Inlägg från: Millan1984 |Visa alla inlägg
  • Millan1984

    Öviksbrudar 2012

    milla79 skrev 2012-01-24 05:11:44 följande:
    hej. Gifter mig i aug 2012. Dock hemligt för familjerna ännnu. Vi har nyss låtit släkten få Save the date kort med BARA texten: Save the date 4 aug 2012.
    Gissa om funderingarna om vem som skickat ut korten går,... haha
    De misstänker allt mjligt om vad det kan vara...!!
    Tänkte hålla dem ett tag och skicka inbjuningskorten snart..:)

    Hej och grattis Om inte min syster fyllde år den 4/8 hade jag nog velat ha det datumet också , Vi kommer få hjälp med maten av min gamla dagmamma (som funnits med i hela mitt liv), hon ska även göra tårtan är det tänkt. Annars hade vi tänkt Lundbergs för de hade det billigaste tårtpriset på 29 kr/bit, när vi ringde runt.


    Har ni börjat planera i smyg? något ni har klart??

  • Millan1984
    milla79 skrev 2012-01-24 15:31:18 följande:
    japp, vi har planerat i smyg! tärnor/marsalkar.. bokat präst, kyrka, lokal för efterfesten! Har bokat sångerska till kyrkan. :) Så lite har vi fixat! Har dock lite funderingar om tårtan.. Så tråkigt utbud i stan tycker jag. Har de fina tårtor på lundbergs då? Har ni fixat mkt? när gifter ni er??

    Vi gifter oss den 11/8 i Arnäs kyrka. festlokal är bokad, fotograf är bokad, systrarna hjälper med hår och smink, svågern är toastmaster, mina föräldrar är ärdpar i kyrkan, min kusin ska sjunga i kyrkan, klänning och släja är köpt, maten ska vi snart börja diskutera som blir buffé, ringen har jag kikat ut, snart ska vi kolla på sambons kläder, hotell ska bokas, gästlistan är klar, färgetema blir vitt,rosa & grönt. hmmm....mycket har man nog missat att skriva här


    Jag tror att Lundbergs ska vara bra.


    Nu börjar den brittiska versionen av 4 bröllop på kanal 7

  • Millan1984
    lilja skrev 2012-01-24 21:26:49 följande:
    Min storasyster ska göra vår tårta och cupcakes till gästerna. :))
    Ett tips är Viktoriabageriet där ni kan komma undan väldigt billigt, + att de gör jättefina och goda tårtor!
    * 21 juli 2012 *
    Vad blir det för smak??
  • Millan1984
    lilja skrev 2012-01-31 21:33:10 följande:
    Har inte provbakat än, men funderar på en chokladbotten (typ kladdkaka), fylld med vanlijcreme m. vitchoklad och färska hallon.
    * 21 juli 2012 *

    åååh det lät gott


     


     

  • Millan1984
    lilja skrev 2012-02-01 20:19:29 följande:
    Jag tror det blir bra!
    Hur går det själv med tårtletandet?
    Har ni hittat ngn rolig caketopper? Har letat runt men inte fastnat för ngn. Såg nån som tagit ett smurfpar, var faktiskt lite roligt...
    * 21 juli 2012 *
    Jag tänkte åka hem till helgen och försöka träffa hon som ska hjälpa oss, ska diskutera med henne om både mat och tårta då. Caketopper ja...nått vi funderat på och vi känner att ví inte vill lägga nån förmögenhet på nått som bara används en gång. Jag har sett bilder på tårtor som haft en blomma på toppen, och funderar på något sådant...
  • Millan1984

    Nu  har jag varit och pratat om buffémenyn. Blir lite dyrare än vad vi tänkt oss, men maten
    kommer bli tiptop:

    Varmrökt lax från skåne
    skagensås
    potatissallad
    marinerad kycklingkfilé
    Fläskfilé med röd pesto
    kantarellpaj
    skaldjurspaj
    grönsallad
    fruktfat
    brietårta med nötter
    små ostar/ vindruvor
    kex
    pastasallad
    mörkt bröd
    kalljästa bullar
    smör

    Vi har två som är vegetarianer. dom kan äta allt utom kyckling/ fläskfilé, så då blir det veg kyckling och som vickning får dom en annan sorts korv.

    Det här var förslaget, Tycker att det såg mycket uti början , men det blir ingen förrätt  och sen ska det ju passa alla.

  • Millan1984

    lovemealways: men vad tråkigt hoppas verkligen att det går vägen och att ni fortfarande kan hålla till där.När våra vänner gifte sig förr förra sommaren hade dom bokat en restaurang i Gamla stan, för själva middagen/festen. En vecka innan bröllopet ringer ägaren och säger att dom dubbelbokat det datumet och en företagsfest gick före bröllopsfest (även fast vännerna bokat flera månader i förväg). Usch för sådana hemska saker.


     

  • Millan1984
    dinfrida skrev 2012-02-07 22:16:32 följande:
    Hej. Hittade hit efter lite googlande. Har inte orkat läsa allt men vi går också i giftastankar sedan rätt länge. Vi har dock svårt att bestämma hur vi vill ha det. Gifter ni er alla kyrkligt? Stor fest? (Hur stor budget?) Vi velar mellan alla olika möjligheter och ibland tom funderar vi på att svänga förbi Arkenbiblioteket för att få det gjort. Till stor del gifter vi oss för det praktiska eftersom vi har barn men som sagt, vi har väldig beslutsångest. Det ska ju också vara en dag att minnas!

    Hej, kul att du hittade hit vem är du och din fästman ?? Haha, så känner jag också ibland, men sen vill jag inte gå miste om fest med nära och kära.


    Vi gifter oss i Arnäs kyrka, ca 60 pers, budgeten ligger på 75.000 kr (ringar, mat och alkohol är de största posterna).


    Vi har precis gjort klart menyn, som ska bli buffé, alkoholen är fortfarande halvt avgjort, letar efter fina brudbuketter, och har önskat oss en viss präst. En vi känner ska träffa denna i vår och hon skulle se vad hon kunde göra för att vi ska kunna få henne.


     

  • Millan1984
    dinfrida skrev 2012-02-08 07:46:03 följande:
    Eftersom vi inte bestämt oss om hur vi vill göra vill jag inte lämna ut oss på nätet. Inte än. Vi har varit tillsammans 6 år och har två barn. Har flyttat hit för två år sedan. Idag ska jag sätta mig ned och fundera igenom alla våra förslag

    Okej, välkommen till stan då själv är jag född och uppvuxen i övik, men bor nu i Umeå med min sambo. Det var ett självklart val att gifta sig där, då vi båda är från övik.


    Vet inte hur långt ni kommit, men försök tänka på:


    kyrkligt/ borgerligt?


    buffé/ 3 rätters?


    Budget? hur många gäster?


    Festlokal?


    Ringar till er båda?


    alkohol/alkoholfritt?


    och nu har jag säkert glömt en massa


     

  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2012-02-08 21:04:43 följande:
    dinfrida: vi har inte ens gjort en budget haha. Vi har köpt på oss lite saker eftersom, men både jag och min blivande man har samma åsikt och vill inte lägga en MASSA pengar bara på en dag, men vill såklart ändå få en dag att minnas och en fest med nära och kära. vi kommer att hålla till i billstagården. kostar 500-1000 kr att hyra för en hel helg, beroende på hur många man är. lite konstigt, men så sa han då jag ringde och bokade. sen mat blir förrätt (mamma lovat att göra och betala), buffé (vi har köpt på oss fläskfilé då det nyss var bra pris), min klänning köpte jag via blocket(ny) för 1000 kr, klänningar till näbbarna på rea (har för mig att jag betalade 125 kr för båda), löpare, vaser och ljuslyktor billigt på ikea. sen är det nog som millan skriver att ring och alkohol som kommer att dra iväg kostnaderna. Vi har valt att bara bjuda våra allra närmaste, ca 30 st.

    Vi skriver upp allt vi köper. Än så länge är den kostnanden inte så mycket, men det förändras ju snart hehe. Vi ska få en liten summa av våra föräldrar och det tackar vi för. Många bäckar små


    Nu funderar vi vidare på alkoholen, är det ett okej pris att ta 20 kr för en öl?? Önskar att man hade haft nära till Tyskland, men det är ju tur att det som blir över kan man ju lämna tillbaka...


    Vi eller jag :p har börjat med inbjudningskorten, men ska ta tag i det där inom de närmaste veckorna, vi tänkte skicka ut dem i slutet på mars, men vi gifter ju oss inte förrän i augusti...

Svar på tråden Öviksbrudar 2012