• Forumvärd

    Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides

    Möhippa och Svensexa är en gammal och anrik tradition med rötterna ända tillbaka i 1600-talet!
    Då firade man av den sista festen innan "allvaret i äktenskapet" tog vid. Möhippan skulle anordnas av brudens föräldrar och Svensexan stod brudgummen själv för och bjöd då in sina närmaste vänner för att fira att han snart var en "gift och stadgad man"

    Hur gör vi idag?

    Kom med era bästa tips på en lyckad möhippa eller svensexa!
    Ni kan tipsa om hur ni själva skulle vilja bli överraskade.
    En möhippa/svensexa som ni själva varit med på
    Eller varför inte Er egen inför Ert bröllop!

    Tipsa här i tråden och ha chansen att vinna!
    Det som ligger i potten är:
    10 lyckliga vinner två biobiljetter till filmen "Bridesmaids"
    10 läckra T-shirts.


    Tävlingen pågår t.om fredagen den 22/7 och vinnare meddelas 25/7


    Vinnare utses av en jury från Bröllopstorget


    http://se.filmtrailer.com/cinema/search-30/?q=bridesmaids



    Regissören bakom succén På smällen, The 40-Year-Old Virgin, Judd Apatow, är äntligen tillbaka och bjuder in till sommarens stora komedi - Bridesmaids! Kristen Wiig spelar Annie, en brudtärna vars trassliga liv nystas upp då hon leder sin bästa vän Lillian (Maya Rudolph) och en grupp av färgstarka tärnor på en vild väg mot äktenskapet. Biopremiär 22 juli över hela landet.


    Lycka till!

  • Svar på tråden Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides
  • SnuttisSessan
    SnuttisSessan skrev 2011-07-19 20:47:27 följande:
    Det viktigaste för mig var att få ha alla vänner med. Tyvärr blev det en möhippa med endast två av mina vänner, nog för att vi hade roligt men det hade varit roligare om flera vänner varit med. Det blev lite tjafs tydligen mellan familj och vänner som alla ville vara den som ordnade det och inte gillade den andras planering osv så då blev det avhopp :(
    Så bit ihop gilla läget ni gör det faktiskt för den blivande bruden och får lägga era egna starka känslor åt sidan .
  • LindaochJohn

    Jag hörde om en svensexa som låter mkt kul men nog inte var så kul för brudgummen... Tungan ute

    Vännerna kommer o kidnappar killen hemma i lägenheten, alla iförda svarta sopsäckar.
    Killen får ögonbindel direkt, får ta av sig ALLA sina kläder o får sin egen sopsäck trädd över huvudet.
    De åker in till stan o bara går runt till olika ställen. Killen har fortfarande ögonbindel men hör att de är på Ica osv.
    Killen tycker att hans sopsäck är lite kort o är rädd att kronjuvelerna ska synas o går därför o försöker dra ner säcken hela tiden o tycker det är lite pinsamt...

    Efter att bara ha åkt runt o gått in o ut ur affärer mm åker de vidare till nästa ställe o där får han ta av sig ögonbindeln o inser att hans sopsäck var GENOMSKINLIG!!!! Förvånad Flört Inte så sjysst om man inte kan ta det kanske, men lite roligt låter det allt!

    Min kusins man ringde de till o sa att han skulle göra sig iordning, sen hämtade de honom o körde in till Gbg o ställde honom i kön till Idol!!! Han är kass på att sjunga!! Glad Han stod där i flera timmar o försökte komma på något att sjunga o våndades, när han bara hade några meter kvar till ingången kom de o hämtade honom igen o sa att det inte var svensexan! Hihi!

  • Höstig rockbrud

    Ett annorlunda litet tips.... tror det uppskattas av både brud och brudgum. Leta upp en lokal entreprenad firma som har olika maskiner. Grävmaskiner, traktorer mm Be dom anordna lite uppdrag. Typ knyta fast en penna i ett snöre i skopan, sen ska man pricka pennan i en hink. :) Eller använda gafflarna på en traktor för att flytta en lastpall från A till B... eller kanske knyckla ihop en colaburk med valfri maskin med redskap...kan komma med många förslag :)

    Jag vet ju nu inte hur ALLA tycker, men jag vet att det är MÅNGA killars dröm att bara få köra en maskin.

    Jag är uppvuxen bland alla möjliga olika maskiner, min blivande man (& jag) driver ett entreprenad företag. Jag har provkört en del och tycker det är rätt så kul, men det var faktist en granne som tyckte att vi (jag & min blivande man) skulle satsa på det. Alltså annordna till möhippor/svensexor/30-40-50-års fester. Kanske ingen dum ide.... men nu har vi så många gärn i elden så den iden får vänta... men kanske nån fick ett bra tips till en väns möhippa eller svensexa. Å tro mig!!! Det blir mycket skratt :))))

  • Forumvärd

    Nu börjar tävlingen närma sig slutet! Solig

    Passa på att tipsa om roliga möhippor!
    Vad kan man hitta på?
    Hur skulle ni vilja bli överraskade!
    Låt fantasin flöda!

  • Jag han

    Jag ordnade en möhippa en gång. Ingen röd tråd eller så, utan bara en helkul dag!


    Vi åkte ut till en skjutbana i skogen. Vi fick skjuta olika sorters vapen. Superkul! Alla fick prova. Ingen hade testat det innan, och alla ville delta.


    Sen åkte vi och åt lunch. Picknick ute i det gröna.


    Efter det blev det en tur på stan. Hon ville inte bli utskämd med jobbiga uppdrag, så vi gjorde en snäll variant. Hon fick hämta ut tre paket från tre butiker (som jag varit och ordnat dagen innan).


    Men hon tyckte det var så kul att vara på stan och bli sedd, så vi hittade på lite uppdrag på vägen :)


    Ner mot centralen på vår stad. Där var det poliser runtikring. Min bror (polis) radade upp alla oss och hade ordnat en diplomutdelning från skyttet (som han också hade ett finger med i).


    Efter det var det dags för vännens stora dröm. Åka limousine!


    Vi åkte en sväng. Under tiden hade vi en cd på som jag bränt, med hennes favoritlåtar. Hon fick öppna sina paket. Halsband- för kvällen, alvedon- för morgondagen, och massageolja- för framtiden.


    Limousinen stannade hos mig. Där lagade vi tacos tillsammans, drack vin och hade en underbar stund. Avslutade med en utekväll.


  • hannahsofia

    När en vän till mig skulle gifta sig anordnade vi en möhippa där alla var klädda i femtiontalskläder! Hon gillar inte det här med att spöka ut sig och skämma ut sig så vi gjorde istället så att alla klädde upp sig! Hon utmärktes med en slöja och en banderoll; elegant och enkelt.

    Vi kidnappade henne på morgonen och körde iväg till Ikea där hon skulle hitta grejer som representerade oss i gänget! Hon älskar IKEA så det var verkligen den ultimata grejen. Lunchen inmundigades på ett 50-talsfik och på vägen tillbaka mot vår hemstad stannade vi på en loppis där hon skulle fixa något blått, något nytt, något gammal och något lånat.

    Sen åkte vi hem till min lägenhet där vi hade förberett ett helt eget spel: Möhippespelet! Det är ett brädspel där man kan få olika kort; sanning, konsekvens och pest eller kolera. Där fanns även rutor man kunde hamna på med exempelvis "Din svärmor håller ett tjugo minuter långt tal, ta två klunkar ur ditt glas för att inte svimma av tristess"

    På kvällen blev det tacos och sen ut för att göra stan osäker! Allting funkade som det var tänkt och den blivande bruden var supernöjd!

  • Aleta

    Något som är bra är att tänka på är att inte tärnor/marskalkar själva ska anordna möhippan. Det blir lätt alldeles för mycket jobb + att flertalet personer inte får vara med och bidra med sina idéer.
    Självklart ska man utgå från personligheten hos den man ska fira. Att bara förnedra eller göra saker som är kul för andra är trist och ganska fantasilöst. 

    Det bästa (tycker jag) är att någon som känner sig manad, skaffar fram en gästlista och sedan kontaktar så många som möjligt för att höra vilka som vill vara med och planera respektive vilka som bara vill komma och vara med. När många personer från olika epoker av livet är med om planeringen så blir det riktigt roligt, bla för att man ofta får lära känna helt nya sidor av bruden/brudgummen. 

    Ett bra sätt att hålla nere kostnaderna är att göra saker där det endast är bruden/brudgummen som utför det som kostar. Man kan även se till att det är OK för folk som inte kan vara med hela dagen att komma halva dagen och betala halva kostnaden. Ju fler desto bättre.

    En rolig kidnappning är alltid en bra början, den kan vara mer eller mindra ambitiös. Den mest ambitiösa jag känner till är en där man lurade brudgummen att tro att han skulle hålla föredrag på en konferens. Konferensen fanns, hans chef var införstådd och hade bett honom vara med, falska program trycktes upp och skickades till honom, en kontaktperson som han kunde ringa till fanns, sal var bokad inklusive statistpublik. En stund in i föreläsningen dök svensexegänget upp och avbröt. Det tog ganska lång tid för honom att inse att allt var bluff!
    Fantasin sätter gränserna. Bäst är att se till att personen i fråga är uppbokad på något annat så att alla tankar på möhippa/svensexa är långt borta. Säg t ex att han/hon ska hjälpa till med något annat arrangemang en helg (tävling, marknad etc.) man ser till att fixa en ersättare och kidnappar på plats. (Om det är en ridtävling/hundutställning kan man säkert få låna en häst/hund och låta personen rida/gå ett ärevarv innan man åker iväg.)

    Många aktiviteter kan  vara billiga, korta och ändå kul, här kommer några exempel plockat från olika möhippor med olika teman. Kostnaderna har varit materialkostnad och ibland någon hundralapp för besväret, men ofta gratis.
    Sy ett par boxerkalsonger till brudgummern i skyltfönstret till en tygaffär. 
    Byta olja på en bil på en bilverkstad. 
    Hjälpa till med förberedelserna inför kvällens middag på en fin restaurang.
    Laga pizza på en pizzeria och servera alla i gänget.
    Arrangera blommor på en handelsträdgård.
    Hjälpa till att packa kassar åt kunderna på ICA.
    Tillaga sniglar från scratch, dvs börja med levande sniglar. 
    Sjunga en låt med ett dansband under en av deras spelningar.

    En annan kul sak är om en i gänget filmar. Enklast är att man filmar korta snuttar så att man slipper klippa efteråt. Gör ett snyggt omslag och ge som present på bröllopet. OBS! Visa inte denna film som överraskning på bröllopsfesten. Det är en partydödare utan like!

    Avsluta gärna med mys på egen hand hemma hos någon istället för att gå ut om nu inte bruden råkar vara en riktig partypingla förstås.

     

  • Brud2011

    En rolig kidnappning kan gå till så här...

    Det ringer på dörren, en taxitjej som kommer med ett blomsterbud till den blivande bruden. När hon överlämnat blommorna frågar hon om hon möjligtvis skulle kunna få låna toaletten för att hon har en långkörning direkt efter, Givetvis säger gummen och släpper in henne. Medan hon är på toa kommer svärfar(han vet ju allt) och ringer på dörren. Han kommer in och de står och snackar lite. Då ropar "taxichaffisen" från toa typ Bosse, vet du vart jag la min BH???? Och så kommer hon ut i bara en liten handduk runt sig....Tungan ute Ni kan ju själva tänka er brudgummens förklaringar till sin blivande svärfar......ganska roliga bortförklaringar!!!!! Efter en stunds pina och vånda kommer sedan hela kompisgänget och avsöjar bluffen{#emotions_dlg.djavulsk}

    Ganska kul tycker jag, och tilläggas bör att han trodde inte för en sekund under hela grejen att den hörde till svensexan....hihihihi

  • Brud2011

    Tillägg, bruden va inte hemma vid detta tillfället, hon va på jobb.....Förvånad

  • lundabrud

    Vi kidnappade min kompis på hennes morgon-joggingrunda. En av tjejerna hoppade ut ur en buske med rånarluva och satte ögonbindel på henne. Vi hade hyrt en minibuss och alla i bilen var helt tysta så hon visste inte hur många/vilka som var det och kände inte igen bilen. Hennes fästman hade fått en packlista som han hade ca 10 minuter på sig att packa innan vi svängde förbi och hämtade den. Den blivande bruden fick uppdraget att rita (med ögonbilden) sin blivande make med olika färger på ett block, bröllopsdagen, mm. Sedan tog vi av henne ögonbindeln och gav henne ett brev (det första av många). Där stod det "Tro HOPP och kärlek... För ett fritt fall in i framtiden" och så öppnade hon ett litet paket som innehöll en leksak föreställande en som som hoppade fallskärm... yes, dit var vi på väg!! Hon blev jätteglad!

    Efteråt hade vi picknick och alla tjejer hade förberett en sak som bar på en historia som bruden skulle berätta. Det var alltifrån barndomsvänner till nyare vänner med så historerna var helt olika,. Behöver jag säga att det bjöds på både skratt och rörda tårar?

    Vi fortsatte mot smögenbryggan, på väg dit sminkades bruden med lösögonfransar o hela kitet, fick en rolig klänning på sig, en banderoll och en slöja samt ett dryckesbälde med öl, cider och vatten.
    Hela dagen fick hon olika kuvert med uppdrag (skrivet i gåtor), hon skulle göra en mänsklig pyramid, fotografera för framtiden (ungefär som många andra har skrivit - hitta saker som hon ville ha i framtiden och fota), hon fick en lista på olika personer som hon skulle fotas tillsammans med (t ex "en som ser ut att ha druckit för mkt", "en som ser proppmätt ut", "en stekare" etc. självklart fick dessa personer inte reda på att de hade en "titel"...
    Efter några timmar drog vi och badade och grillade på klipporna. När det började skymma bytta vi om till festkläder och drog ut. Hennes uppdrag var först då att sjugna en låt tillsammans med ett band på ett av uteställena, mycket populärt! Dedan bjöd vi på drinkar och en massa killar som tog av sig på överkroppen och dansade för henne. Framåt småtimmarna åkte vi hem och vi hade filmat alltihop!
    På bröllopsdagen fick hon en pärm med alla fotona, uppdragen samt kuverten inklistrade tillsammans med en historia om hela dagen.

Svar på tråden Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides