Inlägg från: Vi2alltid |Visa alla inlägg
  • Vi2alltid

    Vår präst hör ju inte av sig

    Flotten skrev 2011-08-02 19:01:23 följande:
    Visst kan man kräva att få träffa prästen men tro för den skull inte att prästen sitter och väntar på just att ett brudpar kommer inom dörren. Musiken fixar man oftast med musikern och hur bröllopet skall gå till är ju inte en överraskning, öppna psalmboken och ta fram vigselritualet. Hos oss pratar man med prästen per telefon och sedan kan man träffa prästen veckan innan vigseln OM man vill och prästen inte är bokad på andra jobb den veckan. Många präster har ju ett antal begravningar i veckan och i regel andra åtagande också + alla förberedelser inför jobbet i veckan och det som kommer på helgen.

    På mitt jobb gjorde vi en högst icke officiell undersökning av hur många timmar ett bröllop tog i anspråk INNAN det överhuvudtaget var dags. Vi valde att kolla två väldigt olika vigslar. Det första, där bruden var väldigt uppjagad över det mesta, lade vi ner inte mindre än 46 timmar INNAN vigseln, präst,musiker och expeditionspersonal - den andra vigseln tog 4 timmar i förberedelse.
    Fast att få träffa prästen hör väl ändå till lite god ton oavsett hur hysterisk bruden är... Det tar väl inte mindre tid i anspråk att skita i att höra av sig?? En seriös präst tar emot samtalet och svarar på så många frågor det går under rimlig tid - och det ska inte behöva ta mer än 1-1,5 timmar i anspråk. Att brudparet inte vill bara läsa om hur det går till är inte ett dugg konstigt, man vill gärna känna efter på plats i kyrkan, titta på lite praktiska detaljer osv. Jag tror inte att T.S skulle vara lika orolig om h*n hade en tid bokad med prästen.
  • Vi2alltid

    Va bra! Hoppas det känns bättre när ni väl träffar honom

  • Vi2alltid
    Flotten skrev 2011-08-03 19:26:37 följande:
    Jag svarade på inlägget innan mitt vilket framgick klart.
    Visst tycker man att det hör till att träffa prästen men det händer långtifrån vid alla vigslar.

    Hysterisk, hm det var inte mitt ord.
    Ja du svarade på det inlägget, men jag höll inte med så jag svarade på ditt! Och bara för att jag skriver ordet hysterisk så betyder inte det att du skrev det, men jag menar att även om bruden är hysterisk så kan prästen bete sig med respekt.
Svar på tråden Vår präst hör ju inte av sig