Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Velig i hur vi ska göra med festen..

    Jag lyckades  göra en alkohol fri buffé med tårta för  60 kr per portion denna helgen,  det tog oss 4 månader  att spara ihop pengarna vi behövde till 30 gäster.

    Frågan är ju vad ni vill ha,  drömmen  eller verkligheten, vad kan ni göra med de medel ni har?
    Har ni trädgård så finns  ju  möjligheten att ha en  picknick  bröllop eller  knytkalas bröllop. 
    Men i det stora hela dagen handlar  ju om  kärleken mellan er två, den är ju gratis och gå från där. 

  • Kattpoet

    Jag ska vara ärlig en kuvert av gift över 150 kr är för dyrt för mig,  visst jag kan spara upp till det men samtidigt så känns det  lite fel.  
    Jag vet att jag har små medel men jag bjuder alltid på maten, mina vänner vet om detta och bjuder på alkoholen eller ger oss något vi kan ha nytta av så som 5 kilo kattmat .
    Men mat finns eftersom jag  försöker göra det bästa utav vad jag har  och kan hitta och ingen går från bordet hungrig eller kan gissa hur lite det kostade.

    Och sommartid då finns det billig färsk potatis , billiga jordgubbar om man har tur och  nässlor i an mass så det finns massor med billigt att äta som på resturanger kostar skjortan.  EX.  potatis med lax och nässelpesto kostade min vän 180 kr på resturang,  gör jag samma rätt så lovar jag dig att jag kan får den under 50 kr per portion utan problem.

    Jag har tackat nej till fester där man först blir inbjuden till en  sushi buffet och sedan dagen innan man ska dit får man veta att man måste betala pengar till maten OCH presenten.   Eller gratis bowling som visade sig gosta 350 kr  för två personer... 

  • Kattpoet

    Det som skrämmer mig  när det kommer till kuvert avgift är ju det att Brudparet vet om att de har dåligt med pengar och sedan förväntar sig att andra ska  ha bättre med pengar än de.

    Är man 5 i familjen och alla är bjudna och kuvert avgiften är 350 kr  så betalar man ju  1750 kr för allt, det är ju lika mycket som man kunde betalat för fest mat för runt 20-30 personer om man lagade själv.

  • Kattpoet

    Och i min lilla värld är ju drömmen om att få vara fru till min man viktigare och störst än att ha lyx festen som knäcker min och andras budget.

     

  • Kattpoet

    Pinkgrape, jag lever på  minium, varje månad är det en hård budgetering som gäller, spara till kläder, spara till  skor  och allt.  Jag är sjuk hela tiden och sjukvården är inte gratis för en vuxen.

    Men jag lyckades endå  få en bröllopsfest under 10 000 kr för   30 person med mat  eftersom jag valde att rätta mina drömmar om att få min man efter vad som fanns i min  och hans budget, vi bodde inte ihop just då

    Och  nu gjorde vi  en fest  i år med vänner och nära och kära som inte kunde komma till bröllopet  och vi spenderade 2000 kr på denna festen för  30 personer ,  ingen kände att detta var ett fattig fest eller beklagade sig över att de inte fick det finaste av det finaste.  

    Man kan visst ha fest som fattig man måste bara sluta tro att  man måste göra som alla andra och ha finare fest än  alla andra och  hålla upp ett sken av ekonomisk välstånd som inte finns.

    Det ingen som vet om att blomsterdekorationerna var  plockade bakom  återvining centralen i byn,  lupiner som lupiner och  det såg snyggt och välplanerat ut. Ja visst  jag kunde lagt ut 12 meter äkta linne dukar  för det har jag  men jag orkar inte tvätta dem, så de blev lånta lakan och pappersduk från ÖB som vi klippte i smala löpare, det såg fint ut.

    Ingen gäst klagade på de fula oranga stolarna, jag tror ingen ens märkte vilken färg de hade, folk spenderade mer tid med att prata med varandra än  glo på stolarna.

    Fester kan alla ha, det bara  frågan hur mycket jobb man vill lägga ner på dem och som fattig får man slita lite extra för att göra det vackert.

    Det bara att sätta sig ner och fundera,  dröm eller verklighet, vilket är viktigast. 

  • Kattpoet

    Ursäkta får bara säga en sak,   vi är 3 i familjen, dottern är inte barn men studerar,  så för oss  skulle  200 -350kr  kuvert avgift  bli  600-  1050kr, det är MER än vad vi skulle klara av att ge något brudpar hur nära de än är i present.

    Ja, 200 kr om det bara  var en av oss skulle gå men  i detta fall skulle vi då få välja vem av oss som skulle gå.
     
    Så det är min egen syn baserad från mina erfarenheter av  brist på pengar och det känns jäkligt svårt för mig att ha en fest där mina vänner som är lika  fattigare eller fattigare än mig ska betala för sig.  
    Ja, jag har vänner som drar in  50 000 kr i månaden men de är inte många och många av dem kommer från fattiga hem och är vana att vända på slantarna. 

  • Kattpoet

    PimPim,   jag kan se varför folk blir upprörda, om det inte är standard i vänkretsen att ta betalt för middagar man bjuder på  så kan det kännas som  brudparet är snåla eller ogenerösa.
     
    Men är det standard att man tar betalt för middagar så ja visst då bör ju ingen bli upprörda. 

  • Kattpoet

    Jag  gör maten  till en  grillkväll, folk betalar för den MEN  menyn sets av alla som  ska vara med och vi snackar om det hela ett helt år och allt stöts och  blöts  tills vi har bestämt oss.   I år blir det  indiska burgare.

    Och vi gör  alltid några portioner mer  för de som inte kan betala det året. 

Svar på tråden Velig i hur vi ska göra med festen..