• Mirjami

    Vilka saker tycker ni får kosta mer?

    Inget!

    Eller jo, fotograferingen! Men annars så kör vi rätt budget. Inte ens ringarna lade vi ut mycket på, detta då det är för oss vad de STÅR för hellre än vad de BESTÅR av som är viktigt. Jag sa till gubben att jag kan ta ur en tuggummiautomat om det är så. Blev titanringar med diamant på min ring.

    Bröllopsresan har vi inte ens bestämt än. Vi har barn och vi har bokat upp massa folk redan till bröllopet, att sedan boka upp hund- och/eller barnvakt en till två veckor till hade känts fel, plus att jag har begränsad semester i år då jag varit ledig pga planering emellanåt. Så vi tar det nästa sommar, troligtvis MED barnen då vi ändå är en familj!

    Men var vi åker är oklart så kostnaden... Ja det blir tveklöst den dyraste posten. Jag vill till Disneyworld i Florida och pussas med gubben i törnrosas slott ;)

  • Mirjami
    Pinkgrape skrev 2011-07-07 09:26:22 följande:
    Vi prioriterar vissa saker mer än andra, men det betyder inte att vi är villiga att spendera några stora summor på det ändå. Klart att det är roligt och viktigt med allt på bröllopsdagen, men det är trots allt bara EN dag i våra liv. Vi prioriterar andra delar av vårt liv också.

    Ja, ringarna sägs det ju att man ska ha hela livet och visst, det är många som har det. Vi känner dock oss själva och vi kommer nog vilja byta stil ett par gånger på dom också. Vi valde därför ett par ringar i silver, som vi tycker är jättefina, men det kommer inte kännas tungt att byta dom ifall vi skulle vilja om ett par år. Vi är inga ring-människor i vanliga fall, så risken finns att det blir likadant med dessa som förlovningsringarna. Min sitter inramad på väggen :P

    Fotograf, självklart vill vi kunna se tillbaka och minnas bröllopsdagen för resten av våra liv. Absolut, vi vill ha bilder på oss, gäster osv. Men nej, flera tusentals kronor på att fota en dag.. för oss är det inte värt pengarna. Vi har vänner och släktingar som är alldeles tillräckligt duktiga på att fota och vi vet att de kommer ta mängder med bilder.

    Kläder, det är viktigt för oss att känna oss fina, utan tvekan. Det är dock kläder som vi inte kommer använda speciellt ofta. När tar man på sig brudklänning igen? Klart, min blivande har användning för sin kostym fler gånger, men den kommer ju inte åka fram ens en gång i månaden. Kanske ett par gånger om håret, högst. En fin svart kostym från dressman för 1500kr dög gott och väl åt honom. Min klänning, ja, det blir en kinaklänning. (Tycker ni att det är ett högst olämpligt val, så får ni väl tycka det!)

    Solist valde vi att lägga lite pengar på, då vi hemskt gärna ville ha vacker sång i kyrkan och det kunde vi inte ordna på annat sätt än att betala. Vi kommer dock ha en kompis som spelar till på gitarr.

    Tårtan köper vi av min kusin som äger ett bageri och café, så där sparar vi några kronor. Middagen, ja återigen är det väl några här inne som kommer få hjärtsnörpen men, hör och häpna, vi valde kuvertavgift. Musik på kvällen, spotify, det duger gott när man vill svänga sina lurviga på småtimmarna.

    Dekorationer osv, blommor och dylikt. Ja, kyrkan är fin som den är. Tycker inte att den behöver utsmyckas alls. Festvåningen, som vi hyr av ett hotell, kostar 5000kr. De pengarna får vi av våra föräldrar. Det är det enda de "behöver" hjälpa till med. I det ingår dekorationer, blommor, ljus och sånt, dukning, servering och även städning. Det kändes som ett bra alternativ, för vi vill inte att vår familj ska behöva jobba häcken av sig med servering, städning och att vara hela kvällen före och hjälpa med dukning. Att hyra en annan lokal och sedan ordna med personal som gör det, blir betydligt dyrare.

    Bröllopsresa som många spenderar mycket pengar på går bort helt. Dels för att vi inte har tid, eller råd för den delen, men också för att det finns helt enkelt ingenstans vi vill åka. Jag är så flygrädd att jag måste ta lugnande för att kunna flyga och åkte vi iväg då, skulle jag bara gruva mig för resan hem sedan. Nej, vi väljer att ca 2 månader efter, när min blivande fyller år, göra som vi alltid gör och åka till grannstaden och sova på hotell och då slår vi på stort och bokar en extra natt :P

    Klart att vi också vill ha en speciell och fin bröllopsdag, men vi lägger inte ner all vår tid och energi och pengar på den saken. Vi vill ha hus och hund och fler barn också. Vi försöker spara de stora summorna till sådant, som varar längre än en dag.

    Alla prioriterar olika och har ju självklart olika förutsättningar också.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Du låter som mig i mångt och mycket. Jag köpte Kinaklänning med, hade då inte en tanke på moralen kring det, tänkte inte på det alls utan har uppmärksammats senare på moralen kring det. Men då hängde den redan hemma. Vår festlokal är en bygdegård, mycket vacker och äldre stil på inredningen, kyrkan URFIN så den smyckas inte ett dugg!
    Dekorationer har jag köpt second hand och på rea.
    Några vänners syskon som är erfarna inom servering serverar billigt och städning utnyttjar vi RUT på, kostar ca 500 kr så det inte ens tar 3 timmar att städa efter bröllop i lokalen enligt städfirman som gjort det många gånger förr.

    Tårta gör jag själv och likaså cupcakes (tvåbitarstårta till mig och gubben bara) med frosting i färgtemat. Dessa förbereds innan då de helst ska stå någon dag för att gosa till sig med smakerna.

    Dekorering av lokalen dagen innan och dukning: Det gör jag till en familjefest med lite mat och skoj.

    Solist i kyrkan är enkompis kille och hans musiklärling, några hundralappar tar de, mest för bensinen.

    Gubbens kinakostym var för liten så hans blev också från Dressman. Han är värsta dealern så han fick skjorta och strumpor på köpet!

    Våra ringar- Titan med diamant i min, med gravyr knappt 1300 kr!

    Och fotograf- En vän som är duktig, har dock ej satt något pris än. Men han deltar som gäst i.o.m att middagen börjar med och därefter får gästerna fota baken av sig om de vill. Fotografen skall ta "checkliste-bilderna", som fina bilder på oss i det fria, ringarna, klänning och detaljer, hår, dekorationer och sånt.

    Musiken på festen- Tro det eller ej, men Spotify! En mingellista, en vals, en lista dansmusik och en med festmusik. Och endast toastparet har tillgång till utrymmet med datorn!

    Maten är dyr och alkoholen likaså dock, det är halva totala budgeten bara där. Men det var egentligen det enda vi sa om vår bröllopsdag, att när vi gifter oss vill vi bjuda på mat och sprit (ej hemligt eller litet bröllop heller)! Ha ha, och så blir det!
Svar på tråden Vilka saker tycker ni får kosta mer?