Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Varför ta betalt? Pinsamt!!

    Om folk ber mig betala för maten till deras bröllop eller fest så stannar jag hemma och troligen är det slut på våran vänskap, för då har vi inte  samma syn på livet.
    Orsaken är att alla vet  hur fattig jag är men jag bjuder  på allt utom alkoholen,  orsaken att jag inte  gör det är att jag har inte råd och folk vet om det. Och dessutom skulle mina vänner strypa mig om jag böjd på det med eftersom då har gått över budget.

    Men eftersom de flesta kör bil till festen så dricks det sällan alkohol och för det som dricker så sover de ju med största säkerhet över hos mig och får då  frukost och fika med.

    Jag skulle aldrig drömma om att be folk betala för maten, jag kan få en brakfest,  min drömkalas för mina vänner  eftersom jag rätter min mun och min vilja efter min plånbok.   Och  jag är en jäkligt bra kock också.

    Hur många här skulle kunna fixa mat  till 10 personer spontant på en fredags kväll innan löning med  2 morötter, en bit kål , 1 lök, 1 pkt bönor, 1 kyckling file, 1 chorizo, 1 pkt bacon , ris,  2 dl ärtor, 1 tomat och 2 rädisor?

    Jag hade olja och vinäger hemma och detta blev salladen som alla frågade om receptet.... 

    Och jag är så innerligt trött på att höra från folk att 300 kr är ju ingetting!! 

    300 kr för mig är  detta.
    Kattens hela  mat och sandbudget för en månad.
    eller.
    Min laktosfri mjölk, smör och youghurt budget för en månad.
    eller
    6.5 kilo fläskfärs , vilket är för oss 26 måltider och det är nästan allt kött vi behöver  för en månad.
    eller
    Halva mitt busskort

    Det är inte pengar jag  har och   om vi är två som går ja då är det 600 kr,  det tar för mig,  6 -12 månader att spara till eftersom det är lyxvaror och vi sparar  endast till  nödvändigheter och i lyx kontot hamnar pengar endast när  vi har över.

     

Svar på tråden Varför ta betalt? Pinsamt!!