• lundab­rud
    Äldre 21 Jul 11:40
    12083 visningar
    45 svar
    45
    12083

    Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides

    Vi kidnappade min kompis på hennes morgon-joggingrunda. En av tjejerna hoppade ut ur en buske med rånarluva och satte ögonbindel på henne. Vi hade hyrt en minibuss och alla i bilen var helt tysta så hon visste inte hur många/vilka som var det och kände inte igen bilen. Hennes fästman hade fått en packlista som han hade ca 10 minuter på sig att packa innan vi svängde förbi och hämtade den. Den blivande bruden fick uppdraget att rita (med ögonbilden) sin blivande make med olika färger på ett block, bröllopsdagen, mm. Sedan tog vi av henne ögonbindeln och gav henne ett brev (det första av många). Där stod det "Tro HOPP och kärlek... För ett fritt fall in i framtiden" och så öppnade hon ett litet paket som innehöll en leksak föreställande en som som hoppade fallskärm... yes, dit var vi på väg!! Hon blev jätteglad!

    Efteråt hade vi picknick och alla tjejer hade förberett en sak som bar på en historia som bruden skulle berätta. Det var alltifrån barndomsvänner till nyare vänner med så historerna var helt olika,. Behöver jag säga att det bjöds på både skratt och rörda tårar?

    Vi fortsatte mot smögenbryggan, på väg dit sminkades bruden med lösögonfransar o hela kitet, fick en rolig klänning på sig, en banderoll och en slöja samt ett dryckesbälde med öl, cider och vatten.
    Hela dagen fick hon olika kuvert med uppdrag (skrivet i gåtor), hon skulle göra en mänsklig pyramid, fotografera för framtiden (ungefär som många andra har skrivit - hitta saker som hon ville ha i framtiden och fota), hon fick en lista på olika personer som hon skulle fotas tillsammans med (t ex "en som ser ut att ha druckit för mkt", "en som ser proppmätt ut", "en stekare" etc. självklart fick dessa personer inte reda på att de hade en "titel"...
    Efter några timmar drog vi och badade och grillade på klipporna. När det började skymma bytta vi om till festkläder och drog ut. Hennes uppdrag var först då att sjugna en låt tillsammans med ett band på ett av uteställena, mycket populärt! Dedan bjöd vi på drinkar och en massa killar som tog av sig på överkroppen och dansade för henne. Framåt småtimmarna åkte vi hem och vi hade filmat alltihop!
    På bröllopsdagen fick hon en pärm med alla fotona, uppdragen samt kuverten inklistrade tillsammans med en historia om hela dagen.

  • lundab­rud
    Äldre 21 Jul 11:55
    #21

    (tillägg 1- hon fick alltså hoppa fallskärm. tilläg 2- "sakerna" som bar på historia var allt från brev, filmer, kläder, hattar... ja ni fattar)

  • lundab­rud
    Äldre 21 Jul 14:52
    #24

    Ja det är en bra grej att göra tidigt på möhippan så att brudens vänner som kanske inte träffats eller känner varandra, lär känna varandra bättre och så förstår man allas relation till bruden. Så får alla tillfälle att visa vad bruden betyder för just den personen :)

    Kul idé med svett-Tshirtsen!

  • lundab­rud
    Äldre 25 Jul 13:47
    #40

    jaa! Den ska jag bjuda min brudtärna på :) tack! 

Svar på tråden Tipsa om kul Möhippa/Svensexa- vinn biljetter till filmen Bridesmaides