Inlägg från: misscharlotte |Visa alla inlägg
  • misscharlotte

    Vinterbrudar - 2012

    Hej alla!

    Datum: 30.12.2011
    Antal gäster: ca 35 st
    Typ av vigsel: Kyrklig
    Gifter oss i: Kilafors

    Detta var ganska snabbt påtänkt, vi hade tänkt haft ett sommarbröllop egentligen men nu blev det inte så och för några veckor sedan kände vi bara att vi ville få det gjort, så inbjudningslistan som ursprungligen var uppe i 80-90 personer har nu blivit avkapad till 35 och på bara två månader ska vi alltså planera ett vinterbröllop! Hjälp... Klänningen är vald, skor inköpta, fotograf bokad, frissan bokad, floristen "nästan" bokad, inbjudningskorten har jag gjort själv (scrappat) och det sista kortet blev klart och ivägskickat igår. Än så länge är det bara 2 st som inte kommer så det verkar som att nästan alla kan komma trots kort varsel och dumt datum!

    Just nu kämpar jag med att planera bordsplacering, bordsplaceringskort och bordsdekorationer! Har tänkt mig massor med höga stearinljus, små snöflings-konfetti och diamant-konfetti på borden, men det är ungefär så långt jag kommit.

    Det största problemet just nu är att jag tror att det inte finns musikanläggning i kyrkan!! Visserligen är jag rätt traditionell av mig så jag kör nog på det "vanliga" i kyrkan, men det hade varit kul med nån annan musik också. Nu hoppas jag bara att lokalen har CD, vi ska vara i församlingshemmet nämligen som ska vara jättemysigt tydligen, men den stora frågan är ju om de har rätt utrustning eller om vi måste boka annan lokal!? Shit det är ju mindre än två månader kvar.

    Min blivande man har fått två ansvarsområden: Lämplig klädsel och väljande av best man. Jag tror inte han kommit så långt haha :) Vi får väl se, i värsta fall dyker han väl upp i långkalsonger :))))

  • misscharlotte

    Selma: 31.12.2011
    Iia: 07.01.2012
    Evelinas: 07.01.2012
    Januaribruden: 14.01.2012
    Januaribrud: 21.01.2012
    pärlan: 28.01.2012
    Mahy: ?.02.2012
    RiNa: 04.02.2012
    Red: 25.02.2012
    Annixa: 25.02.2012
    malin martin: 25.02.2012
    Dannis82:25.02.2012
    JennyL: 10.03.2012
    misscharlotte: 30.12.2011

  • misscharlotte
    Red skrev 2011-11-09 07:22:04 följande:

    Så längt ni har kommit, snabbt jobbat! Roligt med din man, han skall väll förhoppningsvis hinna med de sakerna :)


     


    När jag läste din list kom jag på en sak jag inte bokat/börjat fundera på. Florist! Jag är ganska ointresserad av blommor så jag tänkte vänta med det tills efter nyår. Hur gör ni andra, måste florist bokas i god tid? Jag skall "bara" ha en brudbukett. Restaurangen står för och ordnar alla dekorationer och resten av brudföljet så bli blommlösa :)


    Nej egentligen behöver man inte boka i så god tid, jag pratade med min florist och hon behövde ca en vecka på sig att beställa blommor och göra själva buketten, så det är ganska lugnt än så länge :)
  • misscharlotte

    Fick offert på min vigselring igår. Jag har ärvt ett jättefint halsband av min mormor men det är inte riktigt min stil så jag använder det aldrig, men så kom jag på idén att använda det som en del av ringen! Det kändes verkligen jättebra, då slipper halsbandet bara ligga där till ingen nytta. Men jag vill ha vitt guld så de blandar i lite platina eller vad det är som gör att det blir vitt, och för det betalar jag 1100 kr för omarbetning, 500 för att blanda i platina, 250 för att de använder min mormors halsband, och sen 610 kr för diamanten. Sen hade jag lite överblivet guld som jag lämnade in så priset hamnade bara på 1785 kronor för en ring som kommer vara värd mellan 6000-7000 kronor!!! Så det är verkligen ett hett tips om ni har guld hemma som ni inte använder men inte vill göra er av med av sentimentala skäl, återanvänd det till ringen istället så slipper det ligga i smyckeskrinet och se ledsamt ut.

    Vi har egentligen OSA den 30/11 men jag har försökt luska lite redan nu så jag vet på ett ungefär hur många vi kommer att bli, för jag vill gärna beställa bröllopstårtan i god tid!! De behöver ju typ en månad på sig och nu när det närmar sig jul så har de ju extra mycket att göra och alldeles för lite tid så det börjar klia i fingrarna nu att få allting klart. Och så ska man välja färg och utformning på tårtorna, och så ska man komma in för smakprovning, ja det är ett himlans provande och testande och beställande hit och dit när man planerar bröllop :) Men KUL är det! =)

  • misscharlotte

    Nästan exakt såhär ser min klänning ut, fast släpet är inte så långt. Jag kommer bara ha ett litet släp men denna bilden var så nära jag kunde komma :) Har tagit en bild med mobilen på den "riktiga" klänningen men det var så dålig kvalitet på bilden så man ser inte så tydligt. Men den här är nästan på pricken lik min klänning :)


  • misscharlotte
    Evelinas skrev 2011-11-12 15:53:50 följande:
    Iag har jag vart till min sömerska Solig 
    Imorse innan jag skulle åka fick jag lite panik och visste inte alls längre hur jag ville ha min klänning, tog med ett antal bilder. Men hon var jätteduktig och hjälpte mig att komma fram till hur den ska se ut.
    Jag kommer ju vara gravid i v 30 så det är ju svårt att föreställa sig hur det kommer se ut, kändes skönt med hennes hjälp. Nu känns det i alla fall jättebra och jag ska tillbaka till henne i början av december. Hon blev väldigt imponerad över tyget också och sa att det var ett väldigt fint chiffongtyget jag fått tag i så det kändes ju också väldigt skönt. Hon sa att hon själv skulle gå in på stoff och stil och beställa nu Glad
    Hihi jag kommer också vara gravid :)  Jag tror jag kommer va i v.24 Har varit lite orolig för hur mycket magen kommer växa tills dess men eftersom det är snörning i ryggen så är det helt lugnt, det ska faktiskt bli mysigt att ha bebismage på bröllopet!
  • misscharlotte
    pärlan01 skrev 2011-11-12 10:28:36 följande:
    Här kommer min tiara det vart inte så bra bild :)


    Åh vilken fiiin! Jag funderade också på tiara men jag vill både ha slöja och kanske ett par rosor i håret så jag var tvungen att välja bort något Så jag valde bort tiaran...
  • misscharlotte
    Mahy skrev 2011-11-14 15:18:37 följande:
    Japp den ska vara inne i mitten av december....suck....jag har skrivit 12 sidor förundersökning, så nu är det väl bara en ca 5 sidor kvar där....Vi är två som skriver ihop, så hon gör teori, avgränsning, tidigare forskning...Så vi lägger rätt bra till, men det tar sån tid, man ju inte skriva mer än ett par sidor per dag sen blir man ju helt slut! och jag börjar sakna ett socialt liv! Jag känner mig helt instängd här i Lägenheten! Jag lever i myskläder och äter för mycket clementiner!
    Åh fy det är inte roligt med C-uppsats. Det var kul i början.... men sen efter en sådär 30 sidor så börjar det bli lite tröttsamt faktiskt. Minns inte riktigt hur lång min var men säkert nånstans mellan 70-80 sidor. Nä det är inget man vill göra om, kämpa på, när det är över kommer det var en SÅN lättnad! :)
  • misscharlotte

    Hur har ni planerat med bordsplacering och bordsdekorationer? Jag ska ringa lokalen imorgon och försöka få till en tid så att jag kan komma dit och planera och ställa upp borden så att man kan göra bordsplacering och göra etiketterna och så.... hjälp det är så mkt mer förberedelser än vad man tror. När man väl börjar så är det ju en djungel!!

    Har iallafall inhandlat jättehöga kronljus som ska stå i höga ljusstakar på borden, och så silverfärgade snökonfetti och små diamantliknande stenar på borden. Funderar på om jag ska ha vita och rosa rosor flytande i små vattenskålar också men jag har inte bestämt mig än. Men det blir mer levande då. Ska nog ringla ut hjärta på tråd på borden också, det ska jag ha i buketten också så det kan bli fint kanske, vad tror ni? Eller blir det för mycket grönt på bordet då? Usch jag lider av beslutsångest.

    Har valt toastmaster nu iallafall, det är min syster som är tärna som ska vara toastmaster, det är bra för hon tänker på allt och ser till att allting är uppstyrt och bra, det gillar jag :)

    Sen funderar jag på om vi ska ha ett barnbord... det blir 7-8 barn som är tillräckligt gamla för att sitta själva utan föräldrar, och det kanske skulle vara roligare för dem att ha ett eget bord, så kan man fixa lite kritor och papper så de kan pyssla och greja när de vuxna håller tal och allt sånt som barn tycker är "tråkigt". Vad tycker ni om barnbord? Nån som ska ha det och hur har ni isåfall planerat det?

  • misscharlotte
    Red skrev 2011-11-14 21:20:29 följande:
    Skönt med en pålitlig toastmaster! Vi har min bror, tror det blir jättebra.

    Vår restaurang fixar alla dekorationer och vi har barnfritt, så kan inte hjälpa dig där tyvärr.
    Men har ni inte varit med och bestämt dekorationerna då? Jag skulle bli tokig om nån annan fixade sånt, men jag är ju lite kontrollfreak också hihi
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012