• dloow

    Vän som fotograf

    Tänk på att en amatör som aldrig fotat ett bröllop kan vara nervös! Bara för att han eller hon är duktig på att fota annat så betyder det inte att han eller hon är duktig på bröllop.

    Min nya artikel: weloow.se/david/

  • dloow

    Det här är precis som med allt annat. Vi kan ju hålla oss inom fotografins värld för att hitta en bra parallell..

    Det går att ta riktiga mästerverksbilder, enbart med mobilkamera. Du kan ta hur fina bilder som helst med en gammal kompaktkamera. Alla kameror har potential att ta bilder som kan komma att platsa i National Geographic... MEN... oddsen att få en lyckad bild ökar med kvalitén på utrustningen. Ju bättre utrustning desto bättre utgångläge att få bra bilder.

    Eller vi kan ta en till parallell. När man fiskar kan man få storgäddan med ett hemmagjort metspö, men du har extremt bättre förutsättningar att få stora firrar om du har modern riktig utrustning.

    Samma sak med att välja fotograf. Ju mer erfaren fotograf desto större sannolikhet att fotografen är duktig och kan ta bra bilder. Det är trisst att det finns så många dåliga proffs. Men rent generellt fungerar det ändå så. Vänner och amatörer kan vara superbra... bara det att oddsen inte är lika bra.

Svar på tråden Vän som fotograf