Inlägg från: misscharlotte |Visa alla inlägg
  • misscharlotte

    Vinterbrudar - 2012

    Haha skönt att man inte är ensam om att drömma mardrömmar. Men man har ju en oro att nåt kan gå fel och man planerar allt in i minsta detalj för att det ska bli perfekt, och då har man ju en oro i bakhuvudet hela tiden som bearbetas i sömnen. så det är inte konstigt att man drömmer mardrömmar om en sån här stor dag.

  • misscharlotte
    Red skrev 2011-12-11 13:26:05 följande:
    Innan vi skickade ut inbjudan till bröllopet velade jag fram och tillbaka om jag skulle bjuda mormor och morfar eller inte. De är lite skröpliga och jag visste inte om de skulle orka eller tycka det att var roligt eller bara jobbigt. Dessutom skulle det innebära en del för min mamma som oundvilkligen skulle få ta hand om dem lite och inte kunna njuta av festen fullt ut. Jag visste inte om de skulle "kunna med" att tacka nej om de skulle vilja det... Samtidigt vill jag att de skulle veta att de var välkomna och att de skulle känna sig bjudna. Till slut bjöd vi dem.

    Igår ringde de och tackade för inbjudan men meddelade att de tyvärr inte orkade. Det låter fel att säga att jag är glad för det, men jag är glad att de kände att det var ok att göra som de ville. Det låter nog konstigt men jag blev väldigt glad och lättad över det Glad 
    Jag förstår precis hur du menar, man vill att de ska känna sig välkomna men samtidigt måste ju folk (även de som står en närmast) kunna säga nej utan att få dåligt samvete. Så jag förstår att det kändes skönt, det blev ju precis som du ville då!
  • misscharlotte

    Idag har vi hämtat Johans kostym och jag har provat klänningen för sista gången innan den sys upp. Vi ska hämta den på lördag Kände mig lite småfet men när man är gravid är det ju liksom oundvikligt att magen växer så det är bara att gilla läget Som tur är har jag en klänning som har snörning i ryggen så det går att justera. Nu är det ju knappt tre veckor kvar och jag tycker inte att jag borde gå upp så mkt i vikt på den tiden. jag får hålla igen på julgodiset helt enkelt

    Nu har vi bestämt vilka låtar Sandra ska sjunga, det blir:

    Kent - Utan dina andetag (Lisa Nilsson gör en jättefin version av den):




    Sarah Dawn Finer - Kärleksvisan


  • misscharlotte
    Red skrev 2011-12-11 20:54:11 följande:
    Hur långt gången är du? Tycker du att det syns mycket eller är det bara ni som vet det som tänker på det?

    Jättefina låtar, Utan dina andetag skall vi också ha! Den och Make you feel my love. 
    Jag är i v20 nu, kommer va i v23 när vi gifter oss. Det har börjat synas en del nu så det kommer definitivt synas i brudklänningen Men man ser att det är en bebismage
  • misscharlotte
    Evelinas skrev 2011-12-11 21:09:05 följande:
    Ni gifter er på nyår va?
    Snörning e toppen när man e gravid. Jag får ju min klänning uppsydd så den ska sitta perfekt, kommer vara i v. 30 när vi gifter oss, sömerskan syr det sista på klänningen samma vecka vi gifter oss. Vilken v. kommer du va i, 25 om jag minns rätt?? Jag ska också ha snörning i ryggen, tycker det är superfint så det hade jag haft även om jag inte var gravid.
    Vi ska också ha Utan dina andetag. Kent e en av Mickes favoritartister, jag är inte särskilt förtjust i Kent, men just den låten gillar jag skarp så den känns given. Tror det får räcka med en låt faktiskt. Ev en låt av Björn Afzelius också,men vi har inte riktigt bestämt oss.
    Ja vi gifter oss 30/12, jag kommer vara i v.23 då. Sömmerskan syr det sista nu i veckan och på lördag ska vi ju hämta klänningen. Snörning i ryggen är hur vackert som helst, jag hade nog också valt det även om jag inte var gravid!
    Jag lyssnar inte så mkt på Kent längre, jag gjorde det förr. Men Utan dina andetag är en av mina favoritlåtar faktiskt, den är så himla fin!
  • misscharlotte

    Vi hade ingen budget från början hehe. Vi tänkte att "nu gör vi det litet och mysigt", och tänkte bara lägga pengar på ring, kläder och mat. Men det gick ju inte så bra haha. Vet inte vad vi är uppe i nu, men jag ska göra en kalkyl sen för att se hur mycket det blivit. Det är ju en massa småutgifter också som man inte tänker på, t.ex. inköp av kaffe, pepparkakor, godis, dekorationer, etc etc. Allt sånt drar ju faktiskt iväg till slut om man inte sätter stopp En hel del har vi ju inte ens betalat än, sminkning och hår och bröllopstårtan, det betalar vi på plats den 30:e. Men mycket pengar blir det....

  • misscharlotte
    Januaribrud skrev 2011-12-14 13:21:24 följande:
    Igår var jag och frågade om pris på bröllopstårta. Vi fick ett pris på 35kr/bit för bröllopstårtan vilket väl inte är mycket att bråka om. Tog även med mig bilden nedanför till en florist och frågade vad en liknande bukett skulle kosta. Fick ett pris på 1200 kr. Tyckte det lät ganska dyrt eller rättare sagt mer än jag lägga på brudbukett Får fråga runt på fler ställen. Tycker det borde gå att komma ner lite på buketten nedanför. Vad har ni valt för bukett och vilket pris får ni betala för den?


    Det beror ju helt på vad det är för blommor. Min florist (interflora) tar 500:- i grundpris för själva arbetet, och sen betalar man för blommorna också. Jag ska ha 20 rosor och lite rosa brudslöja och hjärta på tråd i min bukett, rosorna kostar 30:- styck så sammanlagt för blommorna kanske det blir 700-800 kr. Och då är jag ju uppe i 1200-1300 kronor och det är ingen särskilt stor bukett med 20 rosor... så man får räkna med minst 1000 kr iallafall, man kan nog inte komma undan billigare, om man inte gör den själv...
  • misscharlotte
    Evelinas skrev 2011-12-14 17:51:30 följande:
    Min brudbukett kostar 600:- och jag har vita rosor, kryss, nejlikor och nån mer blomma som jag inte kommer iåg vad den hette. Rund, enkel, lite mindre bukett med vita band att hålla i. Så det måste inte bli så dyrt. Jag sa helt enkelt runt 500:- och så visade jag en bild på hur jag ville att den skulle se ut, inga problem alls. Hon sa bara att det inte kan bli dom största finaste rosorna och det förstår jag. Hade kunnat få den för 500:- också men tänkte att jag kan väl lägga 600:- för att få den lite finare.
    Oj ja det var billigt! Du har nog hittat ett bra ställe som inte tar så mkt för själva utförandet Det är ju en guldgruva om man kan hitta ett sånt ställe. Sen om det är en mindre bukett med relativt billiga blommor så blir det ju inte så dyrt. Tar man bara rosor så drar det ju iväg (särskilt vita eftersom de är dyrare att köpa in på vintern pga jul och nyår).
  • misscharlotte

    Sen hörde jag att priset också kan bero på hur de "monterar" och binder buketten. Vissa blommor är mer tidskrävande än andra. Ja det här med bröllop är en djungel

  • misscharlotte

    På fredag är det två veckor kvar... det börjar pirra rejält i magen nu! Det känns som om det är långt kvar eftersom det är julfirande först men det är faktiskt bara TVÅ VECKOR! Hjälp... Snart är man fru!

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012