Inlägg från: Millan1984 |Visa alla inlägg
  • Millan1984

    Öviksbrudar 2012

    Hipo1 skrev 2011-11-01 21:14:38 följande:
    Funderar om vi ska berätta för våra föräldrar till jul. De enda som vet nu är värdparet, min svägerska som ska vara tärna och min blivande mans bästa kompis som ska vara bestman. Vet att ett par kompisar gav ett fint kort i julklapp till sina föräldrar där de berättade den roliga nyheten.
    Har inte bestmt nåt om inbjudan än, men som du skriver låter ju vettigt.

    Ja men gör så...gör ett fint kort där ni berättar Vi berättade för min familj då alla var samlade i somras, och sen berättade vi allt eftersom i sambons familj. De flesta av de som blir bjudna vet om det, men vissa får vänta tills inbjudan dimper ner i brevlådan

  • Millan1984

    hjgs: det lät gott


     


    Igår firade jag o gubben 11 år, vi åt god middag och gick på bio. Sambon fick väälja och det blev Tower Heist med Ben Stiller. Idag är det även 281 dagar kvar till dagen D för oss, när vi bestämde oss var det ca 385 dagar så tiden går snabbr

  • Millan1984
    lilja skrev 2011-11-11 21:31:32 följande:
    Var på IKEA i veckan och köpte dukar (lakan), bordsdeko. och servetter. Hittade även lite flor till min frisyr och en liten hatt som dottern ska ha. Så nu kan jag bocka av dukningen, känns bra.
    Har fortsatt på festhäftet, så det mesta som jag ska göra är klart. Bara kvar det som ska stå om alla gäster, vi ska försöka att knåpa ihop en liten text om varje gäst. Tycker själv det är roligt att läsa när man är på bröllop.
    Har gjort bröllopsbingo och så hittade jag en himla rolig sång för att bryta isen.
    Såg även en ring på Albrekts guld, tyvärr har vi inte den butiken här hemma. :(
    * 21 juli 2012 *

    Vad mycket ni hunnit göra vi har också dekorationen köpt och blockad av. Albrekts guld finns här i Umeå Vi kommer också att ha beskrivningar av gästerna, men vissa kommer bli kluriga.


    I eftermiddag kom jag hem efter en helg i Övik. Syrran fixade utväxten, träffade en kompis, gick på stan (handlade 5 julklappar), såg på innebandy match och var chafför. Idag innan jag åkte umgicks jag med systerdottern. Så man har hunnit med en hel del


     


    När menyn är färdiga för er får ni gärna dela med er för lite inspiration :P


    Imorgon är man ledig så då får man sovmorgon. Funderar lite på när man ska skicka ut inbjudningskorten...hur tänker ni? hur långt emellan ska man ha OSA datum? De flesta vet redan om när och var vi ska gifta oss, men det ska ju ändå planeras för gästerna, med möjligtvis barnpassning etc....


     

  • Millan1984

    Jag tror vi ska sätta oss ner nångång senare i veckan, gubben och jag, och diskutera OSA och allt sådant...Vi antar att alla kan komma (förutom om det sker något oväntat) så då kan man ju sätta ett tidigare OSA datum så att man har rum för lite ändringar.


     


    hjgs: Jisses, du har hunnit med mycket du skönt. Vi har klänning/slöja klar (skor och underkläder får jag fixa framöver), halsband tror jag att jag bestämt mig för. Dekoration är köpt. Bordsplceringskort är köpt. Ringen köper vi strax innan sommaren (vad blev det för ring för din del?).Just nu står det still i skallen...


    En fråga till er alla. Ska ni ha betalbar, och har ni funderat på kostnad? Är 20 kr för en öl billigt eller dyrt? Vad ska man då ta för ett glas vin?? En diskussion vi har här hemma. Jag tycker inte att 20 kr är dyrt, men sambon tvekar.

  • Millan1984
    hjgs skrev 2011-11-15 18:52:16 följande:

    Millan: hur tänker ni dekorera? jag tänkte som du att ringen skulle köpas in till sommaren men fick den jag verkligen ville ha för halva priset så jag vågade inte chansa på att det skulle komma ett lika bra erbjudande igen det blev den här i från guldfynd.



    Angående betalbar så tycker jag inte att det är för dyrt, sen en tanke kan man inte köra samma pris på allt för enkelhetens skull? både för vin öl och eventuellt andra drycker och 10 eller 15 för alkoholfritt.


    Min mamma ska köpa dukar + servetter. Lite starkare tyg, mamma hade kvar lite hemma sen en tidigare fest så då tänkte hon att man bara kunde köpa lite extra. Sen har jag köpt glas på IKEA som ska vara vaser, hade tänkt att ha 3 rosor i varje vas (önsketänkade än så länge). Sen ska vi ha silverkonfetti på borden. Blanda värmeljus med blockljus på glasfat (också det IKEA) och säkert ha murgröna slingor på borden. Så långt har jag tänkt. På presentborden och bufféborden hade jag också tänkt ha något arrangemang av något slag. Ha lite inslag av saker jag redan äger på de borden osv. Jättefin ring. Självklart ska man slå till om man får ett sånt bra erbjundande Vad har du för förlovningsring?? Ja samma pris vore vettigt. Man vill ju inte att det ska bli ett fylleslag och man vill ju inte att det ska vara för dyrt heller. Men 20 kr tycker jag är vettigt.

  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-11-16 08:40:48 följande:
    Hjgs: Ser ut som schalins stjärnfall vega? Jag hade i princip bestämt mig för den. Har de halva priset på den på guldfynd nu? Förvånad Måste genast kolla upp det!

    Vi har som jag tidigare skrivit inte alls kommit så långt. Bokat lokal, köpt klänning, näbbklänningar, såpbubblor, en korg till det (hittade igår på jysk . Vit flätad med handtag nästan som på en väska), tärnklänning beställd, gästlistan i princip klar, älgkött till buffén har vi också köpt.

    Men lite har ni ju ändå hunnit jag känner att man är rätt fast för tillfället. Inbjudningskorten kan vi inte börja med ännu, en bröllopshemsida ska jag göra nångång i januari...maten vet vi fortfarande inte vad vi ska bjuda på. Jag hittar inga skor. Jag har små och smala fötter och behöver då skor som sitter fast bra på foten.


     

  • Millan1984
    lilja skrev 2011-11-15 22:39:51 följande:
    Vi ska ha betalbar och vi tänkte göra drinkbiljetter, en biljett är fem glas och för det får de betala en hundring.
    Så jag tycker inte det är dyrt! Det är ju hur som helst mycket billigare än en drink på krogen och om de själv skulle köpt på systemet. Alkoholfritt blir billigare alt. gratis.
    * 21 juli 2012 *

    Vi funderade på drinkbiljetter först, men då var det så många som sa "tänk om man inte använder upp alla biljetter, får man pengar tillbaka då", "det blir krångligt"....blablabla....så då la vi ned det och folk får köpa som vanligt...En sak man inte får glömma framöver är att fixa växelpengar, kan ju vara lätt hänt att glömma en sådan sak mitt i all stress som kommer på slutet :p

  • Millan1984
    hjgs skrev 2011-11-16 19:11:41 följande:

    mätte den nu den är 5mm bred, gav 5900 för den ord. pris är 9898:-
    köpte den i sommras nu såg jag att den va på erbjudande för 8498:- vet att det är en schalins ring men ingen aning om det är en stjärnfall vega, tyvärr. vart bara helt kär i denSkrattande
    jag har en helt slät förlovningsring, även den 5 mm bred, den är lide mer rundad (eller hur man säger) men det var så pass lite att de passade bra ihop ändå. tänkte ha diamntraden neråt mot förlovningsringen.


    Millan: ska ni göra maten till buffén själva? brukar bli större utbud till skolavslutningar och våren men du kanske vill ha det klart innan hinna gå in och så.


    ja är nog bra med en rejäl växelkassa ha stått i bar på privata fester och det går alltid mer växel än vad man tror.


    Vi får hjälp av min gamla dagmamma (som också är bjuden på bröllopet). Hon gör mat för dop,bröllop,fester etc etc, och jag är som uppväxt med hennes mat så jag vet att det kommer att bli bra Jag är ju rätt kort, men jag är inte bekväm med allt för stora klackar, det får gärna vara breda klackar och med rem över foten, sådär bekvämt )
  • Millan1984

    Hipo1, länken fungerar inte, men kanon att du fick en så bra rabatt vår dator gick sönder för några dagar sen men idag var vi och köpte en ny. Tur att man överlevde dagarna utan dator

  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-11-30 10:27:47 följande:
    Oj, då gck visst inte så bra heller. kan man ta bort inlägget på nåt vis?
    Den var iaf jättefin i verkligheten. Såg elegant ut, men tyvärr var den lite liten över bysten för min tärna. Vi får ta en dag på stan framöver och kolla lite istället Glad
    det man kunde se var ju jättefint riktigt snygg!!
Svar på tråden Öviksbrudar 2012