• Äldre 27 Jun 10:02
  24516 visningar
  68 svar
  68
  24516

  Bantar du för att komma i form till bröllopet?

  I dagens Metro kan man läsa att kvinnor ibland tar dopingmedlet efedrin för att komma i form inför bröllopet. Efedrin kan ge bland annat ge hjärtklappning, ångest och sömnstörningar. En 31-årig kvinna säger till Metro:

  ”Jag har svårt att se mig själv som överviktig på mitt bröllop. Att titta tillbaka på bilderna från en av de största dagarna i sitt liv och inte vara nöjd är aldrig något jag skulle vilja.”

  Kvinnan hade tidigare tagit efedrin och varit nöjd.

  Hur tänker du om det här med banting inför bröllopet? Har du bantat? Provat bantningspiller? Snacka här!

 • Svar på tråden Bantar du för att komma i form till bröllopet?
 • Krazzz­y
  Äldre 27 Jun 11:02
  #11

  Inga läskiga tabletter här inte, men jag har satt mig själv på sockeravgiftning samt diet Tungan ute Har ca 5 kg kvar.. Tränar ca en tim varje dag. Så jag hoppas nu jag hinner på 2 mån hitta min form som jag tappade efter sista barnet.

 • Minuz
  Äldre 27 Jun 11:28
  #12

  Efter fjärde barnet gick jag inte ner i vikt, åt bara godis, slutade röka gick upp minst 15 kg pang på, drabbades av depression och fortsatte äta och tycka synd om mig själv. Som mest vägde jag 99,8 kg. Drack pulver, provade GI, Gick iaf ner 89 sedan upp några kg.

  I mitten av januari gick jag med i Viktväktarna, vägde då 90,9 kg och har faktiskt bara följt det till hälften men gått ner 12 kg.
  Men nu har jag inhandlat nya gympadojjor så nu ska jag sätta fart igen. Vill ner minst 10 kg till och då hamnar jag på 68 kg.
  Gick i stl 50, nu är jag nere på ca stl 44.

  Klänningen är i stl 40..............

  Så nu har jag tagit tag i mitt liv och det är iaf en början, vikten tar den tid det tar. Bättre sakta än snabbt.

 • MrsT20­11
  Äldre 27 Jun 12:04
  #13

  Ett allmänt men ack så viktigt tips vad gäller viktminskning är att komma tillrätta med de mentala bitarna först. Då är chansen att lyckas så mycket större. När jag studerar min omgivning inser jag att problem med vikten antingen är kopplat till sånt man inte kan hjälpa (typ en trasig fot eller värkande leder) eller också är det rent tröstätande det handlar om.

  Exempel: En tjej jag känner har jojo-bantat i flera år. Tröstäter en massa, blixtbantar med hjälp av pulver, etc etc. Parallellt med detta har hennes relation med maken försämrats, han är enligt mig en riktig skitstövel som kan med att skylla på sin "fett-fobi" när han ska förklara varför han inte vill ha sex lika ofta längre. Tror fan att hon mår dåligt och äter ännu mer skräp för att trösta sig när hon får så uselt stöd hemma!

  Alltså, kom till rätta med orsaken till att du mår dåligt, då blir det lättare att sluta tröstäta. Jag köper nästan aldrig hem skräp, men härom veckan var jag riktigt nere i skorna pga mitt katastrofala jobb. Utan att jag riktigt fattat hur det gått till kom jag plötsligt hem från maxi med kassarna fulla av glass och choklad! =( Men så länge man är medveten om problemet och aktivt kan motverka det, då tror jag man har alla chanser att lyckas.

 • Blizz
  Äldre 27 Jun 14:12
  #14

  måste få inflika att ibland blir man tjockare av att vara lycklig också. jag har alltid varit supersmal (mkt pga jojo-beteende avseende ätstörningar) en sen jag träffade min fästman har jag blivit hur lycklig som helst och nu har jag aldrig perioder när jag vägrar att äta. resultatet är att jag väger mer än någonsin och det är inte så kul att titta ned på en mage som tidigare varit platt men numera är en antydan till bullig.

  jag ångrar dock ingenting, att flytta ihop med min fästman är mitt bästa beslut och jag älskar att bo med honom även om det innebär att jag äter mer. nu har vi dock båda bestämt oss att leva hälsosamt under sommaren och förhoppningsvis gå ned 2 kilo till bröllopet i augusti men om jag skulle misslyckas så kommer jag ändå att vara världens lyckligaste för jag har träffat världens bästa man som jag ska gifta mig med =)

  om det finns fler tjejer därute som är i min situation, håll med mig om att hellre några kilo för mkt och lycklig än olycklig med platt mage!!

 • pimory
  Äldre 27 Jun 14:43
  #15

  äh släng ut vågen du blir bara olycklig!

  jag tänker inte banta behöver inte heller.

  ...har haft en lättare ätstörning.. ( eller har)
  jag kan inte stå på en våg , för då ser jag att jag väger "så" mycket( som kanske inte är så mycket) men jag skäms för att berätta hur mycket jag väger.. och om jag ser hur mycket jag väger så slutar jag att äta...

  pözz påer

 • Äldre 27 Jun 15:33
  #16

  Nej bantar jag nog inte, men några extra pass på gymmet och längre hundpromenader är det enda. Är nog så nöjd jag kan bli med min kropp!

 • lindah­hh
  Äldre 27 Jun 15:59
  #17
  AnnaJacob skrev 2011-06-27 10:06:43 följande:
  Jag tycker verkligen att det är hemst att det är sån press på att vara smal och fin, men det är minst lika hemst att alla vill hitta en genväg till att bli smala.
  Jag har själv 25 kg som ska bort innan mitt bröllop den 4/8 2012, men jag tror på den gamla klassiska metoden, alltså kalorier som går in och hur många man förbränner.
  Vi har samma mål och samma B-dag =)
 • Bridez­illa11
  Äldre 27 Jun 16:00
  #18

  Jag har "bantat" inför mitt bröllop. Eller ja, inte bara för bröllopets skull, men det är bröllopet som har varit min sporre när det känts jobbigt. Har gått ner 18,8 kg på 14 veckor. Dock utan en massa olagligheter och svältdieter.

 • ElinFa­lk85
  Äldre 27 Jun 16:07
  #19

  jag försöker att gå ned i vikt men det har jag gjort länge, jag tar psykofarmaka, vilket gör att jag har gått upp massor. nu äter jag enligt tallriksmodellen och tränar, så får det vara bra så :).
  banta med efedrin skulle jag aldrig göra!!! skulle jag ta nånting så skulle det vara alli som finns på apoteket.
  men jag gillar mig själv (nåja hyffsat iaf) och min blivande man älskar mina kurvor, extrakilon, osv.

 • Morner­aka
  Äldre 27 Jun 17:11
  #20

  Nej, jag har inte bantat, rund är oxå en form..Flört


  9/7-11
Svar på tråden Bantar du för att komma i form till bröllopet?