Inlägg från: förlovadflicka |Visa alla inlägg
  • förlovadflicka

    Mitt stackars hår...

    Det bästa som finns är ju all soft-serien från redken alltså... Och en olja man kan ha både i håret och på huden från tahiti som man kan köpa hos yves rocher. :)


    Men framför allt- sluta blondera, platta och föna håret!!! ;)


    Loreal-schampoot är superkasst tycker jag. (Ja, salongsschampoot)

  • förlovadflicka
    Chicita skrev 2011-08-01 19:40:13 följande:
    Jag har så långt hår att jag sitter på det. Och mitt bästa tips är egentligen att göra så lite som möjligt med håret.

    Men när det känns riktigt torrt och inget annat hjälper så brukar det ibland funka att tona håret... Alltså "steg 3" eller vad det nu heter. Sånt man tvättar bort på 6 veckor.
    Det lägger sig nämligen utanpå hårstrået och gör alltså att du sliter på färgen och inte på håret.

    Dock måste jag ju säga att när jag började använda Kaffefruktschampot och Silkehårsbalsamet från Marja Entrich så blev mitt hår mycket starkare, mjukare och tjockare redan efter några veckor...
    Eller tja tjockare började jag inte märka förrän efter ett par månader, men det märktes att det vart friskare och jag tappade mindre hår...
    Steg tre är permanent hårfärg, inte toning. Steg ett (toning) tvättas ur ca 6-8 tvättar och steg två (intensivtoning) håller betydligt längre :)
  • förlovadflicka
    Chicita skrev 2011-08-01 20:41:18 följande:
    Tack...
    Så ofta färgar jag håret alltså Flört
    Haha, ja, tydligen :P
  • förlovadflicka
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-08-01 21:37:06 följande:
    Använder värmeskydd, utslätande produkt och silikondroppar. Och som sagt...har ingen frisör
    Borstat det och slängt i mer silikondroppar och plattat det. Och nu ser det mycket bättre ut Men tråkigt att det ser ut som en risbuske när man blåst det...
    Att platta det är en lösning som funkar för stunden men som förstör ditt hår grymt mycket i längden, därför ska man helst inte platta mer än en gång i veckan, och mår ens hår dåligt, som ditt, ska man inte platta alls... :)
  • förlovadflicka
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-08-01 21:46:36 följande:
    Får jag inte platta mitt hår kan jag lika väl klippa av det helt Jag har lockar i topparna annars står det normalt åt alla håll. Vet att plattång sliter men har alla produkter för just att det ska skydda mot värme.

    Fast produkterna skyddar aldrig helt, plattar man regelbundet så sliter det jättemycket ändå. Och det är inte bara för värmen, man drar håret emellan två plattor, liksom det sliter bara man sover med huvudet på kudden, tänk då hur mycket detta sliter! Mitt råd är att köpa en riktigt bra lockförstärkande produkt som du sätter i när håret är blött och sedan låter det självtorka. Gärna ett leave in-balsam också :)


    Klippa av håret helt är inte så dumt annars, mitt hår är av väldigt dålig kvalitet tyvärr från födseln (har också självfall och väldigt grov, torra hårstrån, trots att jag använder de bästa produkterna jag kan få tag i och aldrig använder värmeredskap) Jag klippte av till en "tant-kort" frisyr och det var det bästa jag gjort, då kunde man börja vårda de små håren som växte ut direkt och nu är mitt hår mycket finare (+att jag passade bra i den frisyren) Det växte ut på bara tre månader, så det var verkligen värt det! :)

  • förlovadflicka
    Bobou skrev 2011-08-02 11:31:12 följande:
    Balsammetoden. Sluta med silikonet!
    Ja, det är också en bra lösning. Körde med det ett tag men min hårbotten klarade inte det. (höll på i ett par månader och gjorde ändå precis som man skulle....) Men håret blev enormt fint så det var lätt värt det, det håller ju i sig sedan :)
  • förlovadflicka

    När man hållit på med balsammetoden bara ett litet tag så slutar håret bli fett fort, oftast blir det det för att man tvättar med schampoo för ofta och torkar ut det så att hårbotten börjar överproducera fett :)

  • förlovadflicka
    lundabrud skrev 2011-08-02 12:20:03 följande:
    Men visst måste man scanna alla produkter/slänga allt som har silikon i sig? Många balsam och hårinpackningar har silikon i sig (bara lite)... Hur många veckor måste man köra på balsammetoden för att det inte ska bli fett så ofta? För visst, handlar det om några veckor kan jag testa, men pallar inte sluta helt med schampoo för all framtid (som många förespråkare gör) och slänga typ alla hårprodukter... Finns det en gyllene medelväg?
    Du måste ju inte slänga allt, du kan ju behålla det till framtiden om du slutar :) Efter ett par veckor brukar det bli bättre, så jag tycker du ska prova :) Annars kan man tvätta håret med bara balsam varannan hårtvätt bara för att börja någonstans :)
  • förlovadflicka
    lundabrud skrev 2011-08-02 12:45:51 följande:
    Kan vara värt ett försök. Men nu har jag säkert massa produkter i håret som sitter kvar utan att jag vet om det, använde ju silikondroppar för någon vecka sedan. Har förstått att man måste tvätta med ett speciellt sulfatschampoo för att få bort allt innan man sätter igång. Skeptisk :)
    Nej, du kan tvätta med naturelles schampoo som kostar sådär en tia, så det är ganska ok :)
  • förlovadflicka

    Du behöver bara tvätta håret med schampoo en gång efter olivoljan, knepet är att schampoonera utan vatten först! :)

  • förlovadflicka
    mamma56 skrev 2011-08-05 21:54:05 följande:
    Varför ska man inte använda silikondroppar?? Jag har fett tunnt hår och tycker det är jättebra med ett par dr. silikon i balsamet efter varje tvätt. inte i hårbotten dock. Det blir inte fett av silikonet, men går inte av. så lätt .
    Alltså, grejen är att det lägger sig på ytan och ger sken av att håret är glansigt och mår bra, fast egentligen är det bara fejk... Som att sminka ansiktet massa och tro att man sedan inte behöver ta itu med sin akne :)
  • förlovadflicka
    Future Mrs S skrev 2011-10-13 00:31:35 följande:
    Har'u testat då? :) Känns lite olustigt tycker jag att ha glidmedel i håret ;D ;D
    Har också hört att det är jättebra, har dock inte vågat prova, där gick min hemmakur-gräns :P
  • förlovadflicka
    baby freeze skrev 2011-10-15 13:50:23 följande:

    Nu kom jag på en annan grej: Aloegelé? Vissa har det i pälsen på katter för att göra dem fina och glansiga på utställningar (plus att det blir som ett kosttillskott för dem när de slickar av det sen, så det är inte dåligt för dem) kan det inte funka för oss också?


    Förlovadflicka, du har väl testat det mesta i skafferiet!


    Haha, självklart! Dock upplever jag att mitt hår blir torrare av det, så jag undviker det. Men min hårkvalitet är ju speciell också, vet att det funkar jättebra för andra som har lite mer nordiskt hår :)
Svar på tråden Mitt stackars hår...