Inlägg från: BrudInnan 30 |Visa alla inlägg
  • BrudInnan 30

    Hur gör vi med min ring??

    jag är inte förlovad men gifter mig om en vecka. ska bara ha en vigselring

    TS, låt han sätta på dig båda ringarna under vigseln, det är ju kanske inte en förlovningsring i den bemärkelsen för er, se det som ett komplement till din vigselring bara

  • BrudInnan 30
    Mace skrev 2011-06-10 10:03:56 följande:
    Förlovad innebär att man har lovat att gifta sig med varandra. Du kan inte gifta dig utan att vara förlovad.

    Ni är förlovade. Punkt. Det har ingenting med ringar att göra egentligen.

    Angående att ha två ringar kan man förstås göra som man vill, men det vanligaste är väl att man använder den ena  ringen fram till bröllopet och att man sen har båda. Utomlands tror jag det är vanlgit att det bara är tjejen som har förlovningsringen och att killen får ring först vid vigseln, så det borde vara det mest naturliga. Att trä på två ringar inne i kyrkan tror jag kan göra folk lite fundersamma, så bättre att börja ha den ena ringen redan nu.

    Men som sagt - förlovad är du, vare sig du bär ringen eller ej.

     
    jaha så har jag inte sett det. för mig är förlovning att man köper ringar, för när räknas det som att man är förlovad? när man börjat prata om bröllop?
  • BrudInnan 30

    Oki oki! Jag är väl per definition förlovad då

    Det är intressant att höra hur det var förr i tiden (ring som pant? det var lite kul) men idag tror många tänker förlovning=ring, ett steg innnan giftermålet, eller bara en commitment mer än att vara ihop. många är ju förlovade utan en tanke på nåt bröllop, eller förlovade i 20 år. eller så hoppar man förlovning och gifter sig direkt man KAN tycka o tänka lite olika i dagens läge

  • BrudInnan 30

    Jag vet många som förlovar sig utan att ha bestämt om något bröllop. Måga yngre personer förlovar sig till höger och vänster och de är verkligen inte inne på något bröllop. Men jag förstår att det är en "speciell" typ av folk här. med det menar jag  bara att eftersom det här är ett bröllopsforum, så är man ju här om man planerar storslagna (ofta) bröllop som man har planerat ett år innan och kanske drömt om i hela sitt liv.

    ang ringen, att man bär en ring är ju ganska tydligt tecken på att man hör ihop med någon mer än bara dejta, nån mellanting mellan gift o ihop.

    jag tror att vi pratar om olika kretsar/åldrar helt enkelt

  • BrudInnan 30
    Mace skrev 2011-06-10 20:50:02 följande:
    Jo, jag vet att många gör det, men det ändrar fortfarande inte grejen. Förlovad betyder att man tänkt gifta sig. Sen vet jag att många förlovar sig utan att planera bröllop och att många unga förlovar sig för att de tänker att det skall hålla för evigt, men förlovning hänger ändå ihop med bröllop och är just tiden från det att man bestämt sig fram till dess att man gifter sig. Personligen tycker jag vuxna som "förlovar" sig utan att ha tänkt gifta sig bara är pinsamma - då har man liksom inte ens fattat vad man gör. (Att man gör det som tonåring när man är dödskär och tänker att allt kommer vara för evigt är lite en annan sak... )

    Det är klart att man kan göra sina egna grejor av allt. Det finns de som hävdar att de gift sig också, utan att staten anser det vara så, och eftersom förlovning just inte har någon juridiskt mening längre så kan man ju lätt lägga vilken innebörd man vill i det. Skall man däremot se till vad det faktiskt betyder så finns det faktiskt en definition. Och man är definitivt förlovad när man bestämt sig för att gifta sig.  
    ja du har helt rätt!
Svar på tråden Hur gör vi med min ring??