha en alliansring i palladium så att min platinaring inte sliter för mycket på alliansringen. Jag vill också slippa rodiera om en vitguldsring och platina är lite för dyrt.

    Ni som har palladium, är det stor skillnad när det gäller repor i jämförelse med vitguld? Men sådant kan man förhoppningsvis putsa bort mellan varven...
    Det är svårt att jobba med palladium och jämfört med platina så kan de inte ta så särskilt gott betalt... Det är därför ingen gillar det, som är guldsmed menar jag! :)
Svar på tråden Ringar i palladium? Någon som har sådana och/eller har åsikter om metallen? Söker även bilder!