Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Mitt stackars hår...

    Jag kan bara säga vad som funkar för mig och mitt före detta risiga hår.

    För det första hoppas jag att frisören inte lägger i slingor hela vägen var tredje månad utan bara fyller i och inte lägger nåt där det redan är blekt? Mitt hår blev nästintill totalförstört av en frisör som bestämt hävdade att det inte gick att göra så!

    För det andra instämmer jag i att göra så lite som möjligt med håret. Jag fönar det inte ens om det inte är kris. Silikondroppar tror jag inte heller på, det ser fint ut för stunden men skadar håret i längden. Jag skulle möjligen kunna tänka mig att använda det på självaste bröllopsdagen eller något annat exceptionellt tillfälle när jag verkligen ville att det skulle vara fint!

    Jag använder balsammetoden och har inte använt schampoo på över ett år nu, utom när jag går till frisören eller vid något enstaka tillfälle när håret har varit riktigt groteskt skitigt. Ja, det tog ett tag innan det slutade vara fett, och de första månaderna fick jag nog tvätta det varje dag. Annars försöker jag också tvätta det så sällan som möjligt. Sitter till stor del hemma och skriver uppsats (plus att jag har varit deltidssjukskriven), och jag tänker att ska jag inte ut och träffa folk gör det inget om det är fett och dant. Svårare om man som du jobbar i butik varje dag förstås, men på helgen kanske du kan gömma dig med skitigt hår någon gång ibland?

    Det som verkligen räddade mitt hår var Too Shea balsam från Jessicurl. Tyvärr svårt att få tag på, det finns en eller två nätbutiker i Sverige som har det och jag har också testat att köpa en storflaska med pump från hemsidan jessicurl.com . Det kan tyckas lite dyrt, men det är väldigt drygt, tjockt och krämigt, och slätar ut håret som inget annat.

    Sist men inte minst: sidenörngott!

  • Aniara4
    Future Mrs S skrev 2011-10-12 16:23:37 följande:
    skriver fr mobilen och det är min ursäkt för att inte kolla om du redan fått detta tipset men testa sillikondroppar funkar på mig och mitt hår är så där torrt
    Nja, det har inte tipsats om tidigare, snarare avråtts från eftersom det funkar kortsiktigt men torkar ut håret ännu mer på sikt.
  • Aniara4
    Future Mrs S skrev 2011-10-12 22:14:09 följande:
    har läst att man kan ha vattenbaserat glidmedel (ja jag är seriös) oxå vilket inte ska torka ut, men jag har inte provat för sillikonet funkar för mig :) 
    Ja, det vet jag att jag har sett diskuteras på lockig.se!
  • Aniara4
    Future Mrs S skrev 2011-10-13 00:31:35 följande:
    Har'u testat då? :) Känns lite olustigt tycker jag att ha glidmedel i håret ;D ;D 
    Nej, det har inte blivit av, mitt hår blev ju räddat av Jessicurl Too Shea. Men jag skulle nog ganska snabbt komma över både att gå och handla det och att ha det i håret. Det SYNS ju faktiskt inte att det är det man har i, även om det känns som att det borde synas...
  • Aniara4
    baby freeze skrev 2011-10-15 13:45:56 följande:
    Förlåt, jag såg inte att ni redan pratat om det...
    Lätt att missa när det är flera sidor!
Svar på tråden Mitt stackars hår...