Inlägg från: Linamaria |Visa alla inlägg
  • Linamaria

    Varför ta betalt? Pinsamt!!

    Oniq skrev 2011-07-01 08:18:15 följande:
    Vi bjuder på dricka (vin, öl, avec) till maten. Har sedan 'betalbar' då vi av erfarenhet vet att folk inte riktigt har samma förnuft vad gäller gränser för alkoholintag när det är fri bar. Det är inget vi kommer att 'tjäna på' och vi har många varianter så att baren bli väldigt billig eller gratis - men vi har valt att kalla det betalbar för det psykologiska för våra gäster. Hittils, av deras reaktioner att döma, så har de inte samma inställning som du :)
    Vi har valt att ha betalbar av samma anledning, vi är inte intresserade av att ha ett fylleslag på vårt bröllop som det lätt spårar ur till om det är fri bar. Det är även fruktansvärt dyrt om vi skulle stå för festandet efteråt, vi planerar med ca 90 gäster. Vi kommer inte heller att ta kuvertavgift men hellre att vi bjuder in de som vi vill dela vår dag med, så är det valfritt att själv välja hur mycket/lite man dricker istället för att vi skall välja bort nära och kära. 

    Snacka om att vara snål! Den som bjöd in dig kanske så gärna vill ha dig närvarande på sin dag men enda möjligheten är att ta kuvertavgift, funderat på det?

    En annan tanke, vem är du att ha åsikter om datumet för någon annans bröllopsdag?! Osmakligt!
Svar på tråden Varför ta betalt? Pinsamt!!