Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Allt om London

    Oyster card är det bästa! Vete sjutton om det inte rentav är nödvändigt numera, när jag var där häromveckan hörde jag flera som klagade i kön till kassan på att det inte gick att köpa andra biljetter. Sätter man in ordentligt till att börja med behöver man ju inte tänka på det sen, och när man ska åka hem kan man lösa in kortet och få tillbaka pengarna. Det finns också en övre gräns för hur mycket det kan kosta per dag, så om man åker mycket hit och dit och fram och tillbaka blir det ändå inte mer än, säg, fem pund eller vad det nu kan vara.

  • Aniara4

    Ok, då måste det ha varit något annat de klagade på. Skrattande

    Och övre gränsen var lite mer än jag trodde, £6.60/8.00 i zon 1-2 beroende på om man åker i rusningstrafik eller inte. Men ändå, då vet man att det i alla fall inte blir mer än så hur mycket man än åker!

    www.tfl.gov.uk/tickets/14825.aspx

  • Aniara4
    Sofia786 skrev 2011-06-15 19:38:38 följande:
    Jag vet inte riktigt vad det blir i svenska kronor -  jag har inte så bra koll på hur mycket man får för svenska kronan, men kolla upp det.
    Ja att ladda med £6.60 x 5 låter ju som en bra ide, tyvärr vet jag inte om man kan få pengar tillbaka när ni har åkt klart, jag är rätt tveksam till det. Jag tror heller inte det finns någon slags 'pant' på oystercard, och skulle bli väldigt överaskad om det fanns, this is 'rip off Britain' you know!  
    Däremot kan du ju alltid använda ditt oystercard om du någonsin skulle besöka London igen! 
    Jo, det är £5 i pant, och det får man tillbaka om man lämnar in kortet innan man åker hem, tillsammans med pengarna på kortet.  Det finns dock någon gräns för hur mycket pengar som kan lämnas ut i en vanlig biljettlucka, har man mycket pengar på det måste man skicka det till något särskilt ställe.

    Här kan man läsa mer om Oyster:
    www.tfl.gov.uk/tickets/14836.aspx

    Pundet står i ungefär 10 kronor nu, så skynda att fynda! Guld i mun (Lätt att räkna blir det också.)
  • Aniara4
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-06-15 20:38:40 följande:
    Okej! För jobbigt att ha massa pengar eventuellt kvar på kortet... 
    Vad kostar ett dagspass egentligen? För hur håller man egentligen koll på hur mycket pengar man har kvar på sitt oyster card? 
    Glömde svara på det sista: Man kan kolla saldo på kortet i automaterna på varje tunnelbanestation.
  • Aniara4
    Sofia786 skrev 2011-06-15 21:21:06 följande:
    Vilken positiv överraskning! Jag trodde verkligen inte man kunde få tillbaks några pengar. 
    Jag har gjort det flera gånger (åker till London minst en gång om året), senast för tre veckor sedan! Det var då jag hörde folk gnälla i kön om att de inte kunde köpa kontantbiljetter, eller vad det nu var...

    Men en gång, för 2-3 år sedan, vet jag att jag inte kunde lämna det i den vanliga biljettluckan för att jag hade över 10 pund eller nåt sånt på det. Fick en blankett att fylla i och en adress det skulle skickas till, och jag tror det slutade med att jag sparade det till nästa år bara för att det var så krångligt.
Svar på tråden Allt om London