Inlägg från: lundabrud |Visa alla inlägg
  • lundabrud

    Mitt stackars hår...

    Håller med om att silikondroppar gör att håret känns friskt, men tyvärr lurar man bara håret. Silikonet finns kvar och kan inte tvättas ur heller. Tycker själv att det är väl drastiskt med balsammetoden (dvs att sluta helt med schampoo och bara tvätta håret med silikonfritt balsam), men chilla med produkterna och gör inpackningar en gång i veckan. Klipp dig "ofta" (individuellt kanske vad som är ofta, men varannan, var tredje månad iaf) och blek inte håret om du märker att det är så slitet...                                                

  • lundabrud

    Men visst måste man scanna alla produkter/slänga allt som har silikon i sig? Många balsam och hårinpackningar har silikon i sig (bara lite)... Hur många veckor måste man köra på balsammetoden för att det inte ska bli fett så ofta? För visst, handlar det om några veckor kan jag testa, men pallar inte sluta helt med schampoo för all framtid (som många förespråkare gör) och slänga typ alla hårprodukter... Finns det en gyllene medelväg?


    förlovadflicka skrev 2011-08-02 12:08:34 följande:
    När man hållit på med balsammetoden bara ett litet tag så slutar håret bli fett fort, oftast blir det det för att man tvättar med schampoo för ofta och torkar ut det så att hårbotten börjar överproducera fett :)
  • lundabrud

    Kan vara värt ett försök. Men nu har jag säkert massa produkter i håret som sitter kvar utan att jag vet om  det, använde ju silikondroppar för någon vecka sedan. Har förstått att man måste tvätta med ett speciellt sulfatschampoo för att få bort allt innan man sätter igång. Skeptisk :)

Svar på tråden Mitt stackars hår...