Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Januaribrud skrev 2011-12-14 13:21:24 följande:
    Igår var jag och frågade om pris på bröllopstårta. Vi fick ett pris på 35kr/bit för bröllopstårtan vilket väl inte är mycket att bråka om. Tog även med mig bilden nedanför till en florist och frågade vad en liknande bukett skulle kosta. Fick ett pris på 1200 kr. Tyckte det lät ganska dyrt eller rättare sagt mer än jag lägga på brudbukett Får fråga runt på fler ställen. Tycker det borde gå att komma ner lite på buketten nedanför. Vad har ni valt för bukett och vilket pris får ni betala för den?


    Jättefin bukett! Du är bra på att hitta sådana :) Nej, det är ju inte så stor så rikigt så dyr borden inte bli. Vet du vad det är för typ av blommor?
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-12-14 18:44:27 följande:
    Sen hörde jag att priset också kan bero på hur de "monterar" och binder buketten. Vissa blommor är mer tidskrävande än andra. Ja det här med bröllop är en djungel
    Det har jag också hört. En "vanlig" bukett kan man ju snitta om och sätta i vatten ganska fort, men en brudbukett måste bidas för att klara sig i flera timmar. Sedan får den inte färga av sig, alla blommorna skall vara perfekt utslagna samtidigt mm. Så lite dyrare än en vanlig bukett förstår man att det blir.
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-14 17:02:59 följande:
    Tack Har äntligen bestämt mig för att det blir denna buketten. De blommor jag kan se är ranunkel, anemoner och papegoj-tulpaner. Sedan är det någon växt med silvriga blad (som jag inte vet vad den heter) och kvistar med snöbär. Ranunkel och tulpaner är mina absoluta favoritblommor så jag blev så glad när jag hittade denna buketten. har du bestämt vilka blommor du skall ha?
    Just nu lutar det åt precis en sådan som då :) Tycker den var superfin. Skall gå runt till florister och få prisförslag efter jul och nyår.
  • 120530
    malin martin skrev 2011-12-14 19:43:12 följande:
    Vi ska på våran första lektion på lördag och ser fram emot det jättemycket...tror jag har det mesta under kontroll men min blivande har verkligen inte det. Sen vill man ju gärna att det ska se bra ut när alla nära och kära ser på =) Vi kommer dansa till Bed of roses (spelat på piano)

    Lektionen gick jättebra, denna instruktören var mycket bättre än den förra. Vi övade in en hel korreografi med början, dans, liten snurr, med dans och en snitsig avslutning. Tyckte ett tag att vi faktiskt virvlade runt riktigt fint :) Nu skall vi öva, öva, öva hemma (med rätt skor också!) och sedan får vi se om vi vill ha en lektion till när det närmar sig. Vi provade att dansa till en klassisk valslåt som han kallade brudvalsen, Thats Amore med Dean Martin och I don´t wanna miss a thing med Aerosmith. Det står mellan de två sistnämda, får öva lite till innan vi bestämmer oss.


     


    Riktigt roligt var det, jag rekommenderar det verkligen till er andra!

  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-15 08:16:11 följande:
    Ja den är verkligen fin tycker jag Jag har tagit bilden från Martha Stewarts sida. Där finns verkligen en massa fina förslag och idéer för bröllop. Blir intressant att höra vad du får för pris. Jag ska höra med några mindre blomsteraffärer. Den jag hörde på sist var Interflora. De är duktiga men också rätt så dyra.
    Då skall jag kolla in hennes sida, tack för tipset!
  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-12-15 08:46:21 följande:
    Har era blivande sett bröllopsklänningen? Ska ni sova tillsammans natten till bröllopet? Min blivande har inte sett klänningen och han vill inte det heller, han vill se mig först i kyrkan på bröllopsdagen, det är så himla gulligt tycker jag Så han, min pappa, bror och svåger ska sova hos min sambos föräldrar och jag, syrran, styvmamma och näbbarna ska sova hemma hos oss, så det blir bara tjejer här hemma natten till bröllopet, det ska bli så himla mysigt!!! Och pirrigt och spännande att nästan ingen kommer se mig förrän vi går in på altargången

    Ska ni gå tillsammans uppför altargången eller ska era blivande stå där och vänta? Jag har alltid velat att min pappa "ger" bort mig, men jag har faktiskt ändrat mig lite. Dels bor jag och Johan redan ihop och har barn tillsammans, så det känns som att jag redan tillhör Johan, jag är redan "bortgiven" eller vad man ska kalla det Och dels tycker jag det är oerhört romantiskt att få gå bredvid Johan när vi går in i kyrkan, det är ju honom jag helst av allt VILL gå där med, min bästa vän och den jag älskar. Det ska bli så fantastiskt att dela det med honom, att gå med honom där mellan raderna av nära och kära Oj nu blev jag alldeles känslosam här, nu får jag lugna mig hihi.

    Just nu håller jag på med vigselprogram/meny för fullt. Jag gör ju dom själv så jag kommer aldrig hinna göra en till varje person så det blir ett program/meny till varje sällskap och det räcker ju faktiskt gott och väl.

    Innan trodde jag att det skulle vara billigare att göra inbjudningskort, placeringskort och program/meny själv, men faktiskt så tror jag nästan det är dyrare att göra det eftersom det är mycket material som ska köpas in + tiden det tar att göra dom. Men just nu är det skitsamma, jag tycker det är så roligt att pyssla så jag förenar nytta med nöje

    Igår lunchade jag med min florist och vi bestämde oss för 20 kritvita rosor, liiite lite rosafärgade brudslöja nerpetade mellan rosorna för att få lite rosa effekt och så lite hjärta på tråd. Jag tror det blir fint. Hade tänkt cremefärgade rosor först men tydligen kommer de se gula ut mot min vita klänning så vi kör på kritvita rosor istället, det är ju trots allt vintertema! Sen ska ju Johan ha corsage och näbbarna ska ha små buketter också, så jag ska få prisförslag idag, jag väntar med spänning, känner att det kommer bli dyyyyyrt det här

    Vad långt du skriver! Någon börjar få bröllopsnerver ;)


    Min mb2 har sett klänningen på bild men inte på mig. Är osäker på att han kommer ihåg vilken det är också, för jag visade ganska många bilder haha!


    Vi skall gå tillsammans. Jag älskar så klart min pappa, men för mig har han ingeting med det att göra. Jag skall inte bli "bortgiven" jag är min egen bpde före och efter bröllopet.


    Vi skall sova tillsammans. Vi har bott ihop och somnat och vaknat tillsammans i snart 6 år, så då gör vi det på vår stora dag också! Jag behöver nog se, krama och pussa honom lite innan vi skljs åt för att lugna nerverna.


    Jag räknade lite på att göra allt pyssel själv men kom också fram till att det skulle bli dyrare. Det beror såklart på vilka papper mm man vill ha och hur mycket utrustning man har sedan innan, men för mig blev det nog billigare att köpa in det även om det inte heller var gratis.

  • 120530

    Nu har jag trappat upp att gå in skorna, har insett att det behövs verkligen! Hade dem på mig 1 timma imorse och 1 timma igår kväll. Igår tog vi dessutom en svängom vals i köket för att öva lite, gick jättebra :) Mysigt att dansa lite bara sådär!

  • 120530
    Annixa skrev 2011-12-16 11:43:24 följande:
    Har varit i måttat idag för tillverkning av min ring, tyvärr var dom tvungen att ta min förlovningsring för att passa med överliggaren, känner mig faktiskt naken, är så van att sitta å pilla å snurra på ringen. jag är så glad att det händer saker å det går framåt Skrattande
    Visst känns det fel att vara utan?! Jag var utan min i drygt en månad. När vi var ute eller på middagar hade jag på mig en annan ring på det fingret som substitut :)
  • 120530
    Annixa skrev 2011-12-17 00:59:36 följande:
    Å vad roligt, då kanske vi får se bilder på den! Har du gjort en egen ring?

      jag hoppas det går fort i alla fall med förlovningsringen, vigselringen kan jag ändå inte börja använda än, jag undrar om det blir svårt att hålla fingrarna istyr från den när man sen får hem den!? =D
    Det är det! Provar min lite då och då Glad
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-18 13:31:04 följande:

    Nu har jag frågat runt en vända till med min brudbukett. Jag har fått ner priset från 1200kr till 800kr nu så det var värt besväret att fråga runt på fler ställen.


     


    Vi har även hittat en annan fotograf. Han är en proffisionell fotograf som bl.a. fotar en del för tidningen i vår stad och han tar kort samt att vi får korten på CD för 4000kr. Priset från vår andra fotograf var 6800 kr för samma sak. Känns skönt att ha kapat lite på utgifterna


     


    Kom även på att min vigselring borde vara klar nu. Ska hämta den nästa vecka. Är så nyfiken och nervös inför hur den ser ut. Kommer nog också prova den lite då och då inför bröllopet Min klänning hänger uppe i arbetsrummet i vårt hus. Har hållt mig från att prova den titt som tätt men drar ner dragkedjan i klädgarderoben och tittar på den då och då


    Bra jobbat med priset på buketten! Då har jag något att gå på när jag skall gå runt och fråga efter priser.


     


    Blev inte den gamla fotografen sur när ni avbokade honom? Eller hade ni aldrig skrivit kontrakt?

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012