• Äldre 18 Jul 08:43
    12084 visningar
    45 svar
    45
    12084

    Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides

    Möhippa och Svensexa är en gammal och anrik tradition med rötterna ända tillbaka i 1600-talet!
    Då firade man av den sista festen innan "allvaret i äktenskapet" tog vid. Möhippan skulle anordnas av brudens föräldrar och Svensexan stod brudgummen själv för och bjöd då in sina närmaste vänner för att fira att han snart var en "gift och stadgad man"

    Hur gör vi idag?

    Kom med era bästa tips på en lyckad möhippa eller svensexa!
    Ni kan tipsa om hur ni själva skulle vilja bli överraskade.
    En möhippa/svensexa som ni själva varit med på
    Eller varför inte Er egen inför Ert bröllop!

    Tipsa här i tråden och ha chansen att vinna!
    Det som ligger i potten är:
    10 lyckliga vinner två biobiljetter till filmen "Bridesmaids"
    10 läckra T-shirts.


    Tävlingen pågår t.om fredagen den 22/7 och vinnare meddelas 25/7


    Vinnare utses av en jury från Bröllopstorget


    http://se.filmtrailer.com/cinema/search-30/?q=bridesmaids



    Regissören bakom succén På smällen, The 40-Year-Old Virgin, Judd Apatow, är äntligen tillbaka och bjuder in till sommarens stora komedi - Bridesmaids! Kristen Wiig spelar Annie, en brudtärna vars trassliga liv nystas upp då hon leder sin bästa vän Lillian (Maya Rudolph) och en grupp av färgstarka tärnor på en vild väg mot äktenskapet. Biopremiär 22 juli över hela landet.


    Lycka till!

  • Svar på tråden Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides
  • lundab­rud
    Äldre 21 Jul 11:55
    #21

    (tillägg 1- hon fick alltså hoppa fallskärm. tilläg 2- "sakerna" som bar på historia var allt från brev, filmer, kläder, hattar... ja ni fattar)

  • Aleta
    Äldre 21 Jul 14:21
    #22
    lundabrud skrev 2011-07-21 11:55:15 följande:
    (tillägg 1- hon fick alltså hoppa fallskärm. tilläg 2- "sakerna" som bar på historia var allt från brev, filmer, kläder, hattar... ja ni fattar)
    Det där är jättekul, det har vi gjort på några möhippor också. Det bästa är när det dyker upp helt okända historier för många.

    En annan kul grej som jag kom på just vad gäller att ha med sig saker förresten! På en möhippa vi hade (för en tjej som brukade klaga på sin killes svettlukt när han tränat) tog alla med sig en (manligt) svettig t-shirt hemifrån. Bruden fick sedan identifiera sin blivandes t-shirt enbart med hjälp av lukten...hon lyckades!
  • Aleta
    Äldre 21 Jul 14:21
    #23
    Aleta skrev 2011-07-21 14:21:06 följande:
    Det där är jättekul, det har vi gjort på några möhippor också. Det bästa är när det dyker upp helt okända historier för många.
    Saker med historier menar jag, inte fallskärmshoppet...
  • lundab­rud
    Äldre 21 Jul 14:52
    #24

    Ja det är en bra grej att göra tidigt på möhippan så att brudens vänner som kanske inte träffats eller känner varandra, lär känna varandra bättre och så förstår man allas relation till bruden. Så får alla tillfälle att visa vad bruden betyder för just den personen :)

    Kul idé med svett-Tshirtsen!

  • Lillsk­oj
    Äldre 21 Jul 15:36
    #25

    Ett roligt inslag i min egen möhippa var att alla mina kompisar hade köpt små personliga presenter som jag fick under dagen och som jag sedan skulle gissa från vem det var. T.ex. från en tjej fick jag en Abba skiva, gissade på kompisen som jag var och såg "Mamma mia" med. Från en tjej fick jag två likadana plastfigurer (killar), vi var båda tillsammans med ett tvillingpar tidigare... ja ni förstår principen : -)

  • Nina 83
    Äldre 22 Jul 13:41
    #26

    Jag hade precis gått upp när jag hör ett gäng som sjunger, jag går ut och kollar och ser att de är alla min vänner som kommer joggande med en army fitness ledare i spetsen. Så vi börjar med att köra ett ordentligt boot camp pass på morgonen. De var rätt skönt då vaknade vi alla till ordentligt och kunde sedan äta och drick gott resten av dagen med gott samvete. Sen tog vi det lite lugnare ett tag då vi solade och badade vid poolen innan det var dags för en riktigt lyxig brunch. Efter brunchen laddades bordet upp med massor av skönhetsprodukter då vi alla fick göra ansiktsbehandling och fotbehandling. Efter det blev jag uppklädd till en prinsessa och vi åkte vidare till en vin och choklad provning. Efter provningen var det dags att äta ännu mer samt ha lite olika husmorstester. Jag tycker att det var en perfekt möhippa, för det jag verkligen ville göra var att umgås med mina vänner och göra saker vi alla kunde njuta av.

  • pimory
    Äldre 22 Jul 16:09
    #27

    Det ska synas att det är en möhippa... utklädd till max. party hela dagen, roliga fartfyllda aktiviteter som passar bruden :)
    och gärna att  mannen har sin svensexa samtidigt så kan man träffas hela gänget på kvällen och partaja :D

  • AnnaJa­cob
    Äldre 22 Jul 21:30
    #28

    Om personen som ska gifta sig bor i lägenhet så dukar man upp ett frukostbord i entren i trapphuset. Detta måste vara en vardag, för när personen kommer ner för trappan påväg till jobbet, så sitter alla vännerna där och äter frukost. Jag tycker att detta är en kanon start på en möhippa/svensexa! =)

  • Äldre 23 Jul 08:46
    #29
    pimory skrev 2011-07-22 16:09:35 följande:
    Det ska synas att det är en möhippa... utklädd till max. party hela dagen, roliga fartfyllda aktiviteter som passar bruden :)
    och gärna att  mannen har sin svensexa samtidigt så kan man träffas hela gänget på kvällen och partaja :D
    Skulle nån försöka klä ut mig på min möhippa så går jag hem och så kan dom roa sig bäst dom vill på egen hand...
    Jag hatar sånt. Jag kan gärna klä ut mig på mina egna villkor. Medeltidskläder, Haloween mm. Men jag vägrar låta någon annan spöka ut mig.

    Jag vidhåller att det viktigaste är att låta brudens personlighet och önskningar styra. Annars kan det sluta med en mardrömsdag för bruden där hon bara vill hem och gråta sig till sömns för hon känner sig så förnedrad och mobbad. Även om det inte är möhippegängets mening.
    -------------------------------
    Återgår till topic:

    När min väninna gifte sig så blev det manfall på möhippan. De som var bjudna till bröllopet kunde inte komma för dom hade så långt att åka. Dom som vi försökte bjuda som inte var medbjudna på bröllopet ville inte komma för dom förstod inte varför dom skulle fira henne om hon inte ville släppa in dom på festen (litet bröllop med bara dom närmaste bjudna).
    Så det blev bruden, jag och en till gemensam vän.

    Den här tjejen ville ha en sån där riktig baluns till möhippa med "förnedringsgrejor" utklädsel och hela baletten. Alltså tvärt emot vad jag vill ha... Men eftersom vi blev så få så fick vi omprioritera. Tanken först hade varit att hyra deras gamla dagis som nu är kvarterslokal där vår gemensamma vän bodde. Där skulle vi haft massa uppdrag som gick ut på dagislekar. Nu när vi blev så få så dukade vi i stället utanför deras lägenhet på markplan som låg bredvid en lekpark.
    Bruden hade dessutom blivit jätteförkyld så vi tog bort en del "uppdrag" för att inte trötta ut henne för mycket.

    Jag hade designat en T-shirt (vit med text och bilder i rosa, lila och massa blingbling) som hon fick ta på sig och så hade jag köpt en rosa glittertiara med slöja som hon fick ha också.
    När hon tagit på sig detta så sa vi åt henne att gå ut och sätta sig medans vi hämtade maten. Och bad henne öppna drickan så länge.
    Öppnaren som låg ute är en sån där som stönar orgasmiskt när man använder den... Vilket hon hade hysteriskt roligt åt.
    Sen åt vi god hemlagad mat och drack lite vin och öl. Sen fick hon några uppdrag. Hon skulle hoppa hage i sandlådan. Gå balansgång på en balansbom som fanns i leklplatsen. Och vi hade först tänkt ge henne i uppdrag att åka så många gånger i rutchkanan som hon hann på 2 minuter. Men jag provåkte (är lite smalare än henne) och hade svårt att få plats i kanan själv så vi hoppade över den biten.

    Sen kom "finalen" Vi rullade ut ett stort pappersark och delade upp det i 3 rutor där hon skulle måla "sitt drömhem", "sin familj" och "ett djur hon tyckte om". Naturligtvis med vattenfärg och välanvända penslar av dagiskaraktär Flört

    Efter detta så tog vi rätt på målningen för att senare rama in hennes familjeporträtt och ge på bröllopet...

    Vi tog sen taxi ner på stan efter att ha hängt ett snapsglas runt halsen på henne. Ett sånt som är runt i botten. Så om det är fyllt så får hon lov att dricka alltså eller hålla i det.
    Vi var dock lite försiktiga, jag gick in och handlade "rom och cola" åt henne några gånger, men jag hoppade över rom-biten ibland för att hon inte skulle bli för full, hon var ju trots allt sjuk... Vi köpte inte heller några snapsar åt henne. Utan det var förbipasserande som såg henne och ville bjuda som hällde över en skvätt av sin öl eller sitt vin osv i hennes snapsglas. En kille bjöd på EN jordnöt också Tungan ute

    Både vi och hon hade jättekul även om vi blev så få.
    Och med detta vill jag säga att det är inte alltid vad man gör eller hur många man är som spelar roll. Utan det viktigaste är att man gör något. Och att man sätter sina egna åsikter åt sidan och gör något som bruden uppskattar.
  • Äldre 25 Jul 11:01
    #30

    Tack för alla tips och nu är det dags att avslöja hur priserna fördelats! SoligDe som har vunnit två biobiljetter till filmen Bridesmaides som hade premiär den 22/7 är:

    Aniara4
    Emzerus83
    MrsT2011
    LindaochJohn
    Höstig rockbrud
    jag han
    hannahsofia
    Aleta
    lundabrud
    Nina 83

    De som har vunnit läckra Tshirts är:
    augusti2012
    Chicita
    Biscuit
    Brudimaj
    Emelie och Jonas
    SnuttisSessan
    brud2011
    lillskoj
    AnnaJacob
    Pimory

    Stort grattis och tack till er alla för bra och roliga tips på möhippor och svensexor Solig

Svar på tråden Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides